'Weinig controle op minderjarigen in coffeeshops'

ALMERE
Er wordt in Almere te weinig gecontroleerd of er minderjarigen in coffeeshops komen. Dat vindt het CDA in de Almeerse gemeenteraad, dat vragen heeft gesteld aan burgemeester wen wethouders.

Volgens het CDA zijn de twee coffeeshops in het centrum de afgelopen twee jaar maar één keer gecontroleerd op de aanwezigheid van minderjarigen. Bij die controle zijn geen minderjarigen aangetroffen. De coffeeshop in Almere Haven is nog helemaal niet door controleurs bezocht.

Het CDA denkt dat de pakkans zo klein is dat het coffeeshophouders niet motiveert zich aan de regels te houden.

reacties (13)

 • lisa

   

  dit jaar gaan ze in haven controleren...die jongen die daar staat is niet mis hoor

  reageer
 • rakker

   

  Moet je in almere haven proberen..die jongen die daar staat is niet te foppen...zelfs niet als je hem kent mag je doorlopen..chapeau voor hem

  reageer
 • Jeroen

   

  Er word nergens zo streng gecontroleerd als bij de coffeeshops, dubbele ID check voordat je wat kunt halen.

  reageer
 • DrJake

   

  Wanneer is het genoeg/goed voor het CDA ? Ik bedoel als ze hun zin krijgen en er wordt minstens 2 x per jaar onaangekondigd gecontroleerd en ze vinden nog niks : Houden ze dan eindelijk eens hun mond ? Volgens is dit alleen maar een afleiding(smanoevre) of andere en/ of echte problemen in Almere minder in aandacht te hebben resp. kleiner te praten of zelfs te doen vergeten.

  reageer
 • DrJake

   

  Juist ! Hetzelfde geld voor de (beveiliger van de ) coffeeshops in Stad / centrum. En dat er een vriend of kennis boven de 18 aan zijn minderjarige vrienden/medescholieren het spul (buiten het zicht van de coffeeshops) doorgeeft kunnen de coffeeshops niets aan doen. Gebeurt ook met de alcohol. Er komt NIEMAND onder de 18 zonder een GELDIGE legitimatie daar naar binnen. Die jongeren gebben toch minder geld dat klein bedrag wat die ene minderjarige er uitgeeft gaat geen ondernemer zijn vergunning resp. bedrijf op het spel zetten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pietje

   

  Onderzoek onder vijfduizend jongeren tussen de 16 en 18 jaar dat is gedaan in opdracht van digitaal themakanaal NPO101 van BNN.

  reageer
 • Ikke

   

  In haven mogen minderjarigen niet eens op de deurmat staan. Laat staan dat ze binnengelaten worden

  reageer
 • Daniel

   

  Bron?

  reageer
 • fred

   

  wat een idioterie. Ik kom wel eens op de blowboot en de controle is echt heel, heel erg streng. geen pasje is geen toegang. Als de heren van het cda eens langsgaan zien ze het zelf.

  reageer
 • Tevreden roker Dronten

   

  Wellicht controleerd de entrepreneur dat zelf? Voor hem geen meerwaarde,als klant zijnde controleer je gewoon mee hoor in een shop,waar dan ook,die zijn op de zwarte markt aangewezen ;) waar ze natuurlijk klaargestoomd worden voor hun eerste pilletje! Nederland 2015

  reageer
 • MvR

   

  Wat een geneuzel weer van het CDA. Bij de coffeeshop in Haven wordt ALTIJD je id gecontroleerd. Daarom staat die dure beveilger daar. Om de minderjarigen buiten te houden. Want een coffeeshop raakt zijn vergunning kwijt, mochten ze aan minderjarigen verkopen. Motivatie genoeg denk je? Het CDA kan zich beter bezig houden met het aankomende financiële fiasco van de Floriade....

  reageer
 • Pietje

   

  Sinds het alcoholverbod onder de 18 is het drugsgebruik onder de jeugd sterk gestegen... Alles maar verbieden. Van seks voor je 18e schijn je ook enge ziektes en dikke buiken te kunnen oplopen. Alle jongeren verplicht op sport en na afloop koud douchen.

  reageer
 • frits

   

  de jongeren komen er voor een bakkie coffee , moet kunnen toch anders drinken ze het thuis wel

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert