PVV wil avondklok voor azc

ALMERE
De PVV in Almere wil een avondklok instellen voor de bewoners van het asielzoekerscentrum op sportpark Fanny Blankers Koen in Almere. Dat blijkt uit vragen van de PVV aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanleiding voor de vragen is een incident waarbij dit weekeinde een 18-jarige vrouw aangerand zou zijn door vier mannen. De mannen zouden volgens lokale media bewoners van het azc zijn. Ook de vader van de vrouw zegt dat van agenten gehoord te hebben. Een woordvoerder van de politie laat weten geen enkele uitspraak te doen over de identiteit van de verdachten.

Voor de PVV is het van maatschappelijk belang te weten of het inderdaad om asielzoekers gaat. De partij vraagt zich af of het college bereid is een avondklok in te stellen om te voorkomen dat "tikkende tijdbommen in de avond en nacht vrij in de stad kunnen rondlopen". De PVV wil ook dat criminele asielzoekers het land uitgezet worden.

De gemeente laat weten nu nog geen antwoorden te kunnen geven op de vragen. Als er antwoorden zijn wordt eerst de indienende partij op de hoogte gesteld.

Miranda Joziasse van de VVD noemt het invoeren van een avondklok 'te zot voor woorden'. Ten eerste is het nog niet duidelijk of het ook echt om mannen van het azc gaat en daarnaast kun je een groep niet verantwoordelijk houden voor de daden van een individu. Jan Lems van D66 maakt de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog. Volgens hem is er geen noodzaak en wordt er door de PVV puur ingespeeld op gevoelens van onveiligheid. Volgens de PvdA maakt de PVV de inwoners van Almere op deze manier bang.

Het instellen van een avondklok in Nederland komt bij asielzoekerscentra niet voor. In 1999 werden strenge huisregels ingevoerd voor de bewoners van een azc in Elst. Dit om angstgevoelens bij omwonenden weg te nemen. Justitie werkte mee aan de maatregelen, maar destijds werd niemand bestraft die te laat binnen kwam.

Een week geleden was het instellen van een avondklok nog onderwerp van discussie tijdens een informatie-bijeenkomst in Groningen. Daar komt een noodopvang voor 550 vluchtelingen. De Groningse burgemeester Peter den Oudsten zei dat er geen avondklok ingesteld wordt.


reacties (28)

 • Ik

   

  Helemaal mee eens, Andrea ! Avondklok; Alle (criminele) Almeerders s'avonds van de straat: wordt een stuk veiliger ! Hoeven ze ook niet meer bang te zijn voor vluchtelingen !

  reageer
 • .\/\/. krijgt een koude rilling

   

  Misschien dan ook maar met gewapende bewakers op wachttorens en prikkeldraad onder stroom eromheen? Dan weten we tenminste waar het op lijkt.

  reageer
 • Andrea

   

  helemaal mee eens

  reageer
 • Daisy

   

  Helemaal mee eens! Ik woon er ook praktisch achter (TdV noord) en nog nooit overlast ervaren, meer van de jeugd die daar in de buurt op school zitten. Maar van het AZC? Nog nooit! en ik fiets er gewoon langs, donker of niet. Waar ik dan weer niet langs/overheen fiets is het spoorbaanpad, mijn andere optie om richting de staat te gaan, nee hoor ik kies er liever voor om langs het FBK park te fietsen.

  reageer
 • Peter

   

  Gisteren een voorvalletje bij mijn in de wijk gehad. Moet ik nu vrezen voor een avondklok ? Te zot voor woorden en bewijst eens te meer dat de PVV haat zaait ten koste van een hele groep.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  What's next? Een ster op de mouw spelden?

  reageer
 • Vincent

   

  PVV kan werkelijk waar maar 2 dingen; bangmaken en haatzaaien.

  reageer
 • Ingie

   

  Is toch te erg voor woorden dat die asielzoekers alles voor elkaar krijgen en eigen volk wordt genegeerd.

  reageer
 • Ingie

   

  Top helemaal mee eens!!!!

  reageer
 • jo jo

   

  Super idee

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik heb jarenlang in Bouwmeesterbuurt gewoond, gelijk bij de brug richting het AZC. Ik heb werkelijkwaar nooit overlast ervaren. Wanneer ik echter in Staatsliedenwijk of Stedenwijk kom, kijk ik wel een extra keer over me schouders. Zullen we die wijken ook maar afsluiten?

  reageer
 • flevo

   

  Weet je wat belachelijk is? Overal de oorlog bij halen! PvdA en D66 staan overal pal voor, behalve voor de eigen bevolking...

  reageer
 • Marjory

   

  Ik ben het eens dat er gestraft moet worden. Maar een avondklok zoals tijdens de 2e wereldoorlog ingevoerd. Ja voor wilders.

  reageer
 • Trudy

   

  Helemaal met jouw eens!!! In veel van die landen worden vrouwen als minderwaardig gezien. Dus mishandeling, aanranding en verkrachting vinden ze heel normaal, zelfs de vrouwen weten niet beter, ze zijn het gewend. Voorlichting geven en bij overtreding zeer zwaar straffen, dus geen flauwekul voorwaardelijke straffen!!!

  reageer
 • mo

   

  Pvv kennen jullie marianne vaatstra nog, was eerst een asielzoeker bleek het toch een blanke bloed hollandse boer te zijn.laat de politie hun werk doen en justitie zal diegen gaan vervolgen

  reageer
 • Jacob

   

  De reaktie van Miranda Joziasse van de VVD doet mij denken aan de woorden van minister-president Colijn op 11 maart 1936: “Ik verzoek den luisteraars dan ook om, wanneer zij straks hun legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als zij dat ook andere nachten doen. Er is voorshands geen enkele reden om ongerust te zijn”.

  reageer
 • ankie007

   

  Blijkbaar is de boodschap niet goed aangekomen dan bij deze jongens? Of toch maar een standaard herhaalcursus invoeren?

  reageer
 • ron

   

  de avondklok die dus 16 jaar geleden een keer is uitgeprobeerd met maar 1 doel angstgevoelens wegnemen. en als ik het goed lees daarna niet meer nodig was. waar hebben we het over? alleen dus maar weer angstgevoelens een voedingsbodem geven. NB de gedachte om voorlichting te geven over nederlandse regels ... alleen de gedachte al te denken dat men daar niks over zou zeggen in een AZC tekent al hoe iemand denkt (vooroordelen i.p.v. eerst eens een vraag te stellen)

  reageer
 • Achmed

   

  Wat een onzin. Zowel de ppv als jij dienen eerst te weten wat het instellen van een avond klok inhoudt en wanneer het juridische mogelijk is. bijna iedereen springt op dit voorval omdat mogelijk het asielzoekers zijn en pvv heeft een punt lijkt het. Stel dat bevestigd wordt dat het inderdaad om asielzoekers gaat dan moet justitie deze vier mannen hun wel verdiende straf geven als eerst en gelijk het land uitzetten. Daar zullen ook de ander asielzoekers ongetwijfeld blij mee zijn. En laat aub de overige asielzoekers met rust, en houd op met je avond klok.

  reageer
 • ABS

   

  Eeeehhh, dat je thee moet drinken met Job Cohen? Nou, dat zal ze leren!

  reageer
 • carl

   

  goed plan van 00.00 uur tot 00.00 uur

  reageer
 • bep

   

  strengen regels

  reageer
 • Ankie007

   

  Kunnen ze bij het asielzoekerscentrum niet een voorlichtingsavond organiseren waar de regels en wetten van dit land worden uitgelegd? Graag daarbij wel vermelden dat er gevolgen aan fout gedrag zijn verbonden.

  reageer
 • bep

   

  avond klok goed idee je voeld je als omwonende van azc toch niet echt veilig als je zulke dingen hoort pfff als je smorgens vroeg ,en savonds met je fiets door de steegjes moet achter het je huis in het donder in de winter maanden en woon vlak bij azc neee stel de avond klok maar in hoor wat moeten ze hier savonds buiten

  reageer
 • Ronnie

   

  Helemaal mee eens. Het liefst die gasten gewoon verplichten binnen het centrum te blijven.

  reageer
 • Ab

   

  Dan zijn er nog genoeg mensen die in een tshirt met welkom asielzoekers rondlopen. Die zijn gek. Deze grote aantallen gaan problemen opleveren. Kijk maar wat er nj in Duitsland gebeury.

  reageer
 • Cor

   

  PVV en Toon van Dijk, raken steeds verder van het padje af. Het si een schande al die andere mensen die daar wonen zo te behandelen. Mochten bewoners dit weekend de dader zijn geweest, dienen conform onze wetsregels te worden bestraft. En ja dat kan hun verblijf in gevaar brengen. Maar wij kennen het systeem. De dader straffen we, niet iemand anders. Het begint steeds meer op de jaren dertig lijken.

  reageer
 • almere

   

  avond klok wat dacht de pvv er van dat ze totaal niet meer van het terrein af komen ? gewoon binnen het terrein houden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert