Betere handhaving huisvesting arbeidsmigranten

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder gaat strenger handhaven op de huisvesting van arbeidsmigranten. Twee jaar geleden werden afspraken gemaakt, maar tot op heden werd alleen opgetreden als er overlast was of als de huisvesting niet voldeed aan de brand- of veiligheidseisen.

De afgelopen periode trad de gemeente soepel op, omdat er sprake was van een overgangstermijn. Die was afgesproken om huisvesters de gelegenheid te bieden hun opvang legaal te maken. Nu die termijn voorbij is gaat de gemeente strenger optreden.

Momenteel zijn er volgens de gemeente 285 legale plekken voor arbeidsmigranten gerealiseerd. Er is behoefte aan ongeveer 2.600 plaatsen. De gemeente gaat in gesprek met huisvesters en ondernemers om het tekort op te lossen.

reacties (5)

 • Simpel

   

  Hebben we de arbeidsmigranten nodig of gaan we zelf aan het werk?

  reageer
 • Pzaal

   

  Bij mij komt er nevernooit een migrant in.

  reageer
 • RL

   

  Ach ja, alles wordt ondertussen gedoogd en niet aangepakt. Leuke voornemens, maar ik geloof er helemaal geen biet van. Zie Bant als voorbeeld.

  reageer
 • Erica uut Drente

   

  Sorry hoor, maar hier snap ik de logica niet van... Eerst gaan ze mensen smeken om arbeidsmigranten in huis te nemen en vervolgens gaan ze de regels aanscherpen zodat het moeilijker wordt om iemand in huis te vestigen!!! Veel sucses ermee, het werkt voor geen meter!!!

  reageer
 • Jeedebee

   

  Gaat de gemeente nu ook optreden als er 8 volwassenen in een rijtjeshuis zitten?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert