College positief over verkeerslichten Hospitaaldreef

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders van Almere zegt dat er zelden files meer zijn bij de Hospitaalrotonde in Almere Stad sinds er verkeerslichten zijn geplaatst. De eerste ervaringen met de verkeerslichten zijn dan ook positief.

GroenLinks in Almere zette vraagtekens bij de nieuw geplaatste verkeerslichten vlakbij de rotonde voor het Flevoziekenhuis. De partij denkt dat de verkeerssituatie er voor automobilisten slechter op is geworden. De verkeerslichten zijn geplaatst om fietsers en voetgangers een vrije doorgang te geven. GroenLinks was bang dat automobilisten bij groen licht vol gas geven en vergeten voorrang te verlenen aan de auto's op de rotonde.

Volgens het college ontbrak er inderdaad een voorrangsbord bij de rotonde, maar is die inmiddels geplaatst. De doorstroming van het verkeer op de Hospitaaldreef zou inmiddels sterk verbeterd zijn.

reacties (7)

 • SJP

   

  Dit kan alleen in Almere... rotondes met verkeerslichten ! bizar.

  reageer
 • steef

   

  Een rotonde met verkeerslichten

  reageer
 • autorijder

   

  Ik was geschokt, ik wilde de politie bellen - fietsers gaan alsnog door rood!

  reageer
 • Rene

   

  Eén en ander maakt overigens wel duidelijk dat rotondes dus alles behalve zaligmakend zijn. Het werd ineens een grote rage om ze overal aan te leggen, maar lang niet altijd is de situatie daar geschikt voor. Het is voor automobilisten soms nauwelijks te overzien, met auto's vóór je die remmen om af te slaan, fietsers die voorrang hebben maar die nauwelijks te zien zijn doordat ze in een bocht aankomen, en overstekende voetgangers. Rommelig en onveilig.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Het is zeker een verbetering, alleen zijn ze wel vergeten om ook verkeerslichten te plaatsten bij de afslag richting hospitaalgarage, nu mogen fietsers en voetgangers nogsteeds vrij oversteken waardoor het verkeer op de rotonde en dus ook het doorgaande autoverkeer stilstaat als een auto afslaat en moet wachten op overstekend verkeer, ze hadden beter daar ook een verkeerslicht kunnen plaatsten, nu is het min of meer een half afgemaakte rotonde, die zou ook van verkeerslicht voorzien moeten worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ikke

   

  Die dingen staan zo verkeerd daar. Het is een ellende op zaterdag en woensdag alles staat vast en voetgangers en fietsers gaan alsnog door rood. Niet erg goede plek voor die lichten.

  reageer
 • Opa69

   

  Goed plan, wellicht dat zij ook eens een keer het licht gaan zien!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert