Politiek is voor nood- en crisisopvang asielzoekers

ALMERE
Een meerderheid van de gemeenteraad van Almere heeft donderdagavond ingestemd met het realiseren van noodopvang voor 480 vluchtelingen.

De asielzoekers zouden in wintervaste paviljoens rond het huidige azc worden ondergebracht. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft overigens nog geen officieel verzoek gedaan aan Almere voor noodopvang.

Almere staat ook open voor de vraag van staatssecretaris Dijkhoff om crisisopvang te regelen. Vluchtelingen zouden dan bijvoorbeeld drie dagen in een sporthal opgevangen kunnen worden.

reacties (19)

 • Mark

   

  Vorige week was en er nog een vechtpartij! Enkele uren later een steekpartij maar daar hoor je niemand over...

  reageer
 • Carry

   

  beste Kees hoe weet jij dat de meeste mensen hier voor zijn? Is er een referendum over gehouden. Anders is hetgeen jij zegt alleen maar een aanname! Ik ben geen PVV er maar de gelukzoekers die nu massaal binnen komen hoef ik niet. Alleen de echte vluchtelingen en die worden juist terug gestuurd.

  reageer
 • Andrea

   

  ben het helemaal met je eens Jan,wij kunnen beter vluchten

  reageer
 • ron

   

  behalve dan dat er voor de mensen zelf nog een wintergeschikte voorziening moet komen.

  reageer
 • ron

   

  alles klopt want de grootste partij maakt niet dat je de meerderheid van de bevolking vertegenwoordigt. Ik ben blij met onze democratie waar meerdere kleinere groepen toch hun stem kunnen laten horen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  is al bekend of het om syrieers gaat ? zo niet gooi dan niet bij voorbaat olie op het vuur want met dit soort reacties worden wel dergelijke verbanden gelegd.

  reageer
 • Kees

   

  Goed we leggen u het nog een keertje uit. Niet iedereen is tegen, een meerderheid is voor opvang. PVV vertegenwoordigt de grootste minderheid. Slechts 20% van Almere heeft op ze gestemd. Ze hadden de lead tijdens de formatie en hebben het verprutst door onderlinge ruzies. verder wil niemand met ze samenwerken vanwege hun ondemocratische standpunten. Als je iets wilt in dit land moet je voor een meerderheid zorgen met anderen. Ze kunnen alleen maar hard schreeuwen, schofferen en haatzaaien. Als papegaai Toon nu iets lager gaat zingen wordt het misschien eens wat. Tot nu toe is het alleen maar de dronken boze buurman war je niet naast wilt wonen.

  reageer
 • Jan

   

  Ik was blij dat ik hier geboren was, maar onderhand kun je maar beter als vluchteling hier jezelf binnenwurmen. Ondanks alle bezuinigingen op onze sociale voorzieningen, die echt heel veel mensen keihard hebben getroffen, besteden de heren en dames politici de komende jaren miljarden om te zorgen voor de opvang. Gaat men nu steeds weer vertellen hoe goed wij het hebben in Nederland? Chronisch zieken, bejaarden, er is zoveel wegbezuinigd dat ik mij onderhand schaam dat ik een Nederlander ben. Wij laten de zwakkeren in de samenleving gewoon links liggen en alle nieuwkomers worden met de de rode loper ingehaald. Want ja, alle media beelden zoomen in op datgeen wat de emoties los maken. Opeens zijn er massa's vrijwilligers, worden de immigranten overal aan tafel uitgenodigd, maar hebben deze zelfde mensen hun bejaarde ouders nog wel in het oog? Of is het nu veel fijner om je eigen ego te strelen door immigrantenknuffelaar te spelen. En vooral om af te geven op een ieder die getuigt van realiteitszin? Scheer iedereen maar over een kam, alsof wij allemaal PVV-er zijn. Dat ben ik niet! Europa is een zwak geheel, dat de regie in alle landen overneemt en de burger elk recht van spreken ontneemt. Welke andere politieke partij durft nu eens verder te kijken dan de waan van de dag?

  reageer
 • bb

   

  De gemente begin met 800 asielzoekers voor dat je er erg in heb zitten er 1500 geluk daar mee bewoners van almere jullie worden in de maling genomen

  reageer
 • pietje

   

  PVV heeft de meeste stemmen, maar dat betekent niet dat de meerderheid van de inwoners van Almere achter de PVV staan. Dit heet democratie. In Nederland betekent dat meestal samenwerken met andere partijen, en dar is de PVV (nog) niet zo goed in. En ja, dan bereik je niet veel met je overtuigingen.

  reageer
 • Wat klopt hier niet bijna iedereen is tegen Pvv is de grootste partij in Almere en toch gebeurd het.

  reageer
 • Peter

   

  Hartstikke goed ! En aan al die paniekzaaiers hier. Wees blij dat je hier geboren bent en niet op de vlucht hoeft.

  reageer
 • Krekel

   

  Camping Waterhout is ideaal hiervoor. Alle voorzieningen zijn er al en nu veel plek.

  reageer
 • Havenaar

   

  Ik wil het niet !

  reageer
 • tja

   

  Egin deze week probeerde een asielzoeker tot twee maal toe een vrouw te vermoorden en gisteren weer in een azc enorme vechtpartij

  reageer
 • Andrea

   

  helemaal NIET prima!!!!!

  reageer
 • Moon

   

  Helaas denk ik er anders over .

  reageer
 • Henky

   

  Schande!!

  reageer
 • Kees

   

  Prima!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert