Huren Flevoland iets lager dan jaar geleden

FLEVOLAND
Een woning huren in Flevoland is iets goedkoper geworden. De prijs per vierkante meter is 20 cent lager dan een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de NVM.

Vorig jaar betaalde een huurder gemiddeld 7,8 euro per vierkante meter, nu is dat 7,6. Bij een woning van 80 vierkante meter scheelt dat 16 euro per maand.

Flevoland is daarmee, samen met Friesland, de goedkoopste provincie voor huurders. Noord-Holland is het duurst, met 11,6 euro per vierkante meter.

reacties (7)

 • johan54

   

  Wat een leugen. Ik heb al 3 jaar een huurverhoging gehad van 6% En dat dus voor een veredelt kippenhok waar de wind naar binnen waait door de (dichte) ramen en een voordeur die niet sluit

  reageer
 • ron

   

  ik vraag me af of het artikel wel klopt er staat ten opzichte van vorig jaar maar in het onderzoek landelijk is sprake van een daling tov vorig KWARTAAL en een stijging van 1,5 % tov vorig JAAR. denk dus dat we geen reden hebben om blij te worden

  reageer
 • Faerie

   

  Dit is inderdaad de trend in de vrije sector. Vooral de sociale huren moeten flink omlaag, de bevolking die ervan afhankelijk is gaat kapot, want die verlaging geldt daar dus lekker niet. Gek ook dat de m2 prijs voor sociale huurwoningen hoger ligt dan die van vrije sectorwoningen. Dit strookt niet met waar de sociale sector ooit voor bedoeld was.

  reageer
 • ron

   

  nieuwe huurwoningen kunnen groter zijn met een relatief lage m2 prijs (lage prijs aannemingssom vanwege de crises) of duurdere huurwoningen zijn de verkoop ingegaan waardoor gemiddelde m2 prijs daalt. er kunnen diverse verklaringen zijn. men zegt niets over hoe de huur zich heeft ontwikkelt van bestaande huurwoningen maar over het totale bezit aan huurwoningen. (dat veranderd continue)

  reageer
 • KC

   

  Waar is dat in Flevoland? Bij Cenrada in Lelystad zijn huurwoningen alleen maar tot 5% duurder geworden!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Waarom is mijn huur dan wel omhoog gegaan als het lager zou moeten zijn??

  reageer
 • JP

   

  Raar verhaal. Dus de huurder heeft huurverlaging gekregen? En nieuwe huurders in nieuwe woningen betalen minder? Of komt het door de gelukszoekers invasie die helemaal geen huur betalen, ja dan daalt het gemiddelde wel snel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert