Stil protest tegen komst Geert Wilders

ALMERE
Een aantal politieke partijen in Almere, waaronder GroenLinks, SP en de PvdA, voert zaterdag stil protest tegen het bezoek van PVV-voorman Geert Wilders. Hij komt naar Almere om te laten weten dat hij tegen de uitbreiding van het asielzoekerscentrum in Almere is.

Joske Galiart van GroenLinks laat weten dat er bewust is gekozen voor een stil protest, dat op het Forum in het Stadshart plaats zal vinden. "Het liefst geven wij Wilders geen extra aandacht, maar dit is een zaak waar wij voor staan", aldus Galiart. Wilders zal die dag flyers uitdelen aan het winkelend publiek.

Zodra Wilders de stad heeft verlaten, zorgen de partijen er voor dat de flyers die op de grond zijn gegooid in de vuilnisbakken verdwijnen.

reacties (37)

 • LT

   

  Het gaat hier om getraumatiseerde oorlogsvluchtelingen, staat in de Volkskrant. Wat een bullshit, Kijk op de TV en zie om je heen. Het zijn vooral grote groepen jongelui met moderne kleding en vooral de nieuwste Iphones . Zij vinden onze AZC niks en willen eigenlijk direct geld, goederen en een huis. Komt dat niet binnen afzienbare tijd voor elkaar dan krijgen wij hier nog meer problemen dan wij al langer hebben met bepaalde groepen die oververtegenwoordigd zijn in alle negatieve berichten. ECHTE oorlogsvluchtelingen zijn welkom maar de rest moet gewoon terug naar eigen land.

  reageer
 • Abdelaziz

   

  Je moet niet de indruk wekken dat Almere een pvv stad is, want dat is het zeker niet. de pvv stemmers zijn ten alle tijden bij elkaar opgeteld de minderheid t.o.v. de rest ( wat jij noemt linkse zooi) !!!. O ja weet je ook wat van hun verkiezingsprogramma inmiddels is gerealiseerd ondanks alle die zetels. Bar weinig gek he..., denk is over na en stop die flyer maar onder je kussen dat je altijd aan denkt voordat je slapen gaat. AZC is en hoort bij Almere en beetje uitbreiding moet kunnen. circa 200 tot 400 medemensen waarover gesproken wordt zijn meer dan Welkom.

  reageer
 • Chris

   

  Ah, dus ze gaan eigenlijk in principe gewoon doen wat ze ook altijd doen wanneer Geert Wilders in de 2e kamer spreekt. Beetje quasi-ongeinteresseerd gaan zitten spelen met tablet of telefoon. Het nieuws bekijken. Whatsappen. Of een tukkie doen. Want zeg nou zelf, slapend, spelletjes spelend of je #TwitterAccountCheckend je 100.000 eurootjes verdienen is toch veel beter dan bijvoorbeeld euhhh, het land regeren ofzo? En bovendien, die man heeft toch nooit wat zinnigs te melden! Alsof Geert weet wat er werkelijk in de samenleving speelt, het idee alleen al. Was ik maar politicus geworden. Had ik ze wel even laten zien hoe je je 100.000 eurootjes slapend binnen kan harken.

  reageer
 • Jacob

   

  Het volgende nieuwsbericht is een goede bijdrage aan een meer realistische beeldvorming door de dames en heren van PvdA, SP en Groenlinks en al degenen die een geromantiseerd beeld hebben van "de zielige vluchteling". De Duitse politie heeft meer mensen nodig om de massale vechtpartijen in asielzoekerscentra aan te kunnen.Dat zegt de voorzitter van de grootste Duitse politievakbond,Rainer Wendt. In de azc's is het bijna elke dag raak. "De regering heeft de situatie niet onder controle.Op deze manier 'schaffen wir das nicht'",zegt Wendt.Zo greep de politie woensdagnacht in Hamburg in waar Syriërs vochten met Afghanen. Het scheiden van mensen naar religie heeft geen zin,zegt Wendt.Volgens hem zijn de meeste gevechten tussen moslims onderling,bijvoorbeeld tussen sjiieten, soennieten en salafisten.

  reageer
 • Manuela

   

  omdat ze al dat racistische onzin gepraat zat zijn? En een keer willen laten horen dat niet iedereen er zo over denkt, al doet de PVV geloven dat heel Almere het met ze eens is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Een Tegengeluid...Uit verveling, nieuwsgierigheid of wanhoop?.

  reageer
 • waterwijker

   

  Je zult maar oudere zijn. Ben je mooi klaar mee. Als ik gevraagd word om een goed voorbeeld van een niet empatisch politica, dan staat ze bij mij op nummer 1, op de voet gevolgd door die minister van ongezondheid. Een mooi stelltje die twee.

  reageer
 • Manuela

   

  Omroep Flevoland heeft volgens mij niet helemaal goed opgelet. Ik geloof dat ze niet zozeer tegen de komst van Wilders zijn alswel willen laten horen dat zij een andere mening hebben. Als Wilders dat mag, mogen zij dat toch ook? Ik ben er wel blij mee dat er eindelijk eens partijen zijn die de straat opgaan om te laten zien waar voor zij staan en zich niet bang laten maken door al die rotzooi die ze over zich heen krijgen op social media wanneer zij zich openlijk uiten tegen wat de pvv verkondigd. Fatsoen is soms ver te zoeken!

  reageer
 • Klaas

   

  In Den Haag krijgt Geert Wilders niets voor elkaar en dus gaat hij het land in om onrust te stoken. Met welk recht wil hij spreken als je zijn stamboom eens goed bekijkt is een deel van zijn voorouders ook afkomstig uit het buitenland. Hadden die toen ook de toegang tot ons ontzegt moeten worden=

  reageer
 • Swiebertje

   

  @Jan ik begrijp zeker dat ze het proberen maar het probleem is dat er een groot aantal personen hier naar toe komen die niet snappen waarom we het hier zo verschrikkelijk goed voor elkaar hebben. Ze nemen hun oude tradities en rituelen mee waardoor het daar elke keer zo fout gaat. Als ze in het AZC een ander al aanvallen omdat deze een ander geloof(of hetzelfde geloof op een andere manier!!) belijdt of geen geloof(moet ook mogelijk zijn!!) dan heb je er niet van begrepen. Je moet deze mensen welkom heten maar wel direct duidelijk maken hoe wij aankijken tegen homo's, transgenders, atheisten, Christenen en zo voorts. En dat we hier niet in de openbare ruimte allerlei zaken gaan aanpassen aan een geloof. Een vrouw moet hier desnoods naakt over straat kunnen, dat betekent niet dat ze met Jan en alleman het bed in wil duiken. Een man trouwt hier met 1 vrouw(meerderjarig!!) en die heeft gelijke kansen en rechten als haar man. Enzovoorts. Een geloof belijdt je buiten alleen in je gedrag, niet in uiterlijk vertoon. Als je daar niet mee akkoord gaat, direct terug naar die kale vlakte. Wilders is de enige partij die dit hardop duidelijk maakt. Ik begrijp zijn populariteit dan ook volledig en partijen moeten inzien waar de schoen wringt.

  reageer
 • apperltje eitje

   

  Doen die linkse rakkers toch nog iets goeds door de stad schoon te houden. Het papier kan dan weer gebruikt worden voor een andere gelegenheid.

  reageer
 • Jacob

   

  In plaats van hun frustraties op een dergelijke naïeve wijze te uiten en hun vermeende "eigen gelijk" proberen te halen uit het volgens hen "ongelijk" van “anders denkenden”, zouden deze partijen zich eens hard moeten maken voor het organiseren van een, in dit geval bindend, gemeentelijk referendum, een bij uitstek voor dit onderhavige onderwerp geschikt democratisch fenomeen. Hieraan heeft de heer Wilders ook in zijn speech in Zeewolde gerefereerd. Maar ja, dat is de PvdA, GroenLinks, SP en andere gerefereerde “democratische” politieke partijen Almere (welke zijn dat dan?) wellicht "onbewust" ontgaan.

  reageer
 • Jacob

   

  Ik kan de gedachtengang van de vluchteling best volgen. Maar ja, dat is de consequentie van het decennia lang rommelen in een zandbank. Maar ik kan ook mij eigen gedachtengang prima volgen, namelijk dat dit hun probleem is dat zij zelf moeten oplossen en niet over de rug van mijn voorouders, mijzelf en mijn (klein)kinderen. En als Europa een democratie had geweest dan hadden deze zogenaamde vluchtelingen niet verder gekomen dan in een vluchtelingenkamp net over hun grens. Leest u zich eens in op het Internet over een directe democratie, het zal waarschijnlijk een openbaring voor u zijn.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Omdat het Geert Wilders zelf is die komt hebben de linkse huilebalkjes weer hun gezeur klaar. Het op de persoon spelen is zo makkelijk, maar ja dat is nu precies het enige wat ze nog kunnen doen. En als je dan zo dom bent om ook nog het NLse geboefte te vergelijken met die NET binnengekomen gelukszoekers dan begrijp je volgens mij niet helemaal hoe het in elkaar steekt in dit land. Ook hier zijn natuurlijk verkrachters en ruziemakers, maar dat zijn wel mensen die hier al wonen. Het is nu al bewezen dat die gelukszoekers totaal niets geven om onze normen en waarden en dat zelfs de politie al niet meer durft te zeggen dat het om azc-klanten gaat die iets hebben uitgevreten. Dit omdat het protestgeluid almaar sterker wordt door ons, de NL-se burgers. Dat het fout gaat is een zekerheid, dat de linkse partijen en d66 hun ogen en oren ervoor sluiten is ook een zekerheid die misschien nog wel erger is.....

  reageer
 • Almeerder

   

  Fleur Agema van de PVV zet zich 200% in voor de ouderen. Er zit een VVD met een PVDA in de regering die de ouderen korten.

  reageer
 • Whoknows

   

  Tja woorden zijn geen daden, het geblaat van de PVV heeft maar erg weinig draagkracht buiten hun eigen geblaat. Hun tandpuntjes dat is voor hun belangrijk en daar scoren ze op, maar op het brede vlak gaan ze volledig op hun plaat. En mocht de PVV aan de macht komen, dan zal het van korte duur worden, net als de LPF

  reageer
 • Jan

   

  Verplaatst U zich eens in de situatie van de huidige vluchteling: u woont in een land bestuurd door een dwaas in een onstabiele regio. Er breekt een vreselijke oorlog uit en het geeft u de kans een keuze te maken voor de toekomst: A) U verlaat uw land maar blijft in die zelfde onstabiele regio met als doel terug te keren als de grootste onrust is gaan liggen. B) U gaat voor de toekomst van u en uw gezin en besluit naar Europa te trekken. daar waar democratie heerst, er een grote(re) kans op een gezonde toekomst is en allerlei zaken voor handen zijn waar ze 'in de regio' alleen nog maar van dromen. Ik zou mijn keus snel gemaakt hebben! Dit betekend niet dat ik zeg dat we iedereen tot het einde der tijden onderdak moeten bieden, maar ik begrijp wél dat ze het proberen!

  reageer
 • Jacob

   

  Geeft precies de mening weer van een substantieel aantal Nederlanders met een gezond verstand die middels een goed ontwikkelde inituitie in staat zijn te ervaren en te beseffen wanneer er van hen geprofiteerd wordt c/q wanneer zij belazerd worden.

  reageer
 • Johan

   

  Dit soort linkse propaganda moet je gaan verwerken in je tracks..

  reageer
 • Ron

   

  Denk niet dat die linkse zooi veel flyers heeft op te ruimen.

  reageer
 • Peter

   

  Wilders in de stad zaterdag? Dan blijf ik er weg. Wil niets met die man te maken hebben laat staan hem zien. De opruier.

  reageer
 • swiebertje

   

  Kijk opsporing verzocht. De beelden liegen niet. Getint is goed vertegenwoordigd.

  reageer
 • avd

   

  Hoezo democratie in Almere

  reageer
 • A.

   

  Eigenlijk zegt groenlinks dat ze een deel van de Nederlandse bevolking doodzwijgen. Partijen moeten samenwerken, of ze nou dezelfde mening hebben of niet, ze vertegenwoordigen de samenleving!

  reageer
 • Jeroen

   

  En de honderden vechtpartijen, aanranding, moorden enz door Nederlanders zijn ook maar incidenten toch?

  reageer
 • lexxie

   

  Links wordt bang en terecht als je nageslacht je lief wordt je wel gedwongen Pvv te stemmen het besef is er eindelijk. We trappen er niet meer in PVV is de enige optie

  reageer
 • Dirk

   

  Alles wat aandacht krijgt groeit! maar dat begrijpen die salonsocialisten natuurlijk niet! Vooral veel aandacht aan blijven besteden, dan is de PvdA binnenkort tenminste verleden tijd! Denk toch eens na linkse rakkers, gewoon negeren en links laten liggen! Maar ja, jullie willen ook aandacht, toch?

  reageer
 • Bernie

   

  De immigranten die nu naar Europa komen zijn geen echte "vluchtelingen" die op zoek zijn naar veiligheid maar immigranten die op zoek zijn naar naar optimaal mogelijke sociale voorzieningen en die vanuit veilige landen in de regio (b.v Turkije) en veilige landen in Europa naar Noord Europa trekken omdat de ruime uitkeringen en sociale voorzieningen een grote aanzuigende werking hebben. De immigranten kiezen niet voor veilige gebieden in hun eigen regio. Nee ze kiezen voor Noord Europa omdat daar geld, een huis en uitkering lokt.

  reageer
 • wim

   

  Wanneer komt de PVV op voor senioren, die weer gekort worden?

  reageer
 • DrJake

   

  Eens kijken hoe die linkse partijen het zouden vinden als hun flyers meteen in de prullenbak verdwijnen. Laat ze maar stil huilen vanwege het (virtueel) zetelverlies aan Wilders/de pvv in de laatste peilingen vooral vanwege de vluchtelingen. Dat zet al genoeg dat die linkse partijen het niet mis hebben in de vluchtelingenkwestie.

  reageer
 • arie

   

  Ook al ben ik totaal geen Wilders-fan vanwege zijn dictatoriale wijze van het leiden van de partij toch ben ik wel blij dat er een partij is die het beestje bij de naam durft te noemen. Toch verlang ik wel steeds meer terug naar Pim die en de problemen zag en ook nog eens met concrete oplossingen kwam waar ook andere partijen in hadden durven participeren. De oude politiek is helaas nog steeds vooral bezig met symboolpolitiek dus zorgen voor een goede oplossing voor het asielzoekers probleem - wat er nu gewoon is - daar zal het nooit toe komen. De PVV wordt uitgesloten en voor een echte oplossing is geen meerderheid dus we blijven maar een beetje aanmodderen.

  reageer
 • Oh vandaar dat ze de bevolking ook niet horen dat is ook stil protest.

  reageer
 • lezer.

   

  Geert Wilders zegt wat iedereen denkt, maar een echte leider zegt waar nog niemand aan gedacht heeft.

  reageer
 • Kim H.

   

  Goed zo, eindelijk houden de Linkse partijen hun grote mond..... Ben benieuwd of het ze inderdaad ook lukt!!!!!

  reageer
 • De Vries

   

  De Flyers oprapen. Ja, stel je voor dat een ander ze leest. Trouwens, lekker volk dat ze op de grond gooit. Geen aanhangers van Wilders dus, want er is geen interesse.

  reageer
 • Jan

   

  het zal weer eens niet zo zijn. In plaats van met oplossingen te komen, vanuit het rationele, meteen weer tegen een persoon zijn en geen oplossing bieden voor de enorme toevloed van immigranten waar Nederland onder zucht. Zeggen dat Wilders de demon is, is hetzelfde als wat al die fanatieke ISers over Amerika zeggen. Gaat er al een lichtje op?

  reageer
 • onbegrijpelijk

   

  Ja en de aanranding was ook maar een incident.... en de poging tot moord door asielzoeker op een nederlandse vrouw tot twee maal toe was ook maar een incident en de masale vechtpartij na een potje voetbal was ook maar een incident open je ogen!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert