GGD laat ambulances slimmer rijden

FLEVOLAND
Een nieuw computerprogramma moet ervoor zorgen dat ambulances in Flevoland minder vaak te laat komen. De GGD experimenteert daar sinds begin deze maand mee.

Ambulances staan verspreid door de provincie, zodat iedereen in geval van nood binnen een kwartier te bereiken is. Dat is de wettelijke norm. Als er meerdere ongevallen tegelijk zijn, is die aanrijtijd nu niet te garanderen. Het computerprogramma laat de hulpdienst slimmer rijden.

Zo wordt de ambulance in Zeewolde alvast richting Almere gestuurd op het moment dat de ambulances in Almere en Lelystad bezet zijn. Op die manier staat die wagen binnen 15 minuten rijtijd van Almere. De proef duurt zeven weken.

reacties (9)

 • Desiree

   

  Zijn de centralisten dan ook altijd op de hoogte van risico-evenementen die gaande zijn? (Denk oa aan hardloop evenementen, scouting ed) en hoe verhoudt zich dat tot de schaalvergroting van de meldkamers? De bekendheid met de regio wordt dan rap kleiner.

  reageer
 • harmpie

   

  alles draait om Almere in Flevoland, Zeewolde moet dan maar zijn ambulance afstaan. Te belachelijk voor woorden. En Reacties als hij staat dan in het midden tussen Almere en Zeewolde, slaan nergens op. Hij staat nu al ver van Zeewolde af. Dus als er ambulances tekort zijn, moeten er gewoon meer komen. We betalen genoeg voor de zorg en als je met spoed zorg nodig hebt, moet je maar afwachten of je het krijgt

  reageer
 • Ron

   

  Noemen ze toch kansberekening? Wordt ook genoemd in het item. De kans dat er in Zeewolde wat gebeurt is lager dan in almere dus is het logisch die ambu naar almere te halen. echter in zeewolde gaan ze huilen want hun statistieken verslechteren waarschijnlijk.

  reageer
 • Mark

   

  En als die ambulance uit Zeewolde dan naar Almere gaat, wie komt er dan op de noodoproepen van Zeewolde af?!?

  reageer
 • Peet

   

  Uhm , dit wordt al een tweetal jaren toegepast door de buurregio 14 en heet DAM. Dynamisch Ambulance Management. Wordt hier het dure wiel weer opnieuw uitgevonden ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Fritz

   

  Wat is hier nieuw aan? De Ambulancepost ligt bijna aan de Gooiseweg ter hoogte van de rotonde naar Nijkerk en dat ligt al bijna in het midden van Zeewolde en Almere.

  reageer
 • Willem

   

  In Zeeland wordt dit al jaren handmatig door de centralisten gedaan, en dit werkt perfect.

  reageer
 • MKM

   

  Ambulance uit Zeewolde wordt dan richting Almere gestuurd, betekent dat 'ie ergens halverwege een plekje zoekt, zodat zowel Almere als Zeewolde binnen 15 minuten bereikbaar zijn...

  reageer
 • Desiree

   

  En wat als er dan in Zeewolde gebeurt? Gevalletje pech? Hier misstaat de slogan: behaalde resultaten uit het verleden, geven geen garantie voor de toekomst niet!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert