"Opgelapte bruggen zijn onveilig"

ALMERE
De houten fietsbruggen in Almere zijn onderdeel van de bezuinigingen op het beheer en onderhoud. Wethouder Huis wil bruggen afstoten en de vervanging van bruggen met drie jaar uitstellen. Dit tot grote schrik van bewoonster Jeanette Slot, die de situatie nu al onveilig vindt.

Zij kwam vorig jaar zwaar ten val op de Rooseveltbrug. Volgens haar kwam dit door de noodplaten die over de verrotte planken waren getimmerd. Door een laag bladeren op de brug zag zij de verhoging door de noodplaten niet.

Het liefst ziet Slot dat de gemeente waarschuwingsborden bij de opgelapte bruggen zet. Maar de gemeente wijst de aansprakelijkheid af omdat niet bewezen is dat het ongeval werd veroorzaakt door de noodplanken.

reacties (5)

 • KC

   

  Op de tekeningen staan alle afmetingen, materieel keus, funderingen, palen, e.d. Zeker de fundering is belangrijk als er een ander soort brug wordt aangelegd. Bij BWT liggen de constructie berekeningen van de bruggen. Dus alles wat je nodig hebt.

  reageer
 • ron

   

  digitaliseren heeft niet zo heel veel meerwaarde; je moet de exacte maat van de huidige beton weten ; de balken en dek en de leuningen wordt toch straks van ander materiaal.

  reageer
 • KC

   

  Vernieuw de Azobé bruggen. De gemeente weet dat die ca. 30 jaar mee. Alle jaartallen van de bouw zijn door de RIJP door gegeven. De tekening van al de bruggen zijn in een kamer gedumpt en nooit gedigitaliseerd.

  reageer
 • ron

   

  vervanging nog 3 jaar uitstellen ? wie verzint zoiets als helder is dat er al een forse achterstand is. maak juist gebruik van de naween van de crises met relatief lage prijzen. over en paar jaar trekt alles weer aan en zullen de prijzen w.s. weer stijgen.

  reageer
 • Pzaal

   

  De gemeente Almere geeft liever geld uit aan een onzinnig duur project die de floriade heet dan aan een schone veilige leefbare stad. Het kan in Almere..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert