Spontane hulp aan vluchtelingen De Koploper

LELYSTAD
Inwoners en organisaties brengen zondag spontaan kleding naar sportcentrum De Koploper in Lelystad voor vluchtelingen. Zo'n 100 vluchtelingen uit voornamelijk Syrië zijn daar zaterdagavond aangekomen voor crisisopvang. Ze verblijven drie dagen in de sporthal.

Onder meer het Leger des Heils en de Turkse moskee in Lelystad bieden hulp. Volgens een woordvoerder van de gemeente Lelystad zijn vooral ondergoed, schoenen en winterkleding nodig. De gemeente verzoekt inwoners om die niet naar De Koploper te brengen, maar morgen naar Welzijn Lelystad.

Het Sportbedrijf Lelystad laat weten dat de Koploper gewoon geopend is voor zwemmen, tennis en squash. Alleen voor gebruikers van de sporthal worden voor maandag en dinsdag andere locaties gezocht. Het Sportbedrijf zal de gebruikers van de hal informeren.

reacties (32)

 • Barbara

   

  Zo voel ik me met een knipoog door je aangesproken!.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Om U te dienen. Overigens heb ik niet gezegd dat jij of wie dan ook maar eens even wat moest gaan doen, iets moest bijdrage, of geld moest geven.

  reageer
 • Barbara

   

  Al jaren terug heeft een flink deel van het eigen volk zich al een onbeschofte manier van gedragingen eigen gemaakt. Internet heeft die zogenaamde vrijheid mogelijk gemaakt en als snel werd het uiten van grof verbaal geweld ook op straat gangbaar wanneer iets iemand niet zinde. Een klein kriebeltje in het kruisje en de beer gaat los. Andere culturen kunt u wat mij betreft niet alleen als boosdoener aanwijzen. En dat eigen volk? Lees de diepgewortelde haatgevoelens eens hier na van mensen die zich zo ernstig tekort gedaan voelen. Even los gezien van een corrupte regering waar nota bene ook al zelf voor gekozen is!

  reageer
 • Barbara

   

  Lekker makkelijk om te zeggen wat een ander moet doen, dat schrijft iemand op. Ik begrijp dat u ook uw steentje bij wilt dragen hier.

  reageer
 • theo

   

  Geweldig. Er zijn gelukkig toch nog mensen die het goed voor hebben met de medemens. Ik ga zo ook even mijn kleding kast induiken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Altijd lekker makkelijk om te zeggen wat een ander moet doen.

  reageer
 • Tsja

   

  Randverschijnsel, niet over praten of vermelden op OF. Hoort erbij. Nemen we voor lief. Vluchtelingen hebben toch ook recht op een verzetje. Hoort bij hun cultuur. Hebben wij maar te nemen. Ga zo door Nederland. Verkwansel je eigen volk maar.

  reageer
 • Ikke niet snap

   

  Dat bedoel ik dus....

  reageer
 • Almere

   

  Vrouw van 18jaar aangerand Door vluchtelingen van het azv Almere lekker volk

  reageer
 • Jay

   

  Ik betaal belasting en een godsvermogen aan verzekeringen... Chronisch zieken en ouderen doe dat ook alleen deze mensen krijgen daar niks voor terug terwijl ze hier wel recht op hebben maar dit onmogenlijk gemakt word door onze overheidsinstanties die zorg onbetaalbaar maken en verzorgingstehuizen sluit. de zogenaamde vluchteling die hier heen kom krijgt gelijk alles van gratis zorg tot een woning aan toe terwijl dit voor ons niet mogenlijk is want er is zogenaamd geen geld.. Het vreemde is dat het allemaal Jonge mannen zijn die hier heen komen, waar zijn de vrouwen en kinderen ? En waarom komt het hier als vluchteling en zijn het dan in ene asielzoekers deze mensen vluchten niet voor een oorlog maar zijn hier vanwege financiele redenen, wen er maar aan dit zijn de werknemers van de toekomst die werken voor de helft minder als de normale nederlander.

  reageer
 • Jacob

   

  Henk ik heb je tekort gedaan. De eerste zijn van mijn reaktie had moeten luiden:"Prima en feitelijk verhaal, Henk, waarbij je duidelijk het meten met twee maten benoemd en verwoord. "

  reageer
 • Ash

   

  Daar sla je meteen de spijker op zijn kop. We geven nu af op de vluchtelingen en overheid. Maar als wij wat meer investeren in onze ouderen en chronische zieken dan hadden we deze vele zinloze discussies niet. Merendeel van de wereld neemt zijn ouders(en) en chronisch zieke familieleden in huis zonder extra steun voorziening van de overheden. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor onze dierbare. Het komt ten koste van onze heilige geweldige sociale (media) leven. Kijk eens hard in de spiegel en vraag jezelf af wat jij voor je EIGEN volk doet!?!?!

  reageer
 • Jay

   

  Als men ook eens zo gul en meelevend was met oa onze ouderen en chronisch zieken moet je eens kijken hoe gelukkig deze mensen waren...

  reageer
 • Barbara

   

  Jacob ik ben best bereid mezelf te verloochenen, iedereen zou zichzelf moeten verloochenen in dit soort situaties. Lig jij ondertussen al lekker op de stretcher tussen honderd anderen in. Zal je uitkijken er niet vanaf te kukelen vannacht.

  reageer
 • Joost

   

  Een heel interessant probleem!

  reageer
 • alex

   

  mwah, mevrouw barbara is gewoon heel erg gul.....met andermans spullen ,dat dan weer wel.

  reageer
 • Havenaar

   

  Zijn het nou vluchtelingen, asielzoekers, migranten of gelukzoekers? Ik weet het niet meer? Dan zijn het allemaal Syriers dan hoor je daarvan maar 1 op de 5 is dat en de rest zijn Irritreers, Albanezen, Irakezen, Afghanen en wat Gambianen.... Mag ik het ook een tsunami noemen? Ik ga niet meer naar de koploper en ik stem niet meer op SP. Ik ga vast geld sparen voor als ik straks mee moet gaan betalen aan de opvang, voorzieningen etc. Het zal ergens vandaan moeten komen als straks de pot leeg is.

  reageer
 • Jacob

   

  Prima en feitelijk verhaal, Henk, waarbij je duidelijk het meten met twee maten onrecht benoemd en verwoord. Mevrouw Barbara behoort tot de groep die lijdt aan zelfverloochening.

  reageer
 • Barbara

   

  Een fantastisch voorbeeld hoe jouw reactie is gebaseerd op pure projectie. Zal je wel niet snappen. Maar dat is jouw zaak.

  reageer
 • Truus

   

  Lekker belangrijk zeg....... Dat je je over zoiets onbenulligs druk kan maken! Deze mensen hebben gelukkig een dak boven hun hoogd, zal hun een worst zijn of ze wel of niet hun schoenen mogen aanhouden.

  reageer
 • Rob

   

  Als de sporthal weer beschikbaar is dan eenmalig grondig schoonmaken. En schoon is de vloer!

  reageer
 • frits

   

  De Turkse moskee... Ja, natuurlijk, die voert het beleid van Erdogan wel uit. Als West-Europa maar ontwricht en geïslamiseerd wordt. Geeft tegelijk waar aan waar de loyaliteit van deze doelgroep ligt.

  reageer
 • frits

   

  Waar slaat dit op? Verkoop jij je huis en spullen maar als je zo graag goed wil doen. Altijd uit andermans zak. Bah, houd toch eens op met dat quasi-sociale gelul, gebaseerd op emotie en onderbuik in plaats van feiten. De portemonnee van Nederland is niet oneindig.

  reageer
 • henk

   

  Barbara de voorbeeldburger is het niet? Vindt je dit ook niet beetje vreemd van je om dit te zeggen. Er zijn genoeg jongeren en volwassenen en ouderen die het slechter hebben dan deze vluchtelingen die alles voorgeschoteld krijgen en er niks voor hoeven te doen. Om maar paar voorbeelden te noemen ze krijgen flink zakcentje waar gewone mens keihard voor moet werken,ziekenfonds is voor hun gratis weet jij hoeveel nederlanders dit niet hebben omdat ze het gewoonweg niet kunnen betalen,eten en drinken krijgen ze ook hoeveel nederlanders moeten wel niet gebruik maken van de voedselbank nou heel veel kan ik je zeggen. Kleding komt binnen stromen hoeveel lopen wel niet lange tijd in dezelfde kleding. Tja naar de nederlanders wordt niet naar omgekeken alleen maar uitgekleed. Hoeveel ouderen zitten wel niet thuis omdat er niemand voor ze is want ach joh het zijn maar ouderen. Hoeveel gezinnen moeten wel niet elk dubbeltje omdraaien om dat brood te kunnen kopen. En dan zijn niet eens alle punten opgenoemd kijk eerst naar de mensen in nederland zelf voordat we anderen gaan helpen als het al niet lukt om deze mensen van alles te voorzien.waarom dan wel vluchtelingen? En ik snap best dat deze mensen ook geholpen moeten worden maar waarom ten koste van de nederlanders. En waarom niet in eigen land en wees nou eens eerlijk deze mensen gaan nooit meer terug geloof me. Hoeveel worden er wel niet na jaren glashard terug gestuurd naar land van herkomst en moeten familie etc hier achterlaten, en deze mensen stromen binnen zonder enig mok.

  reageer
 • Dynamo player

   

  Ik vraag mij af hoe het geregeld is met het betreden van de sporthal!!! Als wij (sporters) in de sporthal willen moeten wij altijd onze schoenen uitdoen en of op gympjes danwel op sokken lopen... Op gewonne schoenen is het altijd verboden te betreden!!! GELDT dat ook voor de vluchtelingen of hebben ze bij de gemeente ineens een nieuwe regeld uit hun hoed getoverd????????????

  reageer
 • Paul

   

  Die hebben genoeg.

  reageer
 • bb

   

  Waarom moet een hardwerkend ondernemer gelijk klaar staan hij haal ze niet hier heen maar de gemeente lelystad die daar geld voor krijg of wisten jullie dat niet dat de gemeente gewoon geld krijg

  reageer
 • willem dronten

   

  En voedsel voor de voedselbankkunnen jullie gewoon afgeven bij de voedselbank maar daar kom niemand raar he daar zijn geen camera, s

  reageer
 • KC

   

  Dit is hartverwarmende actie!

  reageer
 • graag naar de nederlanders die dat niet kunnen betalen,denk je daar ook aan .

  reageer
 • De goedzakken.....

  reageer
 • Barbara

   

  Mac Donalds en/of haar buurman de kippenboer zijn in dit soort omstandigheden toch de aangewezen, spontane en goed verdienende luitjes die op deze bijzondere zondag eens uit de band kunnen springen zonder meteen aan dik verdiende centjes te denken? Ik bedoel dus: zend eens een lading menu's naar de vluchtelingen in de Koploper. Zullen ze blij verrast mee zijn!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert