Aantal inwoners groeit langzamer dan verwacht

LELYSTAD
De bevolking van Lelystad groeit langzamer dan eerder werd verwacht. De provinciehoofdstad verwacht nu dat rond 1 januari 2030 de 80.000ste inwoner kan worden verwelkomd.

In eerdere prognoses ging de gemeente er nog van uit dat dat drie jaar eerder zou zijn. Volgens de gemeente is de groei de afgelopen jaren flink afgenomen en zal die ook de komende jaren beperkt blijven.

De stad moet het vooral hebben van de 'natuurlijke aanwas'. Op 1 januari van dit jaar had Lelystad 76.446 inwoners.

reacties (14)

 • Albert

   

  Lola, je hebt helemaal gelijk, al dat negatieve geneuzel, dr is niks mis met Lelystad, het is hier prima wonen.

  reageer
 • Sonja

   

  Laat het hier maar lekker rustig blijven in Lelystad... Mijn hemel ik woon in de Boswijk en als ik 5 minuten wandel sta ik in het bos!! De natuur is hier werkelijk schitterend!!

  reageer
 • Lola

   

  Ik zit hier prima. Belangrijkste van je woongenot is toch je woning en omgeving en met wie je er woont. Als ik in mijn huis of tuin zit is het niet anders dan wanneer ik in welke andere stad dan ook in mijn huis of tuin zit. Dat eigen plekje maak je helemaal zelf zoals je het wil. En uitgaan doen we toch niet elke dag? Zelfs niet elke week. De discoleeftijd (bestaat die nog wel) ben ik allang ontgroeid, maar uit eten en een terrasje pikken kan prima in Lelystad. In het centrum zijn genoeg leuke plekken en, weleens In Bataviahaven geweest? Aan een terrasje eten met de zonsondergang aan het water.. adembenemend. En iemand had het over parkeerkosten?? Kom je weleens buiten Lelystad? Sowieso.. Lelystad is van dat formaat dat je alles met de fiets kan doen.

  reageer
 • frits

   

  Helemaal mee eens. Er wordt veel te veel geld verkwist aan die wegen. De Visarenddreef is pasgeleden bij de Botter compleet nieuw aangelegd, met nieuwe zandlagen enzovoorts. Had dat met 2x1 gedaan, dat had de helft van de aanlegkosten gescheeld. Echt waanzin van de gemeenteraad.

  reageer
 • Albert

   

  Groeiende inwoners zijn er overigens genoeg. ..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lelystad

   

  Net of Almere zoveel sfeer heeft. Daar is ook genoeg leegstand in het centrum.

  reageer
 • ina

   

  Woon al 35 jaar tot volle tevredenheid in Lelystad. Geluk zit in jezelf.

  reageer
 • Dirk

   

  Redenen te meer om die begroting nog maar eens naar beneden bij te stellen, adviseurs naar huis te sturen, onnodige beleidsfuncties te schrappen en de hele batterij aan inleners nog eens goed te beoordelen. Denk zo maar dat er dan weer geld naar Zorg en basisvoorzieningen kan worden toegeschreven. Een simpele uitdaging voor College en Raad. Van het pluche en aan het werk.

  reageer
 • Maartje

   

  Goh best erg als je geluk in de stad afhangt van een winkelcentrum..

  reageer
 • ....

   

  helemaal met je eens. wij hebben precies hetzelfde

  reageer
 • Sebastian

   

  Ik deel u reactie. Ook ik had de intentie om nooit mijn hele leven hier te blijven, eigenlijk wist ik dat begin jaren 80 al. Lelystad heeft nooit echt geleefd, het is er saai, er is teveel verdeeldheid, uitgaansgelegenheid is altijd een wassen neus geweest. Inderdaad, ging ook altijd uit naar Harderwijk, Almere, of de hele nacht stappen in Amsterdam. Generatie van nu het zelfde probleem. Het stadscentrum is wat mij betreft failliet, straalt niet uit. Parkeerkosten is gewoon een vorm van afzetterij. Kom er ook alleen met tegenzin als ik echt iets nodig heb. Het is dat ik mijn gezin hier heb, en een kleinkind. Anders was ik allang hier vertrokken.

  reageer
 • Tim

   

  Mooi moment om die drevenstructuur af te waarderen naar 2 x 1 ipv dat overdreven 2 x 2 dat gebaseerd is op 120.000 inwoners of meer...

  reageer
 • Lely

   

  Wat heeft het winkelcentrum te maken met minder snelle groei van het aantal inwoners in Lelystad?

  reageer
 • d-y

   

  Logisch toch? Het centrum heeft geen sfeer door alle leegstand. Voor het uitgaan wijkt men uit naar Almere of verder. Het is dat ik door omstandigheden nog vast zit hier in Lelystad, anders was ik ook allang weg gegaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert