Drontense flirt met Zwolle afgeremd

DRONTEN
Dronten stapt niet over van de arbeidsmarktregio Flevoland naar die van Zwolle. Een meerderheid van de raad heeft daar donderdag een stokje voor gestoken.

Volgens het college is een samenwerking met Zwolle beter maar de raad twijfelt daar aan. De twee grootste coalitiepartijen, het CDA en de VVD, stemden dus tegen.

Een arbeidsmarktregio is een samenwerkingsverband tussen werkgevers, vakbonden, UWV en gemeenten. Doel ervan is om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt of beperking aan een baan te helpen.

reacties (5)

 • Dirk

   

  Dronten heeft het nog niet begrepen! Almere zwalkt met Amsterdam als een zwerfhond achter een broodje. Kwijlend, bedelend en alle zelfrespect verloren. Achter dit gevolg beent de heer Fackeldey, wethouder gemeente Lelystad, als een klein kind met te korte beentjes. Hij heeft nog steeds niet door dat hij niet gewenst is en niet met de grote jongens mag meespelen, nooit niet! Dronten wees wijs, sluit je aan bij Zwolle met een sterk achterland, industrie, logistiek en onderwijs. Laat je niet verleiden door verhalen en beloften. De pijn komt achteraf.....dan is het te laat!!!!

  reageer
 • Hans

   

  Dronten flirt? nee hoor Aat de jonge flirt. En wie van het college durft Aat tegen te spreken? juist ja niemand. Aat wil is wet in Dronten, in het college en in het gemeentehuis! Aat zorg eerst eens dat je administratie op orde is voordat je fratsen verzint. Apart dat twee coalitiepartijen tegen stemmen.

 • Exitaat

   

  Ach zijn laatste termijn , dan gaan er meer burgemeesters ineens gekke dingen doen. Vaak stoere praat (frank patat) of onzinnige ideeen (dronten naar Zwolle). Nog even vllhouden Drontenaren!

  reageer
 • Gerrit

   

  Eindelijk mensen met verstand.

  reageer
 • Klaas

   

  In Bloemendaal is nog een vacature.

  reageer
 • Me

   

  Het word nu toch echt tijd we andere burgemeester krijgen die wel de normen en waarden neemt zoals die horen te zijn. In plaats van rare dingen verzint zoals de 3 dorpskernen samen voegen en nieuwe namen gaat verzinnen of met zoals nu gaat flirten met andere gemeentes. Burgemeester hou op met die fratsen en doe waarvoor je hier bent en als dat niet bevalt ga dan weg!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert