Crisisopvang voor 100 vluchtelingen in sportcomplex De Koploper

LELYSTAD
Lelystad gaat 100 vluchtelingen onderbrengen in sportcentrum De Koploper. Het gaat om crisisopvang. Ze zijn zaterdagavond al in Lelystad aangekomen en blijven zo'n 72 uur. Daarna worden ze overgebracht naar reguliere opvangplaatsen.

Het COA heeft de gemeente Lelystad zaterdag gevraagd de vluchtelingen onderdak te bieden. Het Rode Kruis heeft vrijwilligers opgeroepen te helpen de sporthal in te richten. Er staan voldoende bedden en de vluchtelingen worden voorzien van eten en drinken. Verder zijn er voorzieningen op het gebied van sanitair en douches.

De gemeente Lelystad heeft omwonenden van de Koploper op de hoogte gebracht. De vluchtelingen mogen de locatie verlaten, aldus de gemeente, maar worden verzocht in het gebouw van de opvanglocatie te blijven. Omdat ze alleen op die manier goed op de hoogte kunnen worden gehouden van nieuws over de opvang en over de locatie waar ze binnenkort heengaan.


reacties (60)

 • Malle Pietje

   

  Hier wordt ik echt onpasselijk van al deze reacties, en de regering wast zijn handen in onschuld!!!

  reageer
 • marcel

   

  "echte" vluchtelingen moeten natuurlijk geholpen worden met de basis behoeftes. Maar het is wel triest dat de vele Nederlanders die geen woning krijgen, naar de voedselbank moeten, geen normale zorgverzekering hebben enz, enz in de steek worden gelaten door dezelfde regering en linkse rakkers die nu vooraan staan om deze "echte" vluchtelingen te helpen. Ze moeten eens niet alleen het Nederlandse nieuws lezen, maar ook de buitenlandse media gaan volgen. en dan opnieuw hun standpunt gaan bekijken. vele zullen dan bijdraaien, zij die dat niet doen, moeten dan maar emigreren naar die landen waar deze "echte" vluchtelingen vandaan komen, klaarblijkelijk willen ze dan graag onderdrukt worden door dit soort personen.

  reageer
 • Yvonne van der Schouw

   

  Fijn dat ook Lelystad wat doet. Het kan echter veel beter! Er staat hier genoeg leeg, en ruimt is er ook te over. Laat ze maar een AZC bouwen, in mijn wijk, vlak achter het Karveel is ruimte genoeg. Welkom, vluchtelingen!!

  reageer
 • Jan

   

  Totdat ze jonge meisjes beginnen aan te randen zoals afgelopen weekend in almere...

 • jo jo

   

  Over een jaar of 30 heb je hier de Sharia. Mensen die nu voor zijn moeten dus maar gaan nadenken wat ze hun nageslacht nalaten. En anders.. Ga je mond spoelen!

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Als de eerste 100 over de dam zijn zullen er spoedig meer volgen. Ach wat zijn wij Nederlanders toch lief voor onze medemens. Op Schiphol verhogen wij de paraatheid en controles en via de achterdeur komt alles gewoon binnen. Lekker naïef overheid.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ronald

   

  Bijzondere reacties op dit artikel qua negatieviteit. Vooral het gebrek aan historisch besef. Dit soort opmerkingen komen vanuit een land waarvan de generatie die zelf de Duitse bezetting heeft meegemaakt nog in leven is. Hebben jullie niet met je opa en oma gepraat en gevraagd of zij toen ze vluchten ook plunderend en verkrachtend in Canada of Engeland doortrokken? Of als ze wel bleven dat ze ook gevochten hebben tegen de duitsers? Ik ben het helemaal met iedereen eens dat we waakzaam moeten zijn voor allerlei parasieten die om financiële motieven naar Europa probeert te trekken. Maar het gaat hier veelal om oorlogsslachtoffers. En als we wat willen doen aan die parasieten van de samenleving dan ben ik met alle klagers en negatievelingen eens hier, begin eens bij de eigen inwoners van Lelystad.

  reageer
 • Poe

   

  Dat is een grote leugen! Waarom niet aanmelden in Hongarije? Waarom lijf en leden riskeren om hier te komen? Alleen maar financiële motieven! Prima dat we mensen opvangen, maar hou alsjeblieft op met het verdraaien van de waarheid.

 • Hans

   

  oorlogsslachtoffers? Die zitten nog in Syrie hoor. hebben namelijk geen geld om naar het westen te "vluchten". Elke vluchteling die in Nederland aankomt betaald daarvoor ongeveer 6000 euro per persoon aan mensensmokkelaars! Als de VN om oorlogsslachtoffers geeft dan zouden ze in Syrie moeten ingrijpen. Dan kunnen de mensen in eigen land blijven wonen. Vluchtelingenwerk Nederland is big business, daar wordt door diverse partijen flink aan verdiend en daarom willen die het graag in stand houden ten koste van de gewone Nederlander. Als je daar wat van durft te zeggen wordt je uitgemaakt voor racist maar het feit is dat deze regering kort op de zorg, ouderen en defensie en het geld aan de andere kant over de balk gooit naar Griekenland en COA. Helaas zullen we het met dit kabinet moeten doen dus trek de broekriem maar aan.

 • enje

   

  72 uur en dan is alles weer normaal!?

  reageer
 • Dnz.

   

  Zo, dit is Lelystad! Schaam je! reacties als: oprotten, we hebben zelf niets, we moeten in een burka zwemmen... ed. Ik denk dat deze categorie schreeuwers weer het bekende: "kijk mij zielig zijn" publiek is. Veelal kalibertje met een uitkering gaan schreeuwen dat ze zo hard werken en dat oude mensen in de stront zitten, maar zelf eens wat actie gaan ondernemen is er niet bij, want dan moeten ze én aan het werk én nadenken. En daar ligt het nu net: in het ene hebben ze geen zin en het andere kunnen ze niet. Dan wordt internet afgestroopt naar de bekende hoaxen dat men aan vrouwen, eten weigert, allerlei spullen eisen, weet ik veel. De enige oplossing die ze weten is "Wilders"van de Partij van de vrijheid. Kleine verassing: Wilders komt zelf nooit met oplossingen en de Partij is geen partij, het is een beweging met een 1 mans-leiding en zo danig ook dicteert. Kortom, hard roepen. Men komt hier voor 72 uur, omdat veiligheid, huis en haard verdwenen zijn. Onveiligheid die ik, maar ook u niet kent achter de PC. Wat is uw volgende actie? Ik denk wel dat ik het weet: gewoon zoals altijd, harder schreeuwen en harder klagen. Want voor nadenken is er veelal de capaciteit niet aanwezig en voor je inzetten... ja dag, dan word ik moe. Je afzetten en vooral schreeuwen is de specialiteit. Welkom in Lelystad. Oh ja, Hulde voor die gene die helpen en mensen zich welkom laten voelen.

  reageer
 • Wb

   

  En zo is het maar net! Mooi gezegd, helemaal mee eens.

 • lely

   

  Helemaal mee eens! Allemaal klagen help eerst onze eigen mensen blabla. Nou help dan zelf ook onze eigen mensen en geef je op als vrijwilliger en ga helpen in de verzorgingshuizen! Weet heel zeker dat er tussen de zeik reacties niet een persoon zit die dit doet, want je krijgt er niet voor betaald en Nederlanders werken niet gratis. Maar klagen doen ze maar wat graag!!!

 • Dirk

   

  Jullie komen er nog wel achter wat de waarheid is. Er worden veel dingen voor ons samen achter gehouden om escalatie te voorkomen. En vertel mij maar eens hoe het komt dat in 1x zoveel vluchtelingen deze kant opkomen zonder dat er een aanleiding voor is geweest er komen niet alleen mensen uit Syrië hierheen.

  reageer
 • Dirk

   

  Ik zie dat er nog een Dirk is? Ik zal mijn naam wijzigen om niet met deze uitkatingen geassocieerd te worden. Drik

 • Cees

   

  Inderdaad, heel veel komen ook uit Albanië en Pakistan/India; ik wist niet eens dat daar oorlog was...

 • petri

   

  Het wordt tijd dat we een permanente opvang krijgen voor 1500 asielzoekers, bv op het golfpark

  reageer
 • Esveen

   

  Brief weer als mosterd na de maaltijd bij de buurt bezorgd en voor de vorm. Toen de gemeente hoorde dat opvang op Noordersluis werd afgekeurd is meteen het besluit genomen de Koploper vrij te geven. Dus de buurt had eerder ingelicht kunnen worden.

  reageer
 • KC

   

  Ik schaam me voor de negatieve reacties in Lelystad over deze tijdelijke opvang. Denk ik eens aan de tweede wereld oorlog. Ga in een gemeente wonen waar de PVV aan de macht is maar niet in Lelystad. Maar zelfs Almere neemt pernament vluchtelingen op.

  reageer
 • lely

   

  Zit de school van je kinderen in de Koploper dan? Doe niet zo dramatisch joh. Stop ze in een glazen kistje en gooi de sleutel weg, dan kan er niets met ze gebeuren!

  reageer
 • John

   

  je doelt op de gelukszoekers in een glazen kistje toch? goed idee en goede bijdrage van je!

 • Jan B.

   

  Goh, mijn zus werk ook vrijwillig voor het Rode Kruis in de Koploper, maar ze heeft jouw zus daar helemaal niet niet gezien. "Wordt" had je trouwens met dt moeten schrijven. Teveel gespijbeld vroeger, John?

  reageer
 • Moon

   

  Goed dat je het hier meld. Laat ze maar zien wat ze binnen halen.

  reageer
 • Barbara

   

  Ssstttt @John is een avondje uit, verder niet storen a.u.b.

  reageer
 • Jake

   

  Ga jij je maandag even weer melden? want je medicatie moet worden bijgesteld ben ik bang... Tot die tijd thuis blijven en niet bewegen.

  reageer
 • John

   

  @anno1978, was het SP of PvdA wat je hebt gestemd? Goed gedaan hoor. Je zult wel trots zijn. Hoeveel van die gelukszoekers heb je in je huis opgevangen? Juist..... dacht ik al.... sssssttt

  reageer
 • Jacob

   

  In het volgende staatje doet Nederland het ook helemaal niet slecht op een 8ste plaats, qua aantal inwoners versus oppervlakte. Vooral doorgaan met het werven van onkosten genereerdende nieuwe leden. Prima voor het BNP. EU-lidstaten gesorteerd op aantal inwoners - Hoofdinhoud nr land inwoners (x1000) opp. (km2 x1000) BNP ($, miljard) parle­ment Totaal 514.280 4.482,1 18.534,1 751 1. Duitsland 80.854 15,7% 357,0 8,0% 3.722,0 20,1% 96 12,8% 2. Frankrijk 66.554 12,9% 643,8 14,4% 2.581,0 13,9% 74 9,9% 3. Verenigd Koninkrijk 64.368 12,5% 244,4 5,5% 2.554,3 13,8% 73 9,7% 4. Italië 61.855 12,0% 301,3 6,7% 2.128,0 11,5% 73 9,7% 5. Spanje 48.146 9,4% 505,4 11,3% 1.566,0 8,4% 54 7,2% 6. Polen 38.562 7,5% 312,7 7,0% 954,5 5,1% 51 6,8% 7. Roemenië 21.666 4,2% 238,4 5,3% 392,8 2,1% 32 4,3% 8. Nederland 16.948 3,3% 41,5 0,9% 798,6 4,3% 26 3,5% 9. België 11.324 2,2% 30,5 0,7% 481,5 2,6% 21 2,8% 10. Portugal 10.825 2,1% 92,1 2,1% 280,4 1,5% 21 2,8% 11. Griekenland 10.776 2,1% 132,0 2,9% 284,3 1,5% 21 2,8% 12. Tsjechië 10.645 2,1% 78,9 1,8% 314,6 1,7% 21 2,8% 13. Hongarije 9.898 1,9% 93,0 2,1% 246,4 1,3% 21 2,8% 14. Zweden 9.802 1,9% 450,3 10,0% 448,2 2,4% 20 2,7% 15. Oostenrijk 8.666 1,7% 83,9 1,9% 395,5 2,1% 18 2,4% 16. Bulgarije 7.187 1,4% 110,9 2,5% 128,6 0,7% 17 2,3% 17. Denemarken 5.632 1,1% 44,5 1,0% 251,0 1,4% 13 1,7% 18. Finland 5.477 1,1% 338,1 7,5% 221,0 1,2% 13 1,7% 19. Slowakije 5.445 1,1% 49,0 1,1% 152,6 0,8% 13 1,7% 20. Ierland 4.892 1,0% 70,3 1,6% 226,8 1,2% 11 1,5% 21. Kroatië 4.465 0,9% 56,6 1,3% 88,5 0,5% 11 1,5% 22. Litouwen 2.884 0,6% 65,3 1,5% 79,6 0,4% 11 1,5% 23. Letland 1.987 0,4% 64,6 1,4% 48,2 0,3% 8 1,1% 24. Slovenië 1.983 0,4% 20,3 0,5% 61,1 0,3% 8 1,1% 25. Estland 1.265 0,2% 45,2 1,0% 35,6 0,2% 6 0,8% 26. Cyprus 1.189 0,2% 9,3 0,2% 27,4 0,1% 6 0,8% 27. Luxemburg 570 0,1% 2,6 0,1% 51,4 0,3% 6 0,8% 28. Malta 414 0,1% 0,3 0,0% 14,1 0,1% 6 0,8% Totaal 514.280 4.482,1 18.534,1

  reageer
 • John

   

  @Barbara Hoeveel heb jij er al in huis genomen? Juist, dus sssssttt, niet zo van de daken schreeuwen als je zelf zo'n goed voorbeeld geeft.... #linkserakker

  reageer
 • ongeloof

   

  Wat een flauwe dooddoener, alsof mensen eerst een heel gezin in hun huis moeten nemen vóór ze positief over asielzoekers mogen praten... Komt niet erg intelligent over, rechtse rakker.....

 • Bram

   

  Als je met zovelen de poten neemt uit je eigen vaderland, zijn het loosers want knokken voor je vaderland, doe je in je vaderland.Dat hebben wij,onze ouders en voorouders ook gedaan!!!!!

  reageer
 • Rob

   

  Jazeker. Hoeveel zijn er naar Canada en Amerika gevlucht? Bovendien zijn we erg geholpen om de Duitsers te verslaan. Dus niet op eigen kracht. Wie gaat helpen de orde ter plekke te herstellen?

 • Jacob

   

  Poll Algemeen Dadblad: Een AZC in mijn omgeving... 24% Prima, waarom niet (5614) 19% Ik vrees voor mijn veiligheid (4425) 51% Dat wil ik echt niet hebben (12047) 6% Ik ga direct helpen (1356) Totaal 23442 Poll Omroep Flevoland: Mooi dat Almere extra ruimte biedt voor asielzoekers. 1. Inderdaad 31% (73) 2. Helemaal niet mooi 66% (152) 3. Geen mening 3% (7) Aantal stemmen: 232 Een referendum zou eenzelfde stemverdeling laten zien. De conclusie zou kunnen zijn dat de besluitvorming van de gemeentera(a)d(en) geen afspiegeling is van de burgers die zij vertegenwoordigd. Hoe kan dit? Andere belangen in het spel?

  reageer
 • meerisminder

   

  Ik ben woonachtig achter de koploper maar niets gehoord van de gemeente. Vluchtelingen Opzich welkom maar gemeente jullie zijn niet sympathiek bezig naar jullie eigen burgers.

  reageer
 • Elza

   

  Zeldzaam naïef!!!

 • Barbara

   

  Ieder ander een waardig bestaan gunnen, dat is beschaving! Niet wat je hier te lezen krijgt aan barbaars geleuter..

  reageer
 • piet

   

  Hallo anno 1978 Heb je de klok horen luiden maar weet je wel waar de klepel hangt hahaha.

  reageer
 • piet

   

  Hallo Hugo teerds wanner gaat die super communist van Bommel weer naar Iran...?

  reageer
 • Anno1978

   

  Ik schaam me gewoon voor mijn eigen stadsgenoten. Hopende dat we nooit in deze situatie terecht gaan komen. Een situatie waarin je huis en haard moet verlaten, je familie kwijt raakt. Schaam jullie Onruststokers heb je overal. Mensen die niet eerlijk zijn ook. Hoeveel mensen maken er gebruik van de voedselbank maar roken en drinken wel?

  reageer
 • Rob

   

  Erica, jouw normen en waarden zijn zo te lezen al naar de kloten. Onherstelbaar ben ik bang.

  reageer
 • Nol

   

  Ik lees de reacties en moet gewoon lachen. Wat een domme mensen en wat een taalfouten. En dat heeft stemrecht...triest! Ik mag echt hopen dat wat er in Syrië gebeurt niet hier gebeurt en dat we dankbaar mogen zijn dat wij hier wonen! Vluchtelingen zijn welkom en ik vind dat wij deze mensen moeten helpen.

  reageer
 • Zucht

   

  Ik ben blij voor jou dat jij er zo ver boven staat .. wat een arrogantie

 • Jacob

   

  "Knettergek", om iemand maar eens te citeren. Weer een uiting van een ziekelijke vorm van zelfopoffering. Misschien toch eens jezelf verdiepen in het verhaal van de ondergang van het Romeinse Rijk, dan zie je naast overeenkomsten ook datgene wat ons als land te wachten staat.

  reageer
 • Henk

   

  Al jaren heb ik een lidmaatschap bij de koploper maar dit is een klap in mijn gezicht. ik heb meteen lidmaatschap beëindigd, ik voel me hier niet langer welkom. En SP, bedankt. Ik stem NOOIT meer op jullie landverraders!

  reageer
 • reis

   

  Wat ik niet begrijp is wie nu bepaald dat die mensen voor 72 uur in lelystad moeten worden opgevangen? EN dan ook nog in een sporthal... staan genoeg kantoren leeg of grote loodsen op een industrie terrein. Kan je ze ook goed in de gaten houden.

  reageer
 • Waarom worden ze niet opgevangen in een moskee,die kunnen toch ook zorgen voor hun broeders.

  reageer
 • Mostapha

   

  Ja zeker, als de overheid hulp inroept van de moskeeën in heel Nederland ( en dat zijn er heel veel ) is dat zeer welkom! ruim 1 miljoen moslims in Nederland kunnen namelijk makkelijk zorgen voor een paar duizend vluchtelingen geen probleem. Tevens veel moskeeën doen al veel, alleen ze moeten niet opvallen. In Flevoland alleen zijn genoeg moskeeën om alle vluchtelingen in heel Flevoland tijdelijk op te vangen tot het COA een oplossing heeft. De overheid doet tevens wat het moet doen vanuit menselijk optiek, en we moeten ophouden met zielig doen. Mensen in nood dienen nu eenmaal geholpen worden en de screening is aan de overheid, en wat de toekomst hen brengt is een zorg voor later. Heel veel Lelystedelingen hebben tevens laten zien dat ze een goede hart hebben spullen gebracht dat is Top, een klein negatief groepje hoeft niet het verkeerd beeld te geven over alle inwoners van Lelystad.

 • anita

   

  inderdaad! Jij hebt een goed punt!!

 • Kareltje

   

  Nou dan mag ik hopen dat er fatsoenlijk internet een een goede 'servicebalie' is, want deze economische vluchtelingen zijn niet zo makkelijk tevreden te stellen, getuige het nieuws item dat eerder deze week op TV was.

  reageer
 • Wil

   

  Trots op mijn gemeente en de vele vrijwilligers!!!

  reageer
 • Moeten we dan in boerka's zwemmen en appart man en vrouw anders zijn ze van slag we moesten ons toch aanpassen of wat van mij mogen ze terug waar ze vandaan kwamen bah help eerst onze ouderen en verzorging

  reageer
 • S. de Haan

   

  Dat is een mooi begin Lelystad! Maar 100 vluchtelingen voor 3 dagen, dan snap je niet dat iemand zich druk maakt. Als er vrijwilligers nodig zijn, laat het even weten.

  reageer
 • Flevolander

   

  3 dagen opvang van 100 vluchtelingen, en dan zulke domme commentaren. Waar is de beschaving gebleven?

  reageer
 • Direct omwonende

   

  Woon vlak bij de koploper in atolwijk, maar niks gehoord. Wie hebben ze geinformeerd dan?

  reageer
 • Karin

   

  hoe lang is "tijdelijk " en wat gebeurt er daarna met de asielzoekers? Is allemaal erg vaag.

  reageer
 • EV

   

  Even het hele artikel lezen, staat er allemaal in.

 • Dakloos

   

  Kan ik daar ook een paar dagen terecht.

  reageer
 • ray

   

  Stuur die kerels terug, laat ze vechten voor hun land....

  reageer
 • coda

   

  Je eigen volk naar de voedselbank de zorg uitgekleed maar er is wel gekd voor dit schaam je gemeente lelystad

  reageer
 • Geert

   

  Welkom in Lelystad. Er kunnen er best wel een paar honderd bij. Laat maar komen hoor.

  reageer
 • Edith

   

  Waar woon je Geert? Ik stuur ze jou kant wel op!!!

 • jasper

   

  Toch triest dat er mensen zijn die zich blijkbaar meer mens achten dan andere. Anderen niets gunnen en alleen aan zichzelf denken. Tuurlijk zal niet iedere vluchteling hier een trauma mee naar te nemen, tuurlijk zal er ook iemand zijn die het allemaal iets minder neemt met de vrijheid, maar zolang we hier nog geen oorlog hoeven te voeren om brood moeten wij iedere vluchteling opvangen. Meld je aan zou ik zeggen, je kan ze niet beter in de gaten houden dan dat je tussen de rond loopt.

  reageer
 • karel

   

  Ja wij moeten sociaal zijn voor onze gelukzoekers, uitvreters, profiteurs. Maar onze bescheiden Nederlandse burger daar hoeven we geen onderdak voor te leveren ,eten, verzorging, etc...

  reageer
 • Vreselijk

   

  Wat een vreselijke racistische reacties hier! Deze mensen blijven 72 uur, 72 uur!!!!! En volgens deze lelystedelingen tekken ze dan plunderend en vefkrachtend door lelystad. Ik heb een verrassing voor jullie, gezien alle andere gemeenten zal ook lelystad op tfmijn vast vluchtelingenmgaan opnemen. Mijn hemel het lijken de eacties van 1936 wel, wat een raciwten wonen hier zeg!

  reageer
 • Moon

   

  Wat vreselijk ook hoe jij schrijft. Nog niet genoeg Nederlandse les gekregen denken ik. Wij mogen ons best druk maken. Wij werken hard en bezuinigen en deze lui krijgen alles. Bah

 • Jan

   

  rustig blijven, dan type je ook beter... Pff...wat een opwinding..

 • benieuwd

   

  laat de reacties maar komen. Ik ben benieuwd.

  reageer
 • KC

   

  Heel mooi van Lelystad.

  reageer
 • de vries

   

  Waar zijn we mee bezig De zorg verdwijnt in Lelystad, daar moest op worden bezuinigd, ja maar zogenaamde vluchtelingen, ja daar maakt de gemeente wel ruimte en geld voor vrij. fijne dit gemeente bestuur.

  reageer
 • Jan

   

  Ik zou zeggen de gemeente bestuur van Lelystad is goed bezig en doet wat het moet doen. Burgemeesters en gemeenteraden doen er goed aan om hun verantwoordelijkheid te nemen en voor eerlijke verdeling te zorgen. klein groepen burgers die in verzet komen waar dan ook dienen genegeerd te worden. meestal is het een zeer geringe groep die de gemeente's een slechte naam geven. Of moeten we zeggen verdeel al die vluchtelingen over grote steden Amsterdam, Rotterdam,Utrecht,Den Haag, Groningen etc. waar ze met open armen worden ontvangen door de inwoners van die steden en heeft niemand het verder over !!! niks ervan ieder gemeente MOET haar deel nemen en als de verdeling circa 150 mensen voor Lelystad dan moet het maar. COA moet meer klein ( mobiele ) vestigingen hebben en gelijk verdeeld over het hele land. Aan geld kan geen te kort zijn 1 nationale actie dag voor inzameling en het is klaar ( van mensen met een Hart!, die zijn er genoeg) en hoeft het ook de schachtkist niet veel te kosten. Laten we ophouden met zielig doen. Voor de veiligheid dat voor heb je COA en Justitie en mensen beschuldigen van iets wat niet aan orde is onzin.

 • Omwonende

   

  De gemeente brengt omwonende op de hoogte waar is die gemeente dan.. zijn nog niet op de hoogte gesteld en wie zorgt voor de veiligheid? En kan ons garanderen dat ze niets zullen uitvreten ? Nu komen ze nog alleen en straks laten ze de hele familie komen omdat we ze onderdak geven,voedsel geven en financieel steunen.. WEG er mee

  reageer
 • Zelf eten en drinken laten betalen,voor zorg betalen etc.

  reageer
 • d.clement

   

  ik woon tegenover de koploper, maar heb hier geen bericht van gehad. Dus dat iedereen op de hoogte gebracht is is flauwekul.

  reageer
 • Moon

   

  Waar gaat dit allemaal heen. Hou mijn hart vast.

  reageer
 • Hugo Teerds

   

  Als fractievoorzitter van de Sp in Lelystad en dichtstbije omwonende van de Koploper aan de Langevelderslag, kan ik niets anders zeggen dan: VLUCHTELINGEN WELKOM!

  reageer
 • Klaas Visser

   

  BAH! Dit is echt goedkoop, gebruik maken van een situatie om enig politiek gewin te scoren. Niet zo slim.

 • Edith

   

  Geen stem voor de SP meer!

 • arie

   

  Tja Hugo, dat verbaast me ook niks aangezien dat communistische bolwerkje zichzelf altijd heeft voorgestaan als een enorm promotor van gratis geld voor iedereen. Wanneer haalt de realiteit jullie hersentjes eens in?

 • mm

   

  Nou ik weet zeker dat ik nu niet meer stem op SP succes met die vluchtelingen

 • De Vries

   

  Weer een reden niet op de SP te stemmen. Bewoners horen vooraf ingelicht te worden.

 • hi

   

  Ik ben ook een omwoonende,maar weet eingelijk nog van niets.heb het vernomen via omroep flevoland.

  reageer
 • Jay

   

  Waneer komt er crisisopvang voor nederlandse staatsburgers die niks hebben dan ?

  reageer
 • Bart

   

  Je weet niet eens wat het woord crisis betekend!! Houd op met zielig spelen. Er is genoeg opvang voor nederlanders die geen dak boven hun hoofd hebben. o.a. het leger des heils in bijna alle gemeentes vangt de mensen op, ooit van gehoord. voor de vluchtelingen die tijdelijk in de sporthal worden opgevangen zeg ik van Harte WELKOM.

 • Beo

   

  Hopen dat ze goed opgevangen worden. Ik zag een filmpje van Powned daar ging het niet zoals het hoord. Ik ben nu in De koploper en zie dat ze er erg druk mee zijn. Mooi gebaar.....het zal je maar overkomen. Wat zijn wij toch rijk in Nederland.

  reageer
 • Jan

   

  o, dat filmpje waarin de heren immigranten klagen over het aantal boterhammen, traag internet enzovoorts? En gratis geld willen om te kunnen roken en bellen? Je kunt het dus ook omdraaien, men eist en eist! Wat een schandaal!

 • Jan

   

  rustig blijven, dan type je ook beter... Pff...wat een opwinding..

 • jo

   

  Fijn is dat. ... moet je uit het nieuws vernemen dat de koploper word ingezet. Ik ben dr niet blij mee. Op zo'n plek waar veel gesport en gerecreeerd (kinderen zwemmen)word, word een tijdelijke opvang bedacht. Is dit een manier van de politiek om zichzelf op de borst te kloppen?? Van kijk eens wij hebben ook plaats??

  reageer
 • Lelystad

   

  Gewoon terug stuuren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert