Brandweer mag niet meer twitteren

EMMELOORD
De brandweer Flevoland wil dat het Twitter account Brandweer Emmeloord stopt. Volgens een woordvoerder is duidelijk afgesproken dat er door medewerkers of vrijwilligers niet getwitterd mag worden over en tijdens een uitruk. Dat gebeurde wel.

De persoon die achter het account Brandweer Emmeloord zit laat via twitter weten dat het account wordt opgeheven.

Er zijn 291 tweets gestuurd en Brandweer Emmeloord heeft 221 volgers.

reacties (10)

 • Swiebertje

   

  Jammer, zo blijft steeds meer in nevelen gehuld.

  reageer
 • Boerman

   

  @ brandweer Emmeloord: wat was er vanmiddag aan de handmatig dat gaslek aan de Rijnstraat?

  reageer
 • nop

   

  jammer! mooi account met duidelijke informatie... gemiste kans...

  reageer
 • Sjaak de

   

  Twitteren is wat spontaner zonder tussenkomst van een censuur-ist of verslaggever van een of ander nieuwsmedia, je kan als burger als ware zelf nieuws verzamelen over een gebeurtenis en je een beeld vormen. Jammer jammer

  reageer
 • Pzaal

   

  Goedzo twitteren onder een uitruk ect hoort ook gewoon niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boerman

   

  Tijdens een uitruk niet twitteren snap ik. Over een uitruk niet twitteren snap ik niet. Tijd voor een anoniem account dat achteraf alsnog twittert over de uitruk. Hoeven geen details te zijn, maar algemene informatie zou fijn zijn. Misschien doe ik dat zelf wel. Een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid terwijl er dan toch snel nieuws naar buiten komt. PR van de brandweer komt alleen in beeld bij extreem grote branden. Brandweer doet veel meer: check c2000. Binnenkort open ik misschien wel een account. Mij kunnen ze niet ontslaan... ja, van het betalen van belasting die zij niet gebruiken om zichtbaar te zijn. Verder niet.

  reageer
 • Piet

   

  Als er tijdens een uitruk al getwitterd wordt trekt dat ramptoeristen. Niet doen dus. Bovendien is een niet-officieel twitteraccount met een officieel uitziende naam ongewenst.

  reageer
 • kees d.

   

  Ook Brandweer Emmeloord valt onder het commando van Brandweer Flevoland waar is afgesproken dat er niet over inzet en werkzaamheden wordt getwitterd. En vrijwilligers bestaan niet meer bij de brandweer! Brandweerlieden zijn allemaal in dienst van en vele in parttime dienst. Als ik bij een andere job niet luister naar hoger hand kan ik zonder waarschuwing vertrekken, hier wordt nog gewaarschuwd.

  reageer
 • Koos Koets

   

  nu stopt een controleerbare informatiestroom en komt de "van horen zeggen" informatiestroom weer op gang. De burger met interesse voor de brandweer mag toch wel weten wat er gebeurd met zijn belastinggeld. 1 keer per 6 jaar een opendag is dan niet genoeg.

  reageer
 • Boerman

   

  Jaloezie bij mensen die geen account konden krijgen? Er zijn veel meer accounts binnen brandweer Flevoland die gebruikt worden. Allemaal sluiten en PR van de brandweer wat actiever laten worden!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert