Leefbaar wil spoedprocedures voor goedkope huurwoningen

ALMERE
Leefbaar Almere wil met spoedprocedures grote aantallen appartementen met een lage huur realiseren. Dat is onder meer nodig in verband met de toename van asielzoekers met een verblijfsvergunning.

Het duurt volgens de partij nu allemaal te lang omdat bepaalde bouwregels de ontwikkeling van goedkope huurwoningen in de weg staan. Bijvoorbeeld bij het creëren van woningen in leegstaande kantoren. De partij heeft een motie ingediend, die binnenkort in de gemeenteraad wordt besproken.

Eerder maandag maakte de gemeente bekend naar alternatieve woonruimtes te zoeken door de grote druk op de sociale woningmarkt. Naast de eigen bevolking moet de gemeente van het Rijk nog dit jaar voor 340 asielzoekers een plek zien te vinden. Leefbaar Almere denkt dat de problematiek alleen op te lossen is door de regels te versoepelen.

reacties (20)

 • ik

   

  Mee eens! Bovendien, als deze 340 asielzoekers allemaal op een normale manier in de wachtrij komen dan staat de volgende generatie op hun achterste benen omdat de wachtlijst daardoor inmiddels 15jaar is geworden. Er zullen altijd mensen zijn die niet tevreden zijn, altijd! Ze zijn pas blij als het hen zelf of of kinderen niet aan gaat, hebben ze eenmaal hun huis dan word er echt geen zorgen meer gemaakt om andere jongeren hoor, het is eerst zijzelf en dan.... maakt het niet uit of de volgende asielzoekers of Nederlandse jongeren zijn.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waar komt toch dat vreemde idee vandaan dat de overheid voor alle mensen een huis moet verzorgen? Al dat 'wachten tot je een huis krijgt'.

  reageer
 • Ik

   

  Ik wacht samen met mn vriend al 5 jaar op een woning. Maar deze asielzoekers.. Daar wordt wel even wat voor geregeld. Moeten wij het serieus overwegen om een woning te kopen zodat we het huis uit kunnen?? Wat een onzin dit zeg!!

  reageer
 • Flevoburger

   

  En dan vraag je je af hoe het toch zou komen dat een steeds grotere groep Nederlanders problemen heeft met de opvang van asielzoekers. Je zou als Nl burger maar jarenlang op de wachtlijst voor een eigen woning staan en nu zien dat er blijkbaar toch wel middelen zijn om goedkope woningen te realiseren?

  reageer
 • ankie007

   

  Leefbaar Almere is toch die partij die heel Almere wil volproppen met sociale woningbouw? Ongeacht de gevolgen voor de leefbaarheid? Waarom is dat eigenlijk?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  Joop als je nu 1 eens beter leest en 2 leefbaar stemt dan is de kans veel malen groter dat dit wordt opgelost. Leefbaar strijd al jaren voor deze oplossingen het zijn juist de andere partijen die er tegen zijn of overal beren zien en daardoor in de praktijk helemaal niks verandert.

  reageer
 • een boze almeerse

   

  Als dit doorgang krijgt wordt het denk ik toch echt tijd dat NL, en in dit geval de inwoners van Almere eens de straat op gaan en voor het gemeentehuis gaan demonstreren. Genoeg is genoeg lijkt mij. Het is niet te verkopen dat er voor de' gewone medemens' een wachtlijst is voor 10 tot 15 jaar en dat er voor anderen binnen een paar weken/maanden een woning koopt. We hebben niet voor niets een grondwet en NL kent zogenaamd geen discriminatie. Dus ook niet in positieve voor deze mensen lijkt mij.

  reageer
 • joop

   

  nou dat is nooit meer leefbaar almere voor mij! wel sociale woningen voor asielzoekers willen regelen, maar al jaren dat niet voor onze jongeren doen. bah.

  reageer
 • Gerrit

   

  Wat een onzin. Een dergelijke procedure kost slechts 8 weken. Moet het nog sneller? Je moet alleen vastgoedeigenaren vinden die het geld willen investeren in het ombouwen van die kantoren. Daar ligt het echte probleem, anders waren er inmiddels al veel meer kantoren omgebouwd

  reageer
 • Mona

   

  Inderdaad Schande! Wij worden door schuld buiten ons om misschien op straat gezet met 2 kinderen van 9 en 12 jaar en geen familie in buurt en daardoor gedwongen om na 25 jaar te scheiden, zodat ik met de kids terecht kan in een opvangtehuis die alleen voor moeders met kinderen is. Daar zitten dus meerdere Nederlandse gezinnen die wachten op een woning. Altijd allebei gewerkt en nog nooit hand opgehouden, maar komen net niet in aanmerking voor vrije sector huurwoning. Echt een schande dat er niet eerder spoedprocedures mogelijk zijn voor vele Almeerders die toch als eerste geholpen zouden moeten worden.

  reageer
 • Bart

   

  Met de bouw van extra woningen wordt ook voorkomen dat jouw kinderen lastiger aan een eigen woning kunnen komen. Jammer dat je zo negatief reageert.

  reageer
 • frits

   

  ja hoor leefbaar almere gaat zich roeren hier ,leefbaar waar waren jullie al die jaren toen er al gezegd werdt er zijn woningen te kort ?, toen hoorden we jullie niet maar nu de nood hoog is door de status houders komen jullie op het toneel mensen staan al jaren op de lijst voor een woning ga eens wat doen aan de woning bouw voor die wachtenden

  reageer
 • Pzaal

   

  Vind ik dus ook, Helemaal mee eens.

  reageer
 • Jaanch

   

  Niet te geloven met deze "bestuurders". Mijn kinderen, geboren en getogen in Almere, wachten al met smart jarenlang op een betaalbare woning in Almere. Nu opeens spoedprocedures maken omdat met gelukszoekers uit het middenoosten zonodig moet bedienen. Schande!!!

  reageer
 • bb

   

  En de mensendie op de wachtlijst staan gaan ze.daar nu ookwoningen voor zoeken of kunnen die stikken die betalen welbelasting in dit land en wie belasting betaal kan de kank..... krijgen Die moeten niet zeiken

  reageer
 • Tsja

   

  Leefbaar Almere. Hoe bedoel je leefbaar in Almere met die asielzoekers.

  reageer
 • Faerie

   

  Zoals ik al eerder in een reactie zette moet de politiek er rekening mee houden dat het flink steekt bij die mensen die al jaren zoeken naar een goedkope huurwoning in Almere, al jaren te veel huur betalen en daardoor in financiele nood zitten. Dat het nu opeens wel allemaal met spoed wordt verzonnen vanwege de stroom asielzoekers is bijna niet te verkroppen. Natuurlijk moeten zij worden gehuisvest, maar dit draagt weer bij aan het steeds sterker wordend gevoel van veel mensen dat Nederland een paradijs is voor asielzoekers, waar huidige inwoners mogen creperen. Dit zorgt er weer voor dat zelfs mensen die de PVV verafschuwen toch die richting worden ingeduwd.

  reageer
 • kaatster

   

  Nu moet alles wijken voor de asielzoekers,bouw vergunningen en lege kantoren om bouwen.Het stad huis is voor 3/4 leeg,daar kunnen ze wel in en anders in de dure wijken buiten Almere tenten neer zetten. Voor onze eigen kinderen kon en kan dat nu ook nog niet.Want alleen asielzoekers komen in aanmerking en wij kunnen wachten tot sint jutemis.10 tot 15 jaar.Dank je bestuur en regering.

  reageer
 • kalknagel

   

  Goed plan!!!

  reageer
 • Ik

   

  Ach...nu kan ineens alles in nederland??? 2015...alles kan voor de immigrant!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert