Veel belangstelling voor zonnepanelen

LELYSTAD
Huurders in de wijken Punter en Waterwijk in Lelystad willen graag zonnepanelen op hun huis. Binnen twee weken hebben zich al 230 mensen aangemeld bij woningcorporatie Centrada.

Vanwege die grote belangstelling breidt Centrada het project uit en kunnen nog eens 70 huurwoningen in de twee wijken zonnepanelen op hun dak krijgen. Huurders die meedoen aan het project krijgen wel een huurverhoging, maar die is lager dan de besparing die de zonnepanelen opleveren op de energielasten.

De corporatie wil de 300 zonnepanelen in de Punter en Waterwijk op korte termijn installeren. Het is de bedoeling dat er in de toekomst in meer Lelystadse wijken zonnepanelen worden geplaatst.

reacties (3)

 • wilma

   

  ik heb het aanbod gekregen, ik bespaar 38,08 op mijn energiekosten, en ik betaal een huurverhoging van 28,08. Dat is 10 euro per maand voordeel.

  reageer
 • Anja

   

  De energiekosten is een theoretische berekening plus het fijt dat de energiekosten dalen. De huurverhoging is dat niet en wordt ook verhoogt met de jaarlijkse huurverhoging. Het voordeel zal snel verdampen.

 • ikke

   

  De huren worden verhoogd, maar de besparing op de energierekening is meer dan die huurverhoging. Bovendien kan je dan meer huurtoeslag krijgen, waardoor je maandelijks nog meer overhoudt. Stelletje zwartkijkers!

  reageer
 • KC

   

  De meeste bewoners krijgen geen of weinig huur toeslag. Dus deze vlieger gaat niet op. Je jaarlijkse huurverhoging wel.

 • KC

   

  De huren worden verhoogd. Dat heeft wel als gevolg dat de huren ieder jaar extra wordt verhoogd met de jaarlijkse huurverhogingen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Inderdaad. Jammer dat er zoveel mensen er toch weer met open ogen intrappen en er aan mee doen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert