'Plan Floriade zal uiteindelijk anders worden'

ALMERE
Het is onvermijdelijk dat het uiteindelijke plan voor de Floriade in Almere er heel anders uit zal zien dan de plannen die er nu liggen. Dat zegt de vertrekkend wethouder Henk Mulder in de zaterdageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Onlangs heeft de Almeerse gemeenteraad het Masterplan vastgesteld voor de tuinbouwexpositie in 2022. "Het kan niet anders dan dat er in zeven jaar nog van alles gaat gebeuren", aldus Mulder.

Een nieuwe gemeenteraad zou het evenement in 2018 nog kunnen afblazen, maar die kans acht Mulder klein. "Dat levert zo veel financiële schade en imagoschade op, dat ik dat niet snel zie gebeuren."

reacties (8)

 • -Z-

   

  Almere wordt wakker !! De Floriade is NIET definitief, NIKS is vastgelegd en zeker NIKS moet. Dus, in 2018 geen Culturele Hoofdstad van Europa, maar ook geen Floriade. Het kan !!

  reageer
 • Job

   

  Ah, de Floriade. Tot 2025 het onderwerp dat tot het meest besproken onderwerp zal zijn. In ieder geval hoeven de marketing kosten niet heel veel te zijn. Positief of negatief; aandacht is reclame!

  reageer
 • Hannes

   

  Floriade zal uiteindelijk anders worden. Dan is mijn visie, dat het hele gebeuren niet op de locatie hoort waar het nu is gepland. Neem aan dat de stadsverwarmingspijpen en rioolpijpen bij Mc Donald`s al klaar liggen. Deze kunnen ook nog worden aangesloten naar Almere Haven "win win situatie." Nogmaals zorg eerst dat de verpaupering waar Almere mee te maken krijgt "nu al duidelijk zichtbaar" op een gezonden manier worden opgelost. De wijk met 600 duurzame woningen, waar het uiteindelijk om te doen is kunnen nog door geheel Almere worden gerealiseerd, en natuurlijk nog veel meer. Dan wordt Almere een Floriade opzicht. De nieuwe economie en technologie gaat zo snel in de wereld dat het niet meer voor de Floriade is bij te benen. Zo ingewikkeld de vraag was zo zal het echt niet zijn. Als de Gemeenteraad als een goed regisseur op korte termijn er een andere wending aan kan geven zullen ze er zeker geen imagoschade van onder vinden. En niet zoveel jaren in onzekerheid moeten door modderen. Dan kan het Eiland uiteindelijk voor recreatie met zijn Jachthaven en Camping een prachtige toekomst tegemoet zien. Het bedrijfsleven zit echt niet op de Floriade te wachten, die weten donders goed wel met de nieuwe technologie hoe ze de markt op moeten komen.

  reageer
 • Jond

   

  daar gaan we wéér: Liegen en bedriegen!!!! Waarom weet heet Almere dit al meer dan een jaar en de gemeente nu pas?

  reageer
 • Pzaal

   

  nieuwe gemeenteraad zou het evenement in 2018 nog kunnen afblazen. Goed plan ik ben voor meteen doen. Die paar miljoen die het kost om te annuleren weegt totaal niet op tegen die 120 miljoen of meer die het uiteindelijk zou gaan kosten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  frits en reaguurder, raar, ik hoor hem dat echt nergens zeggen en staat ook niet in het stuk. De opmerkingen van Omroep Flevoland zijn ook wel logisch. Er zullen vast dingen in veranderen in de komende jaren, de wereld veranderd mee en de rem erop zetten is nutteloos. Net zo nutteloos als blijven zeuren op de Floriade. Meedenken en doen zal meer zoden aan de dijk zetten. En ik hoop dat zijn opvolger net als Henk meer oplossingsgericht is en minder politiek, want politiek is alleen maar ouwehoeren en we hebben op gebied van de Floriade en sociaal wonen nu echt mensen nodig die spijkers met koppen gaan slaan. De eerste stappen daarin zijn door Henk gezet en ik hoop dat zijn opvolger snel de volgende stappen zet en niet alleen politiek blijft bazelen.

  reageer
 • frits

   

  Als politici aangeven dat een project "er heel anders uit zal komen te zien" en dat "een nieuwe raad het kan afblazen, maar dat dat financiele schade en imagoschade oplevert", dan weet iedere goede verstaander wat er bedoeld wordt. Dit is namelijk standaard-jargon van politici als er een flop aankomt. Dat wordt nooit keihard in een keer bekend gemaakt; eerst worden de geesten geleidelijk aan rijp gemaakt. Overigens: waarom zou een raad anders gaan overwegen het project af te blazen or te veranderen? Echt niet als het er financieel florissant uitziet. Overigens waren de floriades de afgelopen decennia allemaal een financieel debacle, ook al dachyen al die gemeenten dat ze het zelf beter zouden doen dan hun voorgangers. Er komen ook nauwelijks meer internationale toeristen op af, omdat er wereldwijd nu op heel veel plaatsen floriades zijn. En in Almere speelt het extra probleem dat men de kosten wil terugverdienen met een nieuwe stadswijk, terwijl er helemaal geen behoefte meer is aan zoveel extra woningen in Almere. De Randstedelingen zijn al jarenlang niet meer bereid om naar Almere te verhuizen. Almere Poort zit ook al zwaar in de vertraging, Almere Hout (of Oosterwold) komt niet van de grond.

 • frits

   

  Ja hoor, de man is koud vertrokken en hij geeft omfloerst toe dat het een financieel debacle wordt. Volgens mij kan de gemeenteraad het nu ook nog afblazen op basis van de nieuwst inzichten. Scheelt ook nog eens een hoop geld voor het inpakken van de A6, waardoor dat project ook weer binnen de begroting past.

  reageer
 • MKM

   

  Waar staat dat het een financieel debacle wordt dan?

 • reaguurder

   

  Ah, het aloude "we hebben nu al teveel geld erin zitten"-argument. doet het altijd goed. Hadden er nooit aan moeten beginnen, maar ach, als het straks onherroepelijk mislukt zijn de schuldigen al lang gevlogen. En staan wij bewoners met de rekening in handen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert