Vertrekkend wethouder Mulder had moeite met politiek

ALMERE
De Almeerse wethouder Henk Mulder die afgelopen week afscheid heeft genomen, erkent dat hij moeite had met de politieke omgeving waar hij door zijn functie in terecht kwam.

Stelling nemen is in de politiek vaak belangrijker dan het zoeken naar een oplossing, zegt Mulder zaterdag in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Hij heeft die kant van het wethouderschap ervaren als "donker gekleurd". Volgens Mulder heeft zijn meer inhoudelijke aanpak goed gewerkt, en heeft hij juist daardoor als wethouder resultaten kunnen boeken.

reacties (4)

 • vera

   

  Verbaasd mijn niet en goed dat Mulder nu zelf inziet dat hij alleen voor prestige ging en niet voor inhoudelijkheid...althans...dat laatste denkt hij nog steeds wel te hebben gegeven. Mulder heeft veel zaken in Almere verknald en tevens uitspraken gedaan welke niet kloppen puur en alleen om zichzelf "beter" op de kaart te zetten. Sterkte Groningen!

  reageer
 • Dirk

   

  Goed dat Mulder toegeeft, beetje laat alleen. De schade is al berokkend! Maar ja, des PvdA, altijd regeren over je graf.....om maar met de Floriade te beginnen. Stap dan eerder op en neem je verlies. Nu laat je ook veel toekomstige ellende na.

  reageer
 • ron

   

  ik wordt bevestigd in mijn beeld wat ik over de man had. Ik waardeer het dat hij dit soort zaken hardop durft te zeggen. hulde. Ik zal het programma gaan beluisteren.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Fijn dat een wethouder toegeeft dat het functioneren als bestuurder hem moeilijk viel in sommige opzichten. Dat geldt ook voor raadsleden. Besturen is heel vaak tegen de wind varen, en zeker als er partijen zijn die uitblinken in zaken als 'afzeiken' of de democratie onderuit halen met uitzichtloze moties of ander geneuzel. We weten allemaal welke partijen dat zijn, en toch wordt er op deze zeurpieten gestemd, tegen beter weten in. De reactie van deze, naar mijn mening zeer integere wethouder, vind ik bijzonder! Ook raadsleden van met name partijen die zaken anders willen, liggen regelmatig onder vuur, door mensen die absoluut niet weten waar het om draait: men roept maar wat... Raadsleden zijn mensen die zeer gedreven zijn (op een paar zeer herkenbare uitzonderingen na) en veel vrije tijd opofferen aan het raadswerk, tegen een verwaarloosbare vergoeding, een raadslid dat z'n huiswerk goed doet is meer dan 20 uur kwijt... Dus laten al die burgers die kritiek hebben op bestuurders of raadsleden zich eerst afvragen of zij het zelf willen of kunnen, voor deze vergoeding... (ex- raadslid uit Lelystad!)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert