Vluchtelingen blijven langer in De Koploper

LELYSTAD
De honderd vluchtelingen die in de sporthal van De Koploper in Lelystad verblijven, blijven daar nog tot vrijdagavond. Dat laat de gemeente weten.

De vluchtelingen zouden tot komende woensdag in de sporthal blijven, maar het COA heeft laten weten nog geen reguliere opvang te hebben gevonden.

De gemeente heeft daarom het verzoek gekregen om de noodopvang in De Koploper te verlengen.

reacties (61)

 • db

   

  hoi marcel wie zegt dat iedereen vrouw en kinderen achter laten niet iedereen zal een gezin hebben dit is wel makkelijker voor de iss om binnen te komen ja ben van mening mensen die echt gevlucht zijn mogen alle hulp krijgen die ze nodig hebben en er zijn ook genoeg van die vluchtelingen die alleen maar om de geld komen

  reageer
 • db

   

  ik vindt mensen die echt gevlucht zijn hulp mogen krijgen maar wij hier in nederland halen iedereen binnen heel veel mensen die komen omdat er in nederland meer valt te halen mensen van de gemeentes wordt nu eens wakker tweede kamer gooi de grenzen dicht en controleer voor dat jullie iemand in het land laten komen de vluchtelingen krijgen van alles voor elkaar wij die in nederland wonen betalen veel meer en wij raken alles kwijt ons baan je bent al snel te oud om te werken wij betalen meer en meer en wat doet de overheid ohhh kom maar bij ons neemt niet weg dat ik het niet erg vindt voor de echte vluchtelingen hier in nederland in onze provincie zijn ook zoals ik en genoeg andere mensen die met een kind op een vierkante meter op een kamer wonen die dan niet van de woningbouw een woning krijgen en gewoon op de wachtlijst moeten staan waar is onze huis dan sorry voor de spel fouten en waarom hoor je de gemeentes nu niet meer over wij moeten bezuinigen

  reageer
 • Louise

   

  Ik zeur ook al niet dat het veel kost dat half Lelystad inactief is en ik een overmatig deel aan OZB betaald, en daarbij ook nog eens een belachelijk bedrag aan inkomstenbelasting, BPM, BTW en vermogensheffing. Genoeg inactieven houden al de hand op bij de overheidsruif. Daar kunnen die paar vluchtelingen ook nog wel bij. Ik hoop inderdaad dat we ons gaan aanpassen aan wat andere gebruiken. Namelijk respect voor elkaar en gewoon je eigen boterham verdienen. Tot nu toe zijn de vluchtelingen mensen met initiatief en lef. In tegenstelling tot het overgrote deel aan "computerhelden" hier met hun GeenStijl reaguurderstaal.

  reageer
 • Naïef

   

  Ik denk dat iedere mens zou zeggen dat als het echte vluchtelingen zijn dat ze asiel moeten krijgen. Maar het is wel naïef om te denken dat het allemaal vluchtelingen zijn. Is een vluchteling alleen iemand die voor geweld of onderdrukking vlucht of iemand die niet de dingen kan hebben die hij wenst. En als je een vluchteling bent. Ben je dit dan ook nog als je door minstens 6 Europese landen reist om bijvoorbeeld asiel aan te vragen in Nederland of Zweden. Omdat het in deze landen beter is.

  reageer
 • Ja idd verdiep jij je er maar is in 80% komt uit Turkije waar ze al 2 jaar zitten maar ja deze ménsen hebben nog al veel wensen dus treken ze door naar West Europa. En daarbij als jij vlucht uit je land laat je zeker ook je vrouw en kinderen achter, daarbij neem je al je geld mee voor het betalen van je reis. Dus wie is er negatief gek he¿

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • mopper

   

  En waar moeten deze mensen douchen?

  reageer
 • Marcel

   

  Mensen die zo negatief zijn verdiep je nou eens beter in de situatie. We praten over mensen he zoals jij en ik. Die het thuis ook allemaal voor elkaar hadden. En dan gebeurd er zoiets vreselijk in hun land. Ik zou bijna zeggen dat mocht er iets ergs gebeuren bij ons en jullie kinderen worden verkracht gemarteld of vermoord dan hebben jullie geen recht op hulp. Maar nogmaals verdiep je eens beter in deze situatie en lees aub geen telegraaf want zij maken jullie banger net als die gek van een Wilders. Ik weet zeker dat als alle negatievelingen een vluchteling zou ontmoeten en hun verhaal aanhoort dat zij voor aan staan om voor de vluchteling op te komen. Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen!

  reageer
 • Marieke

   

  Jan, respect voor je woorden. Ik deel ze van harte.

  reageer
 • Zeewolde

   

  Ik snap niet waarom bijna iedereen hier tegen is.. Waren jullie zelf van plan om in die hal te gaan wonen? Als die ruimte er is dan kunnen die mensen daar toch mooi gebruik van maken. En bovendien lijkt het me geen pretje voor ze om met z'n allen opgehokt te zitten in zo'n hal.

  reageer
 • han

   

  hoe lang laat de gemeente zich nog in de maling nemen door het coa?

  reageer
 • Andrea

   

  wat een verrassing !!!!

  reageer
 • proflevo

   

  Yep..

  reageer
 • Jacob

   

  Nou, ik was bijzonder verrast, had dit echt niet zien aankomen of verwacht van het COA, de firma list en bedrog.

  reageer
 • Kees

   

  Koren op de molen voor de "gutmenschen" onder ons. Kom op rakkers, zet de deur van jullie woningen gerust open. Kom op, de maatschappij is maakbaar! Laat de barmhartigheid vloeien! Maar niet zeuren dat het veel gaat kosten en dat je je moet aanpassen aan de gebruiken van andere volkeren, die de "gutmenschen" eigenlijk voor de eigen agenda in willen zetten. Ben je geen "gutmensch", dan kun je alleen maar een "slechtmensch" zijn toch?

  reageer
 • Anna

   

  Dat was natuurlijk te verwachten. Waar moeten ze dan heen. Er is in 72 uur niet meteen een andere oplossing. Nou gemeente ga maar weer op zoek naar een permanente plek die de goedkeuring van het COA wel heeft.

  reageer
 • Abdoel

   

  Jan je moet je schamen. Je kent hun situatie niet en welke redenen die mannen hebben om als eerste het land uit te vluchten dat is makkelijk praten. Vaak is het zo dat de mannen die weerstand kunnen bieden als eerste worden omgebracht. Of zijn het de financieel middelen die niet toereikend zijn. Wat je ook niet weet is dat juist veel mannen hun vrouwen en kinderen als eerst over de grens heeft gebracht om vervolgens terug te gaan om hun de bezettingen veilig te stellen en te verdedigen tot de dood. Maar Ja met aan de ene kant terreurgroepen zoals IS en aan de ander kant zogenaamd leger van Assad ( eigenlijks is het leger van Iran, Rusland en Hiesboalah uit Libanon) kun niet tegen op. Die oorlog duurt niet voor niets nu bijna 4,5 jaar, anders hadden de oppositie met hulp van de Amerikanen, Europa en Arabische coalitie een einde aan gemaakt. Voorlopig is het ellende met ook nog de winter voor de deur.

  reageer
 • ron

   

  het aantal domme en asociale reacties is jammergenoeg weer mega aan het toenemen. ik schaam me dood dat dit mijn - in naam sociale - medelanders zijn.

  reageer
 • ABS

   

  Die kerstverlichting op de foto .... is dat een indicatie voor hoelang dit minimaal gaat duren?

  reageer
 • Anja

   

  Zeker bij de PVV

  reageer
 • Joop

   

  Laat ze lekker een opvang in het gemeentehuis maken, moet je kijken hoe snel ze daar weg zijn. B&W en COA zijn niet te vertrouwen. Ik zeg opnieuw verkiezingen.

  reageer
 • Ronja

   

  Nou ik wel hoor!! Als ik vluchteling was en ben dan eindelijk in een land waar geen oorlog is, dan zou ik allang blij zijn!!! Ideaal is het niet, maar dat is wéér wat anders. Nee nu willen ze van een brug springen (ergens anders in Ned.) omdat ze moeten verhuizen. Ja je zal eens tevreden wezen.

  reageer
 • Rolf

   

  Wat vreselijk voor deze mensen! Toch maar blij dat mijn wieg in Nederland stond

  reageer
 • han

   

  Zullen wel nog maanden blijven als niet jaren is hoe willen ze het doen als de koploper op hun tijden sluiten Wij als Nederlanders krijgen geen hulp als we die nodig hebben maar de gelukzoekers wel

  reageer
 • Mars

   

  Ik ben voor spoedopvang zoals die nu plaats vindt, maar ik vind ook dat de gemeente eerlijk en open moet zijn tegenover haar bewoners en daar de hoogste prioriteit aan moet geven. De omwonenden hebben recht op kloppende informatie. Mocht het COA dwarsliggen dan dient de gemeente daar de druk op te voeren zodat de juiste informatie naar boven komt. Draagvlak heeft volgens mij alles te maken met juiste berichtgeving en kloppende info vanuit de gemeente.

  reageer
 • JP

   

  Voor die begrijpende mevrouw: Doe dan zelfs iets voor die 'zielige' mensen! Ga de straat op om vrinden en andere te overtuigen van jouw omschreven zieligheid en om ze in huis te nemen! Hoeveel heb je er al zelf in huis?

  reageer
 • Hano

   

  Je hebt inderdaad gelijk, ze laten vrouwen en kinderen achter in het gebied wat zo vreselijk levensbedreigend is.

  reageer
 • frits

   

  Van mij hoeven ze niet in die hal te gaan zitten, hoor. Liever niet zelfs. Hou toch eens op met de medeleven uit de onderbuik. Nederland kan niet zes miljard zielige wereldburgers opvangen. En zij zijn zelf verantwoordelijk voor het feit dat ze met zes miljard zijn.

  reageer
 • frits

   

  De gemeente neemt die fabeltjes over, en is eindverantwoordelijk naar de burgers. Hoe kun je als gemeente nog zo naïef zijn het COA te geloven? Het COA draait omzet op zo veel mogelijk vluchtelingen overal, en is dus belanghebbend, en alles behalve objectief.

  reageer
 • Jan

   

  Wat is het probleem? Al zitten ze er 72 jaar. Voor die mensen is het wel een probleem, maar ik heb er geen last van.

  reageer
 • Riek

   

  72 uur ,,,,zoet houdertje ,zijn daar voorlopig nog coa kan het niet aan

  reageer
 • frits

   

  anja , nee ben niet met haar getrouwd dan weet je dat ook weer heb zo mijn bronnen

  reageer
 • Anja

   

  Ben je getrouwd met de de burgemeester? Mensen hou nu eens over de negatieve reacties over de vluchtelingen. Het zou jou maar overkomen dan praat je wel anders. Ga maar eens in een hal zitten met 100 anderen, ik liever niet.

  reageer
 • hi

   

  We zijn in de maling genomen

  reageer
 • Ik

   

  Dit is niet de gemeente die jullie in de maling neemt, maar het COA. IN de gemeente Heerenveen is dit niet anders.

  reageer
 • Jan

   

  al die kerels die hier zogenaamd komen vluchten, zijn allemaal in principe lafbekken, vrouwen en kinderen achterlaten en zelf ervandoor. We zouden eigenlijk alleen vrouwen en kinderen moeten opnemen, dat alles redenerend vanuit het aloude principe, vrouwen en kinderen eerst!

  reageer
 • Lies

   

  die gaan nooit meer weg

  reageer
 • bb

   

  We worden weer in de maling genomen door lelystad maar daar kunnen we wat aan doen

  reageer
 • Tjonge

   

  Dat wisten wij toch al.

  reageer
 • Wouter

   

  Bij de gemeente of COA is tijdelijk altijd langdurig of in het ergste geval permanent.

  reageer
 • Ledystedeling

   

  Goh waarom sta ik daar niet versteld van, maar had het ook niet anders verwacht van zo'n burger meester ze liegt net zo als in Den Haag. Waarschijnlijk hebben ze daar een speciale les voor daar in Den Haag om de mensen voor de gek te houden.

  reageer
 • Bewoner

   

  Het commentaar van de eerste melding klopt weer. Ze blijven langer.

  reageer
 • Jan

   

  Haha. Succes Lelystad.

  reageer
 • MeeDenker

   

  Er stond toch 'vermoedelijk 72 uur'? Wie is er dan nog verbaasd? Nog meer welkom heten, je hart laten spreken, medelijden tonen, spulletjes brengen...de zieligheidsindustrie draait overuren.

  reageer
 • Alli

   

  Wat maakt het uit. Kunnen met de kinderen zwemmen en naar balorig. Tijdverdrijf genoeg.

  reageer
 • Hans

   

  treurig en mens onwaardig! Er staan genoeg bedrijfspanden leeg daar kunnen deze mensen in kantoorruimtes gehuisvest worden per gezin i.p.v. 100 mensen in 1 grote hal. COA liegt alles bij elkaar die wil alleen maar zoveel mogelijk mensen onderdak zetten. Gemeente is er in getrapt met open ogen. 72 uur! gemiddelde procedure voor COA intake is 5 maanden. En wie gaat dat betalen? de burger van Lelystad? Als je als gemeente niet capabel bent om opvang op een goede manier te regelen vind je het dan vreemd dat mensen hier tegen in verweer komen.

  reageer
 • dennis

   

  Mensen komt dit als een verrassing??

  reageer
 • Anna

   

  Tot woensdag blijven??? Ze zouden tot dinsdag blijven. Alweer weet omroep flevoland meer over de situatie dan ik als omwonende. Danku gemeente lelystad

  reageer
 • Fred

   

  Je zult er maar langer moeten blijven met z'n allen in 1 hal. Zou niet willen ruilen!

  reageer
 • Jan

   

  Wat een verassing is dit zeg...

  reageer
 • jo jo

   

  Dat had ik nou nooit verwacht!

  reageer
 • frits

   

  uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat de asielzoekers daar nog wel maanden zullen zitten dus het is maar even dat we het weten niks geen 72 uur opvang maar maanden opvang

  reageer
 • Jrroen

   

  Ttiest die COA

  reageer
 • ron

   

  Nee niet de vluchteling de schuld geven .... diens schuld is het niet. het zijn de vingers en de handen van bestuurders die uit de mouwen moeten. Dat wacht en praat te lang en probeert net als iedereen naar anderen te wijzen. Hier hadden allang draaiboeken voor klaar moeten liggen.

  reageer
 • Bram

   

  Ach waarom verbaast mij dat niet,in het land van listen en bedrog!

  reageer
 • gjr

   

  Net zo voorspelbaar jouw reactie

  reageer
 • momo

   

  Gut wat een verrassing, dat hadden we al lang voorspeld. Heel sniekie worden ze Lelystad ingeloodst

  reageer
 • Frenky

   

  Geef ze een vinger....

  reageer
 • Mij

   

  Wat een verrasing... k zou maar vast een (bouw)bedrijf bellen zodat er lang verblijf gecreeerd kan worden...

  reageer
 • almere stedewijk

   

  Ja ja geloof der niks van

  reageer
 • klaas

   

  Tja , dat verbaast niemand. Die hele asieleisers waanzin gaat nog veel verder uit de klauwen lopen, mark my words.

  reageer
 • lelystadse

   

  was te verwachten....zo voorspelbaar.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert