Geen verrassingen in begroting gemeente

LELYSTAD
De begroting van de gemeente Lelystad voor de komende jaren kent weinig verrassingen. Er staan geen ingrijpende bezuinigingen gepland. Wel wordt er wat meer geld uitgetrokken voor het onderhoud aan parkeergarages, omdat de klachten over vuil zijn toegenomen.

De afgelopen jaren heeft de gemeente de broekriem al flink moeten aanhalen. Sinds 2009 is er voor 50 miljoen bezuinigd. Volgens wethouder Jop Fackeldey van Financiën kan er daarom niet nog meer beknibbeld worden. De gemeente zou anders bepaalde sociale basisvoorzieningen moeten schrappen.

De raad vergadert begin november over de begroting.

reacties (5)

 • BERNHARD

   

  De parkeergarages worden qua vuil aangepakt. Dat is mooi. Wat ik echter niet lees dat de levensgevaarlijke trappen ( bij regen )in de Zilverparkgarage niet worden aangepakt. Spiegelglad zijn deze. Ja, er wordt wel gewaarschuwd maar toch bij uiterste voorzichtigheid kom je hier te val. Zeven weken geleden ben ik door de gladheid -op deze trappen- ten val gekomen en mijn scheenbeen en kuitbeen gebroken. Ik ben niet de eerste, die zijn benen breekt of ander letsel oploopt! Volgende keer valt er iemand met dodelijke afloop en wat dan Gemeente Lelystad? U bent toch de eigenaar van deze garage!

  reageer
 • frits

   

  Extra bezuinigen leidt tot het schrappen in sociale basistaken? Onzin, citymarketing, cultuur en sport zijn geen sociale basistaken, met uitzondering van de bibliotheek em de lokale omroep (die twee zijn wel wettelijk verplichte taken). Daarnaast kan Lelystad nog fors bezuinigen op ambtenaren. In andere middelgrote steden hebben de wethouders geen portefeuilleondersteuners, andere gemeenten hebben minder communicatiemedewerkers enzovoorts. Allemaal jaknikkers die het college rond zichzelf opgetuigd heeft.

  reageer
 • JohannesPH

   

  @Jan gelukkig is de gemeente transparant over de begroting kijk maar eens op de gemeente site: http://www.lelystad.nl/4/Gemeente/Gemeentelijke-financien.html De programma begroting 2016 en meer jaren raming 2017-2019 staat hier: http://www.lelystad.nl/Documenten/Gemeente/Ontwerp%20Programmabegroting%202016%20-%202019.pdf

  reageer
 • Jan

   

  Laat ze maar eens openbaar maken wat ze met dit gemeenschapsgeld daadwerkelijk doen ik denk dat je gewoon schrikt wat er over de balk gesmeten word en verdwijnt.

  reageer
 • Dirk

   

  Ik stel voor dat de gemeente nog eens in het eigen apparaat gaat snijden. Te veel ambtenaren, adviseurs en opgetuigde werkgroepen die nergens toe leiden en hebben geleid vormen nog voldoende potentie om de basisvoorzieningen te versterken. Maar daar is wel lef voor nodig! En volgens mij zit daar de kern van het probleem in het lokale politiek bestel. Niemand is bereidt zelf in te leveren op het stadhuis en elkaar aanspreken op faalkosten is not done. Spijtig dat steeds vaker pijnlijk duidelijk wordt dat Lelystad niet in control is. Wie staat op? Laten we de revolutie voorblijven! Kijk eens in de spiegel beste bestuurders en Raadsleden. Niet blijven hangen in wat was, werken aan wat nodig is anno 2015. Er is en komt een nieuwe generatie die dit niet langer meer zal accepteren! Acteer voor het te laat is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert