Architectenrel door verbouwplan gemeentehuis

ZEEWOLDE
De gemeenteraad van Zeewolde heeft donderdagavond opnieuw geen besluit genomen over de verbouwing van het gemeentehuis.

De plannen die er liggen over aanpassingen aan de raadzaal en het trappenhuis zijn zelfs niet eens besproken, omdat er commotie ontstond over informatie waar een inspreker mee kwam. Architect Kees van der Hoeven overdonderde en schokte de politici door te stellen dat het architectenbureau Korfker Interieurarchitecten uit Emmeloord dat de gemeente heeft ingeschakeld voor de verbouwingsplannen niet uit gecertificeerde architecten bestaat en dus malafide is. "U bent misleid", zei hij. De directeur van het betreffende architectenbureau kwam na de aantijgingen met een emotioneel verweer, waarop de gemeenteraad besloot de kwestie uit te willen zoeken.

Van der Hoeven zei op persoonlijke titel gesproken te hebben, maar hij gaf ook aan verbonden te zijn met de architect van het huidige gemeentehuis, Wim Quist. Quist is fel tegenstander van de verbouwingsplannen.

reacties (6)

 • Jeroen

   

  Kunnen ze het gebouw niet beter platgooien? Wat een slechte architect die dit ontworpen heeft.... het breekt het centrum van Zeewolde dwars door midden. En van binnen zeer ouderwets een kaal!

  reageer
 • Sjaak de

   

  Moet dat dan gecertificeerde architecten? Op onze openbare wegen rijden al jaren talloze on-gecertificeerde chauffeurs rondt met toestemming overheid, dan moet dit ook kunnen.

  reageer
 • ron

   

  Korfker staat gewoon in het architectenregister. dus hoezo malafide ? lijkt me eerdere laster. en met de 2 mogelijke certificaten in de Architectenwereld (renovatie monumenten dan wel voor organiseren van omgevingsvergunning)heeft dit n.m.m. weinig te maken.

  reageer
 • Klaas

   

  Dhr. van der Hoeven is gewoon een stroman van dhr.Quist. Dat was wel duidelijk toen hij buiten het gemeentehuis na behandeling van dit onderwerp uitgebreid met dhr. Quist stond te bellen over het resultaat wat hij met zijn leugen had bereikt. Jammer dat de gemeenteraad hierdoor in verwarring is gebracht.

  reageer
 • JP

   

  Wat gebeurd er allemaal in Zeewolde? Nu probeert een ooit ingehuurde meneer een claim op alle verbouwingen van het gemeentehuis te leggen? En het dit gem bestuur staat weer met een mond vol tanden. Kennis en kunde is in Zeewolde een farce. Overigens is het gem huis enkele jaren geleden al voor een vermogen verbouwd dus waarom nu wéér? Kan ons geld niet beter besteed worden?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacobus MG

   

  Ik snap 't, geloof ik, niet helemaal. Is dhr. Quist dan destijds door de gemeente Zeewolde niet betaald voor zijn werkzaamheden ? Is het gebouw misschien eigendom van dhr. Quist of diens rechtsopvolgers ? Of denkt dhr. Quist ( omdat hij door zijn intensieve contacten met politici en ambtenaren besmet is geraakt ) hier nog een slaatje uit te kunnen slaan ? Wat voor recht van spreken heeft dhr. K. van der Hoeven ( namens Quist ) nu nog ? Wie 't weet, mag het zeggen ...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert