Provincie: over vijf jaar energieneutraal

FLEVOLAND
De provincie Flevoland verwacht over vijf jaar energieneutraal te zijn, als het energiegebruik voor vervoer buiten beschouwing wordt gelaten.

Tien jaar later, in 2030, is de provincie ook op dat punt energieneutraal. Dat staat in de provinciale begroting voor volgend jaar. Als windpark Noordoostpolder in gebruik wordt genomen, produceert Flevoland genoeg energie om in het gebruik van bewoners, bedrijven en organisaties te voorzien.

De provincie komt volgend jaar met een plan om nog meer windenergie te realiseren.

reacties (8)

 • Sjaak de

   

  Slim om het vervoer buiten de berekening te laten, een op de drie vrachtauto's hoeft immers niet aan de milieu eisen te voldoen ondanks jarenlange EU lidmaatschap van de herkomst van deze vrachtauto's.

  reageer
 • Pieter

   

  Erg mooi die wind energie.....maar als het even niet waait dan gaat het licht uit?

  reageer
 • goed

   

  Heel mooi, goed bezig

  reageer
 • Sander VD Brink

   

  Energie neutraal. Dan hoeven wij er niet meer voor te betalen ook zeker?

  reageer
 • Pzaal

   

  Almere moet de floriade stoppen en dat geld gebruiken voor zonnepanelen. wordt Almere groener en hebben de inwoners ook profijt van ipv alleen maar een braakliggend terrein met een miljoenen schuld die toch weer op de burgers verhaalt zou worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mike

   

  Joh, nog meer molens op het land in onze polder?!?!?! Op de Noordzee 80km boven Terschelling bouwen ze nu 150 molens met een gezamenlijk vermogen van 600MW. Het waait er altijd windkracht 4 op die plek, met een hoog rendement ver uit het zicht. De stroom komt in de Eemshaven ons land binnen. Volgend jaar is dit windpark Gemini operationeel en kunnen we er allemaal in NL van profiteren.

  reageer
 • A.

   

  Lieve help, nog meer wind energie. Ik ben die lelijke molens spuugzat!! Nog meer molens en minder inwoners, want willen niet zo een molen in de tuin. Straks is er een overschot aan energie.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dat is wel aardig maar het feit dat de molens hier staan wil niet zeggen dat de opgewekte energie ook in de Polder gebruikt zal worden. NS koopt bijvoorbeeld veel windenergie en gebruikt dit landelijk. De energie kan maar één keer gebruikt worden en de eigenaar of gemeente waar de molen staat kan die energie niet ook gebruiken om mee te tellen in hun groene energiebalans. We zullen de polder maar niet afsluiten van het hoofdnet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert