Gemeenten hijsen vlag op Coming Out Day

FLEVOLAND
De Coming Out Day 2015 wordt in Flevoland gevierd in Almere, Lelystad en Dronten. Die gemeenten hijsen op 12 oktober de regenboogvlag. Ook woonzorgcentrum De Regenboog in Dronten doet mee. Met de actie benadrukt de organisatie Movisie dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn.

Volgens Movisie moet iedereen zich overal veilig kunnen voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's).

Volgens Juul van Hoof, projectleider van Movisie is het hijsen van de vlag symbolisch voor de gemeenten. "Zij laten zien dat hun gemeente een veilige plek is voor LHBT's, dat er bij het maken van beleid rekening wordt gehouden met hen. Het feit dat naast de Regenboogsteden steeds meer gemeenten zich bij dit initiatief aansluiten, is een positieve ontwikkeling. In het licht van de decentralisaties worden gemeenten steeds belangrijker voor de burger en andersom; aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit op lokaal niveau juichen wij daarom van harte toe."

reacties (7)

 • .\/\/.

   

  Homo's worden al in Nederland sinds mensenheugenis gediscrimineerd in vrij grote onverschilligheid. Maar nu er een mogelijkheid is moslims te kapittelen over hun houding ten opzichte van homo's is men ineens heel fel op die discriminatie.

  reageer
 • Maartje

   

  Het is waarschijnlijk te moeilijk om te begrijpen dat het om het signaal gaat

  reageer
 • Jeroen

   

  Dus door een vlag te hijsen, ben je een veilige gemeente voor lbgt's? Ik vind het knap.

  reageer
 • Sander

   

  Als hetero ben je al veilig. Gun andere mensen ook veiligheid.

  reageer
 • Drontense

   

  Schande dat Dronten niet meedoet. Ik voel me steeds minder op mijn plek met Aat en zijn consorten. Bekrompen en Dronten heeft een te groot Calimero gehalte gekregen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • En alle andere steden/dorpen? Daar kan je als homo/lesbi/bi/trans niet veilig over straat?

  reageer
 • willem

   

  Wedden datdie vlag heel snel weg is dat vinden de mensen in de koploper aanstootgevende als ze weten waar hij voor staat

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert