Waterschap trekt 1 miljoen uit voor energiebesparing

FLEVOLAND
Gemalen moeten zuiniger draaien en de waterzuivering moet minder energie verbruiken. Dat is het doel van het Waterschap Zuiderzeeland.

Energiegebruik en CO2-emissie moeten in 2020 met ongeveer eenderde zijn teruggebracht. Daarmee heeft de Algemene Vergadering vanmiddag ingestemd.

Om dat plan op te starten is één miljoen euro nodig. Het dagelijks bestuur wil dat geld uit de spaarpot van het waterschap Zuiderzeeland halen.

reacties (6)

 • Zeewolde

   

  In het geval van een grote ramp waarbij het stroomnet ook plat ligt lijkt me dat een goede oplossing.. Dus eigenlijk wel logisch van die aggregaten..

  reageer
 • ff feiten checken

   

  -Ten eerste is de Blocq van Kuffeler voorzien van diesel (!) gestookte noodaggregaten die stroom kunnen opwekken om de elektrische pompen te laten draaien (in het geval het elektranet dood is) -Ten tweede draait het schandaal bij VAG niet om CO2, maar om NOx; da's heel iets anders... BTW: hoe denk je dat diesel gefrabriceerd wordt? Juist ja... daarvoor moet aardolie gewonnen worden, getransporteerd en geraffineerd...

  reageer
 • Neve

   

  Er hangt een prijskaartje aan al die CO2 dromen want ja, we willen toch net zo lang doordrammen met frisse lucht totdat het pijn in de portemonnee gaat doen? De Co 2 show bij Volkswagen is ook zo'n fopkado., lekker weinig bijtelling he' ? Pfffff

  reageer
 • Dick

   

  Nee we bouwen gemaal Wortman net als gemaal de Blocq van Kuffeler om naar elektrisch. Dan stoot ook dat gemaal geen CO2 meer uit. We vergeten alleen dat een paar km verderop een electriciteitscentrale veel meer CO2 uitstoot om aan de stroomvraag te kunnen voldoen. En als het stroomnet dan een keer bezwijkt weten we in elk geval zeker dat de polder langzaam volloopt omdat we geen Back-up meer hebben. Dat was namelijk in eerste instantie de opzet, altijd Back-up hebben. Als het één niet meer werkt, kunnen we altijd nog terugvallen op het ander.

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Oei, ik zie een tariefsverhoging aankomen....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zeewolde

   

  Goede investering! Uiteindelijk zal het waterschap energie neutraal moeten worden lijkt mij..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert