Hangjeugd en parkeerproblemen bij Scholeneiland aangepakt

DRONTEN
Het college van burgemeester en wethouders van Dronten wil een ton uittrekken om overlast bij het Scholeneiland in Dronten-Zuid aan te pakken. Er komen extra parkeerplaatsen en om gedeelten van het schoolplein komt een hek om hangjeugd tegen te gaan.

Op het terrein van het scholeneiland zitten drie scholen; Het Kompas, de Flevosprong en de Zonnewijzer. Het voorstel komt na klachten uit de buurt over vandalisme, geluidsoverlast tot laat en vermeende drugsdealers bij de school. Omwonenden vonden het vervelend om hierover elke keer de politie te bellen en waren bang voor represailles.

Ook had de buurt last van het geluid van de spelende kinderen. Door pauzes, voor- en naschoolse opvang is er bijna de hele dag lawaai. Uit metingen van de gemeente Dronten blijkt dat er te weinig lawaai is om maatregelen te nemen. Volgens de gemeente hebben de omwonenden bewust gekozen om in de buurt van een school te gaan wonen en konden ze weten dat een school altijd overlast kan geven.

Het voorstel wordt op 15 oktober besproken tijdens een raadscommissie.


reacties (4)

 • Juvf

   

  Waar moet wat aangedaan worden?zijn er teveel jongeren in het centrum, of teveel allochtone jongeren? Wat stelt u voor, maximaal 5 allochtone jongeren in het centrum? Ot. Vermeende drugsdealers bij de scholen? Is dit iets wat andere mensen bekend voorkomt?

  reageer
 • Serge

   

  Zie het vaak in het het winkelcentrum. ..clubjes Marokkaanse jongeren die iedereen staan uit te lachen en te beledigen in de hoop dat iemand reageert en ze ruzie kunnen maken !

 • Hans

   

  geld over de balk gooien i.p.v. het probleem aanpakken daar zijn ze in het gemeentehuis goed in. De scholen en inrichting omgeving gebeurd op hetzelfde gemeentehuis. Lekker stelletjes sukkels. Ga eens met elkaar vooraf overleggen. Met deze maatregelen verplaats je het probleem naar andere wijken/scholen. Ooh ja zetten we daar dan ook weer een hek omheen.

  reageer
 • Jaap

   

  laat de buurtsportcoaches maar eens wat nuttigs doen.

  reageer
 • mike

   

  Laat de gemeente dan ook wat doen bij hangjongeren in dronten zuid bij de andere scholen en centrum. Er moet gewoon meer politie in het dorp aanwezig zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert