Studenten bedenken monorail naar vliegveld

LELYSTAD
Een gebied met vijf levendige kernen, dat via een monorail met het vliegveld en de rest van Lelystad is verbonden. Zo ziet een aantal Windesheim-studenten de toekomst van bedrijventerrein Larserpoort tussen de A6 en het vliegveld bij Lelystad.

Teams van Windesheim-studenten bedachten op verzoek van de gemeente en ontwikkelingsmaatschappij OMALA een aantal toekomstplannen voor het 9 hectare grote gebied.

Als het aan het winnende team ligt, wordt het vliegveld straks via de monorail verbonden met onder meer horeca, winkels, onderwijsinstellingen en flexibele werkruimtes. Een kenniscentrum moet het kloppend hart van het gebied worden.

reacties (6)

 • prof

   

  Jammer dat ze de studenten niet leren dat dit soort projecten gedoemd zijn te mislukken.

  reageer
 • KC

   

  Dat is een goed plan. Er was ooit een plan om vanaf het station naar Bataviastad een monorail aan te leggen. Dit kan alsnog gelijktijdig worden aangelegd. Beide zijn goed voor Lelystad en is ook een aardige attractie.

  reageer
 • frits

   

  MAGLEV is een magneetzweefbaan, geen traditionele monorail. Een gewone monorail vind je op diverse vliegveld, o.a. Gatwick om naar de tweede terminal te komen.

  reageer
 • frits

   

  Hebben ze ook gekeken naar de potentie van meer horeca, winkels, onderwijsinstellingen en werkruimtes? Lelystad heeft aan allemaal al een overschot; er is geen markt voor. Zo'n monorail is peperduur in aanleg; wie gaat dat betalen? Ik geloof er niks van dat de gemeente om dit onderzoek gevraagd heeft; gemeente en provincie gaan namelijk uit van aanleg van een busbaan langs de Middenweg, en een busbediening naar het vliegveld. Ik vermoed dat OMALA zich over de rug van de studenten probeert te profileren.

  reageer
 • Jan van Berend

   

  Ooit in een maglev gezeten, was een bijzondere ervaring, de techniek is er het werkt confertabel en snel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Eric

   

  Mooi idee...!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert