Almeerders moeten zelf stad onderhouden

ALMERE
Inwoners van Almere moeten zelf meer doen om hun stad schoon en netjes te houden. Op die manier willen burgemeester en wethouders besparen op de hoge kosten van het stadsonderhoud.

De gemeente wil Almeerders stimuleren om bijvoorbeeld zelf hun stoep vrij te houden van onkruid, een afvalbak te adopteren of een speeltoestel of vissteiger te realiseren en onderhouden.

Door de voortgaande daling van de bodem moet Almere de komende jaren meer verzakte straten ophogen en meer bruggen, rioleringen en bomen vervangen dan in voorgaande jaren. Dat kost meer geld dan beschikbaar is. Daarom wordt bewoners gevraagd mee te helpen besparen op het onderhoud.

reacties (23)

 • Trust

   

  He, jullie krijgen straks medewerking van de bewoners van het AZC, ze hebben beloofd jullie te gaan helpen. Ze krijgen dan gratis kost en inwoning bij het azc almere. Ze willen een baan en een dak dus opgelost. Bij binnen komst krijgen ze een setje tuingereedschap.

  reageer
 • Literatuurwijk

   

  Als de gemeente dan ook eens de bende opruimt die bij het legen van de containers de straten op waait. Papier en plastic zweven op en na de ophaaldag door de hele wijk en komen in voortuinen terecht. Kleine moeite om de troep even aan te vegen. Maar die kerels kennen alleen haast haast.

  reageer
 • Ook een Literatuurwijk

   

  Helemaal mee eens. Zwerfvuil blijft hangen in de bosjes, die totaal verloederd zijn en waar de heermoes ongeveer een meter hoog staat. Ik wil best helpen met het zwerfvuil, maar dan moeten die bosjes gewoon weg en moeten er extra vuilcontainers komen. Ik ga de krappe ruimte van mijn eigen bak daar echt niet voor gebruiken.

 • Opa Schoonenberg

   

  Dat de stad sneller zakt dan verwacht is een inschattingsfout van het Rijk, dat de polder heeft aangelegd. Laat het Rijk dan maar voor die kosten opdraaien. Ben overigens niet te beroerd om het onkruid in de straat weg te halen, doe dit al vele jaren. Maar mijn stukje straat is zes meter lang. Je hebt ook bewoners van een hoekwoning, die kan je echt geen tientallen meters stoep laten bijhouden, lijkt me. Tegenwoordig doet het groenbedrijf het een paar keer per jaar hier in de wijk en dat is gewoon veel effectiever stel ik vast. Als het allemaal goedkoper moet... is er dan niet een heel arsenaal aan kansrijke mensen dat momenteel op de bank thuis zit en best wat gezonde lichaamsbeweging in de buitenlucht kan gebruiken?

  reageer
 • Hans

   

  De gemeente moet eens echt optreden met handhaven! Waarschuwingen, dwangsommen kunnen ze wel, maar als het puntje bij paaltje komt, gaan ze niet verder met juridische stappen om de dwangsom te incasseren.

  reageer
 • Missy

   

  Naast de mantelzorg, buurtwacht en de oppas voor de kinderen, kan dit er best bij toch? Peanuts.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Prima, maar gemeente ruim dan ook je eigen zooi op. Onkruid verwijderen uit de straten, maar opruimen, ja weken later als het is weggewaaid of weggespoeld Door de riolering met als gevolg riolering weer verstopt. Dus zorg eerst gemeente dat je de eigen zaken op orde heb

  reageer
 • ron

   

  "Door de voortgaande daling van de bodem moet Almere de komende jaren meer verzakte straten ophogen en meer bruggen, rioleringen en bomen vervangen dan in voorgaande jaren" >> maar ook mede omdat men onderhoud veel te lang uitstelt ; ja logisch dan hoopt zich de kosten op. en gezien we de laatste 5 jaar amper wat hebben gebouwd krijgen we de dip in kosten pas 30 jaar later dus in de periode 2040 tot 2045.

  reageer
 • Reinhold

   

  als de gemeente de projecten anders aanpakt houden ze geld over. Kijk eens in de kruidenwijk. Da hebben ze een project lopen en de burgers worden helemaal ziek van de amateuristische uitvoerder en de ambtenaar die zich ermee bemoeit. Er zijn 2 zzp'er bezig die aan het begin met de voeten omhoog op de bank in de bouwkeet lagen. Opeens werd afscheid genomen met de uitvoerder Bastiaan infra . Reden niet bekend gemaakt. De burgers kregen opeens gezeik omdat van alles naar de burgers geschoven werd. Inmiddels zijn dir gasten weer aan het plunderen. Opeens was het grasveld te hoog en men moest aarde verwijderen om normaal op de voetpad te kunnen lopen. Dit is een klein voorbeeld en als de burger de uitvoerder aanspreekt word hij helemaal afgezeikt. De gemeente ( wethouder) moet zelf eens kijken wat in de wijk gebeurt. Ik ruim echt niets op . Laat de gemeente in plaats van knutsel Dagen , schoonmaak dagen invoeren

 • Faerie

   

  Dit zou eigenlijk gewoon normaal moeten zijn. Wat onderhoud betreft is het belangrijk om rekening te houden met wat George verteld. De gemeente moet dus goed leren waar onderhoud wel netjes door bewoners wordt gedaan en waar niet. Ik vind het stuitend dat zo veel mensen maar naar de gemeente wijzen. Almere is echt heel erg met zwerfafval, dumpingen en slecht afval scheiden etc. Dat heeft gewoon te maken met een baggermentaliteit van de meeste mensen. Ik heb daar geen goed woord voor over. Het gaat niet om geld en al helemaal niet over Floriade of asielzoekers, zijn compleet andere potjes. Het gaat me om het principe dat het walgelijk is dat Almeerders doorgaans te belazerd zijn om gewoon netjes met de stad en hun leefomgeving om te gaan. Iets wat in andere steden en dorpen niet meer dan normaal is. En daar zeuren ze ook niet over de belastingen etc. Daar doen ze gewoon wat hier ook normaal zou moeten zijn.

  reageer
 • Barbara

   

  Eens met Faerie, omgeving met alle plezier laten verloederen is kwestie van mentaliteit. Binnenshuis zal het er bij die luitjes ook wel zo uitzien. Mensen van dat soort zijn gevoeliger voor boetes, maar daar is de gemeente te schijterig voor om die op te leggen.

 • Evros

   

  oké, helemaal mee eens. Belangrijk om je eigen leefomgeving netjes te houden maar......... Geef dan ook de burgers hun gemeentelijke belastinggelden terug want dat stelen moet nu maar eens afgelopen zijn ! De dames en heren die op hun derrière dit soort zaken zitten te verzinnen kunnen we niet toestaan om maar met ons geld te rommelen ter ere van hun leefgenot !

  reageer
 • almere

   

  laat ze lekker stoppen met die achterlijke floriade hier waar 10 miljoen in gaat en stop eens met geld over de balk smijten voor onzinprojectjes hier dan is er geld genoeg om de stad te onderhouden

  reageer
 • Hannes

   

  Almeerders moeten hun eigen straatje schoonhouden, dan zijn we al een heel eind op de goede weg. Pak dan ook dat kleine beetje extra zwerfvuil. Was vroeger de normaalste zaak!!!

  reageer
 • Tsja

   

  Als iedereen zijn eigen troep opruimt is er geen vuiltje aan de lucht. Te beginnen met alle politici.

  reageer
 • Inge

   

  De gemeente zou eens moeten kijken hoeveel bedrijven bezig zijn met de groenvoorziening. Staan ze hier niet te schoffelen zijn wel aan het vegen. En dan die grote maaimachines om de heggen te snoeien. Hoeveel uur hier in de wijk wordt besteed is niet normaal.

  reageer
 • henry

   

  Hier hetzelfde. Heggen twee keer gesnoeid binnen een maand en elke week bladblazers en grasmaaiers te loeien. Maar echt onderhoud, ho maar, half dode struiken en snoeiafval dat weken blijft liggen. Aan de afvalcontainers hangen elke week gele kasrten, maar hun eigen rotzooi ruimen ze niet op.

 • ron

   

  ??? je wil dat ze stoppen met onderhoud ????

 • Elza

   

  Accepteren de inwoners van Almere stijgende lasten en tegelijkertijd verschraling van de de dienstverlening? Ik dacht dat e.e.a. al was afgetikt met die blauwe enveloppe. Nu wil 'rupsje nooit genoeg' niet alleen je geld, maar ook het meest schaarse dat je hebt. Je tijd en je arbeid. Ook dat vertegenwoordigt een waarde in geld. Dus: alweer een verhoging van de lasten voor de inwoner. Waar gaat toch al dat belastinggeld naar toe?

  reageer
 • DrJake

   

  al het geld naar die verdomde FLORIADE STOP daarmee Of : er zijn net 800 personen in Almere die tijd hebben voor zulke werkzaamheden.

 • just me

   

  Speeltoestellen en Vissteigers volgens mij moet je hier een vergunning voor hebben

  reageer
 • ron

   

  vissteigers vond ik ook wel een vreemde eend in de bijt. maar de vergunning is n.m.m. veranderd in een melding. en wie onderhoud die vissteiger? je kan niet iemand verplichten tot 25 jaar te onderhouden (want dan speelt onderhoud pas echt) maar voor elke ding wat je extra aanbrengt in de openbare ruimte moet je dat wel melden uiteraard ook voor een strookje extra grond geveltuintje bijvoorbeeld. en dan kan men afspraken maken over het beheer en de evt. externe controle op veiligheid

 • KC

   

  Wie is er verantwoordelijk als burgers speeltoestellen plaatsen als er een ongeluk gebeurd? Wie is er verzekerd? Dat kunnen en mogen burgers niet. De gemeente blijft verantwoordelijk! Ook moeten deze toestellen ieder jaar worden gekeurd. Wie betaald dat?

  reageer
 • George

   

  Kan dan eerst iemand van de gemeente eens uitleggen waarom ons zelf onderhouden groenstrook met mooie planten van de één op de andere dag is gerooid en voorzien van lelijke rozebottel struiken? Waren we zelf al lang goed mee bezig toch?

  reageer
 • keesje

   

  natuurlijk is het geld op. Er gaat tientallen miljoenen naar de floriade. Dus dan maar zelf de stad schoonmaken. schande Almere!

  reageer
 • Johnny

   

  Als het verplicht wordt de poep van je hond zelf op te ruimen, wil ik best wel eens zwerfvuil uit de groenstrook plukken. Maar nu heb ik daar om hygiënische redenen niet zo'n zin in.

  reageer
 • lexxie

   

  Gewoon zware straffen uitdelen op rotzooi op straat dumpen

  reageer
 • Femke

   

  Doen ze niet, een enkeling uitgezonderd.

  reageer
 • Erik

   

  Pfff tuurlijk kan er ook nog wel bij. Vrije tijd is voor de domme.

  reageer
 • Moon

   

  Nee geld zal wel naar opvang moeten. Wat erg dit zeg

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert