"Raadsenquête nodig over ICT-beleid"

ALMERE
Er moet een raadsenquête komen over het ICT-beleid bij de gemeente Almere. Daarvoor dient de PVV binnenkort een motie in, zo kondigde de partij donderdagavond aan op de Politieke Markt.

Een kritisch rapport van de gemeentelijke Rekenkamer en twee andere rapporten van accountantsbureau PwC geven volgens de PVV onvoldoende aan waarom de aankoop van een nieuw automatiseringssysteem fout liep. Daarom moet er een breed onderzoek komen om lessen te leren voor de toekomst.

De Rekenkamer concludeerde in augustus dat de aanbesteding van nieuwe computersystemen een keer zo duur is geworden. Uiteindelijk koste het project 7,1 miljoen euro. Ook duurde de vervanging 19 maanden langer dan gepland. De raad was donderdagavond kritisch en vroeg zich af of de gemeente risico's bij dergelijke projecten wel goed kan inschatten. VVD-wethouder Mark Pol gaat volgende week in op de vragen.reacties (2)

 • Paultje

   

  Risico's inschatten? Outsourcen wordt meestal bepaald tijdens een potje golf met de mannen. Daarna lekker doordrukken en de kosten achteraf zijn niet relevant. Zo werkt het nou eenmaal.

  reageer
 • Almere

   

  Dat krijg je als je ICT laat outsourcen. Partijen menen de best passende oplossing voor je te hebben, maar in de praktijk werkt het voor geen meter en zijn de kosten vaak veel duurder dan gepland.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert