"Wijkteams meer betrekken bij Transitiefonds"

LELYSTAD
Sociale wijkteams in Lelystad moeten meer betrokken worden bij het zogeheten Transitiefonds. Dat willen de VVD, de PvdA en de Inwonerspartij.

Het fonds is opgericht om knelpunten op te lossen die zijn ontstaan door bezuinigingen van het Rijk. Het gaat onder meer om hulp aan jongeren die op kamers willen wonen, steun aan gezinnen na een scheiding of hulp aan jonge mantelzorgers.

In het fonds zit in totaal 4,5 miljoen euro. 2 miljoen daarvan is al gereserveerd. Voor de overige 2,5 miljoen euro willen de drie politieke partijen dat de wijkteams en gezinscoaches meer mogelijkheden krijgen. De raad neemt later dit jaar een besluit over het voorstel.

reacties (3)

 • frits

   

  Dat reservepotje was bedoeld om eventuele financiële tekorten op te vangen, bijvoorbeeld door de oplopende bezuinigingen van het rijk. Die kans is nog steeds groot. Het geld moet niet verbrast gaan worden aan allerlei nieuwe sociale projectjes. Die zijn in de praktijk toch niet effectief; leidt alleen maar tot een wildgroei aan welzijnswerkers (van van het welzijnswerk adviseren meer welzijnswerk). Als het geld niet nodig is om tekorten weg te werken, dan kan het beter gebruikt worden voor het dichten van het begrotingstekort. In Den Haag brullen dat de bezuinigingen van het rijk tot problemen leiden, maar het geld dat je hebt verbrassen aan nieuw beleid, is natuurlijk volstrekt ongeloofwaardig.

  reageer
 • Dirk

   

  Wijkteams hebben in het verleden niet het gewenste resultaat geleverd. Wat heeft de gemeente hier nu van geleerd? Gaan we weer geld uitgeven aan extra mankracht ipv aan de gedupeerde? Ik roep graag de Raad op hier eens kritisch naar te kijken. Het lijkt weer een nieuw waterhoofd te worden.

  reageer
 • Elpie

   

  Flevopost: belangrijk verschil; vermoedelijk worden hier met name de jeugd- en gezinsteams (Hulpverlening voor 18- en hun gezinnen)) bedoeld!? Sociale wijkteams zijn met name bedoeld voor 18+. Hoop van harte dat er geld beschikbaar komt...!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert