Doodrijder van man uit Lelystad de cel in

LELYSTAD
Een 27-jarige Amsterdammer moet een half jaar de cel in vanwege het doodrijden van een man uit Lelystad. De rechtbank legde hem een straf op van één jaar gevangenis, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Ook mag de man twee jaar niet rijden.

Het ongeluk gebeurde in december 2013 op de A27. De 26-jarige man uit Lelystad, vader van twee kinderen, was op weg naar zijn winkel in Zeist. Hij botste op de tegemoetkomende auto van de Amsterdammer, die tegen het verkeer in reed.

Volgens de rechtbank staat vast dat de spookrijder voor het ongeluk alcohol heeft gedronken. Maar omdat er vormfouten zijn gemaakt bij het afnemen van het bloed en de monsters te laat zijn opgestuurd naar het lab, is de spookrijder vrijgesproken voor het rijden onder invloed. De celstraf is opgelegd voor roekeloos rijden met de dood tot gevolg.

reacties (10)

 • Jan R. Bakker

   

  En van dat z.g. half jaar cel hoeft deze notoire dronkenlap er dan ook nog maar 4 maanden uit te zitten..... En nee, ik ga niets roepen over die D66 rechters, want dat is al genoegzaam bekend, nietwaar .VV.?

  reageer
 • Dick

   

  Daarmee verander je niks aan de vormfout. Hooguit dat een hogere rechter de strafmaat voor het "roekeloos rijden met de dood tot gevolg"!

  reageer
 • Dick

   

  De rechter heeft alle vrijheid om een hogere straf op te leggen. Die rechters roepen juist dat ze "onafhankelijk" zijn. Nee de dienders hebben fouten gemaakt waardoor het bewijs ontoelaatbaar is geworden. Overigens is het niet een half jaar cel, het is een heel jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

  reageer
 • Jay

   

  De rechters van tegenwoordig zijn alleen nog maar bezig om bekeurinkjes te innen ipv recht te spreken, iemand die beschonken achter het stuur gaat zitten en die iemand doodrijdt moet moord ten laste gelegt worden.

  reageer
 • Barbara

   

  Veel rechters van tegenwoordig doen zichzelf in aanzien tekort. Daar moet om dit recht te trekken in de nabije toekomst nog eens een wet voor geregeld worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan R. Bakker

   

  Vormfoutje, bedankt! Hopelijk gaat het OM in beroep.

  reageer
 • Leven

   

  Piet, de maximum straf voor art. 6 wvw door roekeloosheid met dood ten gevolg is 6 jaar. De rechter kan de wet wel volgen maar de maximum straf volgt gij hier niet. Waarom moet ik dan in Den Haag zijn? Als de rechter hier 6 jaar had gevonnist, had ik hier niet gereageerd.

  reageer
 • Piet

   

  De rechter voert de wet uit. Hij kan niet anders. Mocht je problemen hebben met de wet of met de strafmaat, dan moet je in Den Haag wezen.

  reageer
 • Leven

   

  Is dat een mensenleven waard? Een half jaar cel? Je neemt bewust het risico als je met alcohol op (ongeacht de hoeveelheid ) aan het verkeer deelneemt. Daarbij rijdt ie ook nog eens in tegengestelde richting op een autosnelweg.. . Daar krijg je dan een half jaar cel voor. Beste edelachtbare, komt u even van uw zetel af en kijk eens hoe het echte volk met hun voeten in de klei staan. Dan kan u toch niet anders dan met mij eens zijn dat deze straf veel en veel te licht is.?!

  reageer
 • Buurman

   

  Niks is genoeg zij krijg haar man er niet mee terug

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert