Afschot reeën voor rechter

FLEVOLAND
Bij de bestuursrechter in Utrecht diende donderdag een rechtszaak van de Faunabescherming tegen de provincie Flevoland. Inzet is het afschieten van reeën. Van de provincie mag dat wel; Faunabescherming wil een verbod.

De provincie heeft de stichting Faunabeheer een ontheffing verleend om bijna 600 reeën af te schieten. Dat is nodig omdat de populatie erg groot wordt en de minstens 2.700 beesten schade toebrengen aan landbouwgewassen. Bovendien zijn er steeds meer aanrijdingen met reeën. De verkeersveiligheid komt in gevaar.

Volgens Faunabescherming is het afschieten van reeën niet nodig. De organisatie twijfelt sterk aan de tellingen die zijn gedaan. Bovendien lost het doden van een deel van de beesten de problemen niet op, aldus de stichting. De overige dieren kunnen nog steeds voor dezelfde problemen zorgen. De dierenbeschermers stellen dat er meer geld moet worden gestoken in alternatieve oplossingen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van rasters.

De bestuursrechter doet over uiterlijk zes weken uitspraak.

reacties (3)

 • Eter

   

  Hmm lekker door de nasi.

  reageer
 • drontenaar

   

  Al zouden ze willen Jacob. Dan mogen ze het niet. Daar zijn de jagers en jachtopzienders voor..... En morgen sta je vooraan bij de slager voor een ander stukje "vermoord" vlees. Get a life Jacob en wees realistisch. Het leven is altijd al zo geweest en zal altijd hopelijk zo blijven..

  reageer
 • Jacob

   

  Indien de bestuursrechter besluit dat afschieten is toegestaan, gaan de damens en heren beleidsmakers van de provincie Flevoland dan ook zelf hun beslissing ten uitvoer brengen en dus zelf de herten liquideren en daarmee zelf ervaren wat het is om een dier te vermoorden of laten zij het vuile werk aan anderen over?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert