Almere trekt weer ten strijde tegen NUON

ALMERE
Een meerderheid van de gemeenteraad in Almere wil energiebedrijf NUON weer voor de rechter slepen. Een motie van de SP, ChristenUnie en de VVD kan op veel bijval rekenen. De partijen denken dat Almeerders die zijn aangesloten op stadsverwarming per jaar 200-300 euro te veel betalen in vergelijking met inwoners die een eigen CV-ketel hebben.

De gemeente verloor eerder een jarenlang durend juridisch gevecht tegen NUON. Omdat de warmtewet in 2014 is veranderd denkt de gemeente nu wel een kans te maken. De nieuwe wet zou veel duidelijker zijn dan de oude.

Volgende week wordt de motie tijdens de politieke markt in stemming gebracht.

reacties (9)

 • L. van Maarle

   

  vandaag mijn jaarafrekening gehad stadsverwarming afgenomen €66,85 en het vastrecht voor stadsverwarming €328,08. hetzelfde maar in minder extreme mate voor stadswarmwater €53,80 gebruikt en daar komt een vastrecht van €92,17 bij. Dat is dus aan extra kosten inclusief BTW €508,50 als ik zo zaken zou doen was het gauw afgelopen mijn mijn bedrijfje. Wat zijn dit voor Maffia praktijken van Nuon, en de gemeente Almere staat erbij en kijkt ernaar......

  reageer
 • Guido

   

  Het is echt heel raar. Voorheen woonde ik in een rijtjeswoning van 150 m2 met vrije keuze voor energieleverancier. Bij de NUON betaalde ik toen 120,- euro per maand en kreeg ieder jaar geld terug. Nu woon ik in een appartement van 60m2 en heb stadsverwarming zonder vrije keuze en betaal 138,- per maand. Kan iemand mij aan m'n verstand brengen dat ik niet bestolen wordt en dat hier wat aan gedaan moet worden.

  reageer
 • a.kok

   

  STADSVERWARMING Vanaf het begin van de stadswarmte-ellende heeft de gemeente steeds verklaard dat zij gekozen had omdat de prijs niets zou uitmaken en het milieu etc. Voor de gemeente door het niet aanleggen van een gasnet, een besparing. Alleen in Almere-stad !! Nu blijkt anders, zelfs procederen helpt niet. De gemeente heeft ons in het verleden onjuist geinformeerd. Dus eisen wij compensatie van de leugenaar en alsnog een aanbrengen van een gasnet plus vergoeding van ALLE kosten. Dus goedkoop blijkt hel dure koop

  reageer
 • Poort

   

  Mee eens met dit artikel. We maken tov vorig huis minder gebruik van stadsverwarming maar we betalen eel 400 euro meer. Dit tetwijl ik electrisch kookplaat en oven heb...

  reageer
 • stadsverwarming weg ermee

   

  Geef elke wijk die stadsverwarming heeft een paar proefhuizen die een eigen ketel krijgen. Willekeurig. Vergelijk na een jaar de rekening en verbuik met de voorgaande jaren. Ik denk uitslag gaat worden Eigen ketel tegen Stadverwarming 1-0. Er zit teveel belang van de stadsverwarmingsleverancier bij, voorbeeld wij, eigen ketel, dochter, stadsverwarming. Wij 4 personen dochter 2 personen in huis. Wij geld terug, dochter bij betalen. Woning zelfde bouwjaar, zelfde leefstijl. Zelfde verbuik en zij is duurder uit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Erick

   

  Maak de gemeente verantwoordelijk voor de stadsverwarming. Dat geprocedeer kost alleen maar geld.

  reageer
 • Pzaal

   

  Goed om te horen mensen horen gewoon het geld gewoon terug te zien. Dat irritante graai cultuur van bedrijven altijd. BAH!

  reageer
 • Raymond

   

  Goed bericht!

  reageer
 • KC

   

  Laat Lelystad met Almere optrekken!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert