"Invoeren avondklok niet zomaar mogelijk"

ALMERE
Het instellen van een avondklok voor bewoners van het AZC in Almere is niet zomaar mogelijk. Er zijn zwaarwegende argumenten voor nodig.

Dat stelt Adriaan Wierenga van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is expert op het gebied van noodrecht.
De PVV Almere heeft het college van b en w om een avondklok gevraagd, omdat bij een aanranding van een 18-jarig meisje mogelijk asielzoekers betrokken zijn. De partij vindt dat de 'tikkende tijdbommen' van straat moeten.

Volgens Wierenga is een avondklok bedoeld in individuele gevallen en niet voor groepen die niets met het voorval te maken hebben. Een burgemeester kan een beroep doen op de avondklok, maar dan moet er volgens Wierenga sprake zijn van een urgente situatie als een ramp.

reacties (13)

 • .\/\/.

   

  En die andere 121 zetels, is dat de vertegenwoordiging van tuig of zo? 'Normen en waarden' is een versleten cliché van het Balkenende-CDA

  reageer
 • Gerrit

   

  29 zetels?? Volgens de laatste verkiezingen hebben ze er maar 15, van de 150! Eentiende deel maar dus

  reageer
 • Jacob

   

  Wel bedenken dat de PVV goed is voor 29 kamerzetels, de representatie van de mening en gevoelens van een substantiele groep Nederlanders, bestaande uit eerzame burgers, grootouders, vaders en moeders van gezinnen, die beschikken over een gezond verstand, zich niet geplaagd zien door valse sentimenten, een duidelijk beeld hebben van de normen en waarden (voor zover aanwezig) van de gemiddelde Syrier, respect hebben voor hun voorouders en de bezitters zijn van een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor hun (klein)kinderen.

  reageer
 • Rob

   

  Verkrachtingen, vernielingen, vechtpartijen. In meer dan 90%van de gevallen gebeurt dat door mannen (jongens) van 15 tot 25 jaar. Ik stel voor: een avondklok voor mannen in deze leeftijdscategorie. Problemen opgelost......! O ja... bovenstaand bericht is vooral bedoeld om aan te geven hoe raar het idee van de PVV is.

  reageer
 • ron

   

  Ja we zien hier weer dat Nederlanders trots zijn op hun rechtsstaat. De wetten gelden dan alleen voor andere mensen. en nieuwe regels ? Slaan we toch even de democratie over. Als 5 reageerders iets vinden dan doen we dat toch .... en PVV de partij voor de vrijheid van hen zelf en de onvrijheid voor alle anderen. Of je nu iemand wel of niet hebt verkracht maakt niet uit je bent bij voorbaat een testosteronbom. Walgelijk die hokjesdiscriminatie van PVV.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Gewoon invoeren wie niet luistert terug sturen.

  reageer
 • frits

   

  Pragmatisch bedacht.

  reageer
 • knoop

   

  De knoop doorhakken en terugsturen wie niet luisterd

  reageer
 • Jan

   

  Als het een belasting verhogen betreft dan kon het gisteren nog ingevoerd worden...

  reageer
 • DrJake

   

  Raak ze in hun (zak)geld. Iedereen die s' avonds niet om 22 uur weer op het azc is krijgt voor elke gebeurtenis 10€ minder in die week/maand. Kunnen ze kiezen wat ze belangrijker vinden : rondzwerven of geld voor sigaretten.

  reageer
 • almere

   

  niet moeilijk doen gewoon invoeren klaar zijn we .niet praten maar handelen hier in almere

  reageer
 • Bram

   

  Joh niet zwetsen in de ruimte, alles kan,niks is onmogelijk,als je het maar wil!!!!!!!!

  reageer
 • Jacob

   

  In dit geval natuurlijk weer keizen voor een wetenschappelijke en theoretische benadering van een probleem, met geen ander doel dan om een reden te vinden waarom je niet daadkrachtig behoeft in te ingrijpen. Wat is er over van onze "VOC-mentaliteit"?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert