Meldpunt armoede geopend

ALMERE
Cliënten Beraad Almere heeft een armoedemeldpunt geopend. Almeerders kunnen de komende twee weken ervaringen delen over het leven in armoede of het hebben van schulden.
Met de verhalen wil Cliënten Beraad Almere de armoede in de stad beter zichtbaar maken. Ook is het benieuwd of inwoners voldoende op de hoogte zijn van voorzieningen als het jeugdsportfonds, de bijzondere bijstand en de mogelijkheid tot kwijtschelding van belastingen.
De bevindingen worden op 25 november gepresenteerd tijdens een speciale armoedeconferentie in Almere.

reacties (10)

 • Sofie

   

  Dat vind ik altijd zo'n dooddoener waar komt die ontevredenheid vandaan? Wij hebben hier altijd een dak boven ons hoofd, inkomen en te eten! Wees is tevreden met wat je hebt!

  reageer
 • Ingie

   

  Je kan beter als gelukszoeker binnen komen want dan krijg je nog geld toe ook maar ons eigen volk wordt vergeten!! Is gewoon te schandalig voor woorden!!

  reageer
 • Paul

   

  Ik vraag mij dan altijd af hoe mensen aan die schulden komen

  reageer
 • Dnz.

   

  Hulde aan Kim. Zo lang mensen met de auto onder de kont en een sjaggie tussen de lippen naar de voedselbank hobbelen valt het wel mee. Wat wel een feit is dat ze behoorlijk goed zijn in klagen en zitten wachten wat de anderen voor ze doen. Kijk mij eens hulpeloos hier zitten... En dat natuurlijk nooit de schuld van mijzelf.

  reageer
 • Kim H.

   

  Ik zat ooit ook in zo'n penibele situatie, 35 jaar oud en 2 kleine koters thuis. Heb een studie gevolgd in een ander metier. Na mijn studie een baan gevonden voor een honger loontje. Heb mijzelf opgewerkt tot de top met een zeer modale salaris. Als je niet te beroerd voor bent om te werken hoef je je hand niet op te houden. Zieken en minder validen daar buiten gelaten. Thuis achter je pc zitten mokken helpt niet!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  Nol, dat is echt onzin. De leefstandaard hier is erg hoog, er zijn heel veel verplichte kosten en dan is dat niet meer te redden met een laag inkomen. Want de inkomens staan nog op een niveau van de jaren 90. Binnen een inkomen op bijstandsniveau is maar 240 euro ingeraamd voor de kosten van de huur. Zelfs met huurtoeslag zit je hier 150 euro boven al je een sociale huurwoning moet betalen van 722 euro. Laten we het dan ook maar niet hebben over de zorgkosten. Dat is nog even naast gas/elektra/water etc. Ben het met P.Zaal eens, er zijn ook veel mensen die verkeerde keuzes maken en vinden dat ze recht hebben op hetzelfde als alle andere (werkende) mensen. Maar vlak niet uit dat mensen die wel netjes leven en (proberen) rondkomen met hun kleine inkomen het echt wel lastig hebben. Je bent wel degelijk onderlaag van de samenleving als je geen geld hebt om mee te doen met de maatschappij. En dat is vaak het geval en dat doet een mens echt geen goed.

  reageer
 • Opa69

   

  Wanneer gaan ze landelijk??? Ik ken genoeg Nederlanders die geholpen moeten worden... Gelukkig kunnen we volgend jaar weer stemmen. Volgens G. Wilders worden wij allemaal door hem geholpen. Ik kan niet wachten!!!!

  reageer
 • Nol

   

  in Nederland ben je niet arm. Mensen voelen zich arm dat is wat anders...

  reageer
 • Ine

   

  Leuk die voorzieningen maar daar kan je geen gebruik van maken als je schulden hebt. Officieel verdien je vaak nog 'genoeg' dus heb je er geen recht op. Vind dit ook wel eerlijk maar houd op met elke keer deze mensen een worst voor te houden. Heb dit ook zovaak meegemaakt dat ik doorverwezen werd door iemand van de gemeente en uiteindelijk vielen we overal buiten.

  reageer
 • Pzaal

   

  Wat heet nou armoede? Sommige mensen hebben geen stuiver om hun kont mee te krabben maar hebben dan wel een gloednieuwe tv staan van 40 inch of groter met daaronder een ps4 of xbox one en laten heel vaak eten aan huis bezorgen. Dat soort mensen noem ik niet bepaald arm maar gewoon zeikerds. Eerst je schulden betalen en dan pas luxe artikelen, niet andersom.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert