Architectenrel door verbouwplan gemeentehuis

ZEEWOLDE • Do 24 september 2015 | 23:50 • Donderdag 24 september 2015 | 23:50
De gemeenteraad van Zeewolde heeft donderdagavond opnieuw geen besluit genomen over de verbouwing van het gemeentehuis.

De plannen die er liggen over aanpassingen aan de raadzaal en het trappenhuis zijn zelfs niet eens besproken, omdat er commotie ontstond over informatie waar een inspreker mee kwam. Architect Kees van der Hoeven overdonderde en schokte de politici door te stellen dat het architectenbureau Korfker Interieurarchitecten uit Emmeloord dat de gemeente heeft ingeschakeld voor de verbouwingsplannen niet uit gecertificeerde architecten bestaat en dus malafide is. "U bent misleid", zei hij. De directeur van het betreffende architectenbureau kwam na de aantijgingen met een emotioneel verweer, waarop de gemeenteraad besloot de kwestie uit te willen zoeken.

Van der Hoeven zei op persoonlijke titel gesproken te hebben, maar hij gaf ook aan verbonden te zijn met de architect van het huidige gemeentehuis, Wim Quist. Quist is fel tegenstander van de verbouwingsplannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel