Comité geeft uitleg over collectief gasleidingen vervangen

LELYSTAD
Het Belangen Comité Kamp uit Lelystad gaat volgende week donderdag een avond beleggen om inwoners van de provinciehoofdstad voor te lichten over het collectief vervangen van verroeste gasleidingen.

Door gezamenlijk op te trekken kunnen de leidingen goedkoper worden vervangen dan wanneer elk huishouden het individueel regelt. De informatieavond wordt gehouden in buurthuis De Brink in Lelystad.

Maandag maakte het college van burgemeester en wethouders bekend dat de staat van sommige gasleidingen erg slecht is onder oudere woningen in Lelystad.

reacties (8)

 • Rene

   

  Is dit alleen bij woonhuizen gebruikt of kan het ook bij mij op het werk zijn? Ons kantoorgebouw staat ook al van voor die tijd.

  reageer
 • San

   

  Helaas kan mijn man deze avond niet aanwezig zijn. Zeker spijtig omdat hij toch met vragen zit. Hopelijk kunnen we de informatie teruglezen?

  reageer
 • Belangen Comité Kamp

   

  Deze avond is bedoeld voor ALLE wijken/buurten in Lelystad die begin dit jaar de algemene folder van de Gemeente hebben ontvangen mbt de vervanging van stalen gasleidingen in de woningen die voor 1986 gebouwd zijn. Doel van de avond is om actieve bewoners te informeren die een collectief willen opstarten. Het gaat dus niet om een voorlichting waarom de gasleidingen vervangen moeten worden. (Fred Wilcke)

  reageer
 • Jay

   

  Lijkt me dat de gemeente maar even moet gaan zorgen dat alle gedupeerde huiseigenaren kunnen profiteren van dit collectief...

  reageer
 • Sem

   

  Kunnen bewoners uit de Griend ook aanschuiven, of wordt er voor de andere wijken in de Boswijk een collectief via de wijkraad gestart?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • installer

   

  Het zijn niet alle woningen die ouder zijn. Per wijk zijn er meerdere types en niet alle types hebben stalen gasleidingen in de kruipruimte die door de betonvloer de woning in gaan.... Dus je kunt dit niet generaliseren. Dit is maatwerk. Elk type woning dient dus afzonderlijk bekeken te worden. En wellicht geen reden tot paniek maar je wil hier niet mee spotten, lekkende gasleidingen zijn gevaarlijk niet alleen voor de bewoner maar ook voor zijn naastwonenden.

  reageer
 • CHANAN

   

  Kan misschien iemand mij zeggen welke woningen het in Lelystad het betreft? Ik begrijp nu in de Kamp. Maar verder? ???

  reageer
 • Havenaar

   

  Ik heb geen BenW onder mijn woning gezien om dit te kunnen beoordelen. En wat moet ik verstaan onder oudere woningen? Kan de gemeente iets specifieker zijn?

  reageer
 • KC

   

  Het om woningen van voor 1986 gebouwd zijn en gegalvaniseerde stalen gasleidingen hebben en het betonnen vloer zijn ingestort.

 • La teur

   

  zelf verantwoordelijkheid nemen als huiseigenaar mag en moet misschien ook in dit geval.... Gewoon een erkend installateur even een inspectie laten uitvoeren....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert