40 asielzoekers extra opgevangen in azc

ALMERE
Bij het asielzoekerscentrum in Almere worden rond de 40 extra asielzoekers opgevangen. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers is dat bovenop de afgesproken grens van 800. De gemeente is hiermee akkoord gegaan.

Het gaat om mensen die net in Nederland zijn aangekomen en in de beginfase van het proces zitten. Ze worden apart gehouden van de andere asielzoekers, omdat zij onder andere regelgeving vallen en andere voorzieningen hebben. Zo krijgen ze geen geld of Nederlandse les.

Het is onduidelijk hoe lang deze mensen in Almere blijven. Dat verschilt volgens een woordvoerder ook per persoon, onder meer afhankelijk van hun papieren en of ze bijvoorbeeld familie bij een opvang elders in het land hebben.

reacties (6)

 • piet

   

  had gehoord zo krijgen man vrouw met 1 kind honderd euro per dag . maal 7 is 700 euro in de week dat is meer als iemand met een baan .

  reageer
 • jo jo

   

  De grens ligt op 800 maar weet je wat? We doen er gewoon nog een paar bij! ;) Lang leve de EU.... (toch van de zotte dit..)

  reageer
 • de Waal

   

  Deze mensen zitten er al een aantal weken. Het was ook al in Tussen de Dijken van de Flevo Omroep.

  reageer
 • Hoi

   

  Nou zeg, dat kan toch niet, kom je speciaal naar Nederland omdat je daar geld, woning en scholing krijgt, kom je in Almere en dan krijg je helemaal geen geld. Hopelijk komt het allemaal goed en anders maar even met de pet rond gaan in de buurt.

  reageer
 • Almere

   

  Voor eigen bevolking zoals ouderen en jongeren hebben ze geen woonruimte maar de azc schieten als paddestoelen uit de grond Zal al die vrijwilligers zieren als E wat voor de ouderen doen Net zoals als allemaal spullen brengen zijn genoeg mensen die het nodig hebben

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Andrea

   

  ach,kom maar,wij hebben toch geen inspraak

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert