LTO Noord: 'Landbouwverkeer in de verdrukking'

FLEVOLAND
LTO Noord heeft in een brandbrief aan Gedeputeerde Staten van Flevoland gewaarschuwd dat het landbouwverkeer steeds vaker onder druk komt te staan. Door de uitbreiding van bebouwd gebied, maar ook door werkzaamheden aan wegen kan het landbouwverkeer zich niet meer vrij bewegen.

Aanleiding voor de brief is het recent afsluiten van de Dronterringweg tussen Dronten en Swifterbant. Dat gebeurde midden in de oogsttijd, aldus Arnold Michielsen, voorzitter LTO Noord/Flevoland.

De voorzitter roept het provinciebestuur op om in de toekomst in overleg te gaan met agrariërs wanneer er een opknapbeurt van een weg staat gepland. Een boer kan niet wachten met oogsten, verklaart hij.

reacties (3)

 • wallander

   

  Michielsen is een bromtol,zoemt maar wat,maar komt niet van zijn plek.

  reageer
 • Jan bakker

   

  Klopt ! Anders zat hij ook niet in het lto !

 • polderjong

   

  Euhm volgens mij zijn er goede omrijd routes te volgen want niet alleen het landbouwverkeer heeft last van de afsluiting ook het gewone verkeer en het komt de boeren toch nooit uit als er iets gebeuren moet

  reageer
 • mike

   

  Het hoeft toch niet in overleg met de boer. Want iedereen weet toch wel dat er in deze tijd geoogst wordt. En vooral provincie eb gemeentes weten dat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert