800 fietsers aan de start bij de Zuiderzee Klassieker

ALMERE
Ruim 800 fietsers zijn zaterdagochtend in Almere van start gegaan voor de Zuiderzee Klassieker. Dat is een fietstocht van 35, 65, 120 of 180 kilometer. De deelnemers halen geld op voor onderzoek tegen maag-, lever- en darmkanker.

De oudste deelnemer is de 81-jarige Henk Klok. Hij legt een afstand af van 120 kilometer. Klok heeft in zijn eentje meer dan 10.000 euro weten op te halen voor het goede doel.

De organisatie verwacht dat de Zuiderzee Klassieker dit jaar 130.000 euro zal opleveren. De tocht wordt georganiseerd door de Maag, Lever, Darm- stichting en wordt voor de vijfde keer gehouden.

reacties (5)

 • Jan leuwener

   

  Ik heb de zuiderzee tocht van 60km gereden, ik vond het erg leuk, maar ik heb ook die ziekenwagen zien staan en lagen ook mensen op de grond waren tegen elkaar gefietst. Je kon ook vallen over het slechte weg dek op de dijk. Maar ik wist dat heb een zondag er voor een verkeninngtocht gehouden. Maar het was leuk om heel onder die boog te rijden. En later op het terras een broodje te eten en Wielrenner Boogerd onder die boog te zien rijden.

  reageer
 • Mike

   

  In Dronten was het parcours ook super

  reageer
 • john johan otten

   

  frenky,als je nu de tv aan hebt en op omroep flevoland kijkt waar iets van opgenomen is door omroepflevoland journalisten kan je de route toch zien,of zal ik met jou een rondje zuiderzee gaan fietsen met welke fietsende flevolander dan oo?ps woon nu ik hoogeveen van af 11 augustus 2015 omdat de huren te duur zijn en ik geen tuin had en bloedwarm was met een plattedak op het walt dsneyplantsoen tegen over de supermarkt aldaar.niet om de harde wat een hitte en geen bovenkleding aan had,ben ik nu blij dat ik een benedenmhuis hebt in hoogeveen en een voortuin en achtertuin[deze ga ik nog flink onderhanden nemen dit najaar].afz john johan otten uut drenthe.

  reageer
 • z.eikfrenky

   

  Ik vind hem wel leuk. Sterkte jongens!!!!

  reageer
 • Frenky

   

  Ik vind de Zuiderzee klassieker niks aan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert