Provincie wil reddingsbedrag voor Berechja spreiden

URK
Gedeputeerde Staten willen de 500.000 euro die nodig is om het Berechja om Urk overeind te houden, spreiden over drie jaar. De financiële positie van de school blijft ook in de toekomst nog wankel. De provincie wil daarom op deze manier het risico spreiden.

Eind vorig jaar moest de school met 2,5 miljoen euro gered worden van faillissement. Daar was een bijdrage van het rijk, de gemeente Urk en de provincie voor nodig. Alleen de provincie moest het bedrag nog goedkeuren. Woensdag komen Gedeputeerde Staten met dit voorstel.

Dit jaar gaat het om een bedrag van 300.000 euro, volgend jaar 100.000 euro en het jaar daarop nogmaals 100.000 euro, maar dan in de vorm van een lening. Provinciale Staten buigen zich volgende week over het voorstel.

reacties (4)

 • Urkertje84

   

  Visserij school is niet meer in handen van berechja hoor, tegenwoordig onderdeel van de Friese poort

  reageer
 • Urker

   

  Visserij school is anders nu Friese poort

  reageer
 • Neve

   

  Praat waar je verstand van hebt wijsneus ! Dan de leerlingen ook maar een uitkering aanvragen?

  reageer
 • Jordi

   

  2,5 miljoen euro belastinggeld nodig en de toekomst is erg wankel. De visserijschool moet gewoon sluiten. Nog meer geld van de belastingbetaler naar een project dat zo het zich laat aanzien binnen no-time omvalt. Helaas maar per direct stoppen met het verkwisten van belastinggeld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert