COA maakt fout: toch geen 40 plekken extra

ALMERE
Bij het asielzoekerscentrum in Almere worden toch niet meer dan 800 asielzoekers opgevangen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers meldt foute informatie te hebben gegeven.

Het COA zei donderdagmorgen dat er rond de 40 extra asielzoekers worden opgevangen boven de afgesproken grens van 800. Volgens de organisatie was de gemeente hiermee akkoord gegaan. Maar het COA zegt nu dat de 40 extra asielzoekers vallen binnen het toegestane aantal.

Het gaat om mensen die net in Nederland zijn aangekomen en in de beginfase van het proces zitten. Ze slapen in twee lokalen die daarvoor speciaal zijn omgebouwd en worden apart gehouden van andere asielzoekers. Zij vallen namelijk onder andere regelgeving en hebben andere voorzieningen.


reacties (10)

 • rudi

   

  zwarte pieten feest voor de kinderen is al bijna naar de knoppen. En wat nu nog meer?? er was al een dikke vechtpartij geweest met de moslims en christelijke asielzoekers tegen elkaar. volgens mij zitten de bijde groepen in het zelfde schuitje niet waar?? schenk ze een paar moskees erbij en je bent een geweldige land.

  reageer
 • Paul

   

  Ons land is in welvaart!

  reageer
 • Andrea

   

  neem ze lekker zelf in huis,ik vind het er al te veel

  reageer
 • Cor

   

  200.000 inwoners heeft Almere, en maar 800 plaatsen in een opvanglocatie. schande moeten naar 1 % en denk dat dit mt gelden voor de grote steden. Dus Almere neem je verantwoordelijkheid.

  reageer
 • Havenaar

   

  Jij misschien wel maar tienduizenden Nederlanders niet. Die zitten in de shit maar werden en worden niet gezien. Met al het geld en de hulp die nu naar de zichtbare nieuwkomers gaan hadden we ons land al eerder geheel in welvaart kunnen hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  natuurlijk, nu alle voorzieningen voor hulpbehoevende Nederlanders zijn wegbezuinigd. Net nog op eenvandaag, maar goed dan gewoon wegzappen, tot er weer een zielig verhaal over immigranten komt. Helaas, vandaag even feest in de centra. Alle reden om feest te vieren natuurlijk. Zojuist bekend geworden dat gemeentes per nacht, per zogenaamde vluchteling, €40 krijgen! Daar ga ik echt van vloeken!

  reageer
 • Jessica

   

  Fijn dat wij in de omstandigheid zijn om mensen in nood op te vangen.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Big Business het creatief goochelen met de cijfers heeft te maken met een honderd duizenden eurotjes meer of minder voor de plaatselijke overheid. Men werkt vermoedelijk met quotums vandaar ...

  reageer
 • willeMstad

   

  Er wordt gegoocheld met cijfers. Begin van deze maand stond er immers ,dat ze al bezig waren met 600 extra permanente plekken daar, bovenop de 800 = 1400 . http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/127455/almere-azc-kan-nog-niet-uitbreiden-in-almere . Verder loopt Almere 340 woningen achter voor de statushouders. Zodra huurwoningen gevonden zijn voor hun ,dan komen er automatisch weer 340 x ? nieuwe vluchtelingen bij.

  reageer
 • willem

   

  Spreek je er 800 af doen ze gewoon 840 en volgend week maken ze er 900 van dus als ik het goed begrijp is coa de baas en niet de gemeente van almere

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert