Komst snellaadstations langs A6 vertraagd

FLEVOLAND
De komst van vijf snellaadstations voor elektrische auto's langs de A6 loopt vertraging op. Dat meldt het bedrijf Fastned, dat de oplaadpunten wil bouwen. Het bedrijf wacht nog op vergunningen van de gemeenten Lelystad en Noordoostpolder. Flevoland is daardoor de enige provincie waar nog geen snellaadstations langs de snelweg zijn.

Fastned kondigde een jaar geleden aan dat het bij vijf benzinestations langs de A6 laadstations wilde bouwen, waar de accu's van elektrische auto's snel kunnen worden opgeladen. Het is nog niet bekend wanneer die oplaadpunten gerealiseerd zullen zijn.

Het wachten is nog op de gemeentelijke vergunningen en daarna moeten ook de betrokken energiemaatschappijen nog een vergunning afgeven.


reacties (5)

 • Bert

   

  ik heb nog nooit iemand bij Fastned z'n auto zien opladen

  reageer
 • Dus toch

   

  In de NOP zal het wel vastzitten op de aanstaande netruil tussen Enexis en Liander. Enexis gaat nu echt niet investeren in een dure kabel naar een pompstation als die 1-1-2016 van Liander wordt.

  reageer
 • Leks

   

  De gemeenten willen wel vergunnen, alleen jammer dat er altijd weer bezwaarmakers zijn die het verlenen van de procedure traineren

  reageer
 • Sjaak de

   

  De infra structuur zal de komst van deze vehikels nooit kunnen realiseren de techniek is te duur en te beperkt, ook ernstige vervuiling van deze automobielen houd men onder de pet of is ook gemanipuleerd en anders gebagatelliseerd naar het gewenste resultaat nl verkopen links of rechtsom. In het Haagse weigert men het totaal plaatje te accepteren de naweeën zijn voor de generatie na ons.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Je snapt niet dat benzinepomphouders zelf geen oplaadpunten maken. Het kost bijna niks en je kan er gewoon een marge op halen. De bestuurder komt binnen even wat koffieleuten en internetten. Daarbij kun je het platte dak vol zetten met zonnepanelen en die goedkope stroom kun je mooi kwijt via de oplaadpunten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert