Bestuur Welzijn Zeewolde stapt op

ZEEWOLDE
Het bestuur van de stichting Welzijn Zeewolde stapt op nu de gemeente de aanvraag voor extra subsidie van 80.000 euro heeft afgewezen. Welzijn Zeewolde krijgt jaarlijks ongeveer 5 ton subsidie en had om meer geld gevraagd na de uitbreiding van het takenpakket.

Die aanvraag is volgens Welzijn Zeewolde afgewezen. Interim-voorzitter Herman Heino zegt dat de stichting er taken heeft bijgekregen, zoals het jongerenwerk en het begeleiden van mantelzorgers. Dat kan volgens hem niet met het geld dat de gemeente nu beschikbaar stelt.

Van de vijf bestuursleden zijn er twee per direct gestopt. De overige drie gaan tot 1 december door als interim-bestuur. De stichting moet in de tussentijd op zoek naar een nieuw bestuur. Welzijn Zeewolde heeft zeven fulltime arbeidsplaatsen. Verder werken er 250 vrijwilligers.

reacties (2)

 • JP

   

  Stoppen met subsidie onzin! 500k kosten gaan naar salaris personeel en die gedijen er goed van dat kunnen we allemaal zien! Dit soort constructies die men Stichting noemt is een verkapt werkgelegenheid project waarvan 85% van de kosten in salaris en andere overbodige poppenkast is. En de werkelijk bedoeling van het geld maar een schijntje is.

  reageer
 • zuid flevo

   

  Kennelijk worden er bepaalde keuzes gemaakt. "Eigen bevolking eerst", wie zei dat ooit? Geld zal vast gereserveerd zijn voor het AZC, het potje heet dan ook zorg en welzijn. Jammer voor de goedwillende vrijwilligers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert