25 boetes voor onhygiënische Almeerse horeca

ALMERE
In Flevoland is Almere koploper wat betreft het aantal ingrepen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, er werd vorig jaar 92 keer een maatregel opgelegd. In de meeste gevallen ging het om een waarschuwing, maar er is ook 25 keer een boete gegeven.

In Lelystad werd 71 keer opgetreden vanwege een slechte hygiëne. Op Urk is in heel 2014 maar één waarschuwing uitgedeeld.

De NVWA heeft in 2014 veel vaker maatregelen genomen vanwege slechte hygiëne in horecagelegenheden, dan in 2013. Dat blijkt uit cijfers van de NVWA, opgevraagd door NU.nl.

De volledige lijst:

Aantal boetes per gemeente

Almere 25
Lelystad 23
NOP 11
Dronten 10
Urk en Zeewolde 0

Aantal waarschuwingen per gemeente

Almere 67
Lelystad 48
Dronten 23
NOP 16
Zeewolde 2
Urk 1

reacties (12)

 • koekoek

   

  jammer dat er geen restaurant namen bij staan. nieuws waar we weer eens niet veel aan hebben :)

  reageer
 • Antje Ha

   

  Naar inwonertal is Lelystad dus het smerigst.

  reageer
 • john johan otten

   

  maar goed dat ik tegenwoordig zelfstandig als ouwezak van bijna 60 jaar met twee gezonde benen en armen het vlees thuis zelf in de koekenpan of vleespan hebt en weet hoelang het er in moet voor het goed gaar is en elke avond de koekepan na het diner ook afwast net als de rest van de vaatwas in mijn woning.je zou maar ziek worden met een maagzweer door voedsel vergiftiging zo als in de smaak politie van rob geus op de tv te zien was al die tijden wat het een rampspoed was in die keukens van al die restourants waar hij binnenkwam en er en warboel en smeerboel was dat het er niet netjes uit zag in die keukens hoewel het restourant gedeelde wel netjes was,ontbrak het in die keukens;foei.john otten nu inwoner in drenthe sinds 11 augustus 2015.

 • Opa Schoonenberg

   

  Je kunt veel vinden van de USA, maar in een ding zijn wij behoorlijk achterlijk vergeleken met dat land. Zoiets wordt met publiek geld onderzocht, dus dan heeft het publiek ook het recht om te weten waar de misstanden zijn aangetroffen. Simpel. Zo zou het hier ook kunnen zijn als die politici er niet vooral voor hun eigen belang zaten.

  reageer
 • Theo

   

  Dus bijna alle zaken in almere zijn onhygiënisch

  reageer
 • Ab

   

  All u can eat Sushi is ook heel onhygiënisch. Zie test consumentenbond.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • barspy

   

  Er is een app van NVWA...jammer genoeg op dit moment alleen info over lunchrooms. Zoek op: NVWA Horeca Inspectiekaart.

  reageer
 • dame

   

  hoop dat de v&d er één van is, het voedsel bij binnenkomst van het restaurantje beneden, als je ziet hoeveel mensen daar langs die open liggende broodjes lopen, wat er van jassen en haren ect kunnen afdwarrelen boven op die etenswaren lijkt mij al een waarschuwing waard, ik eet daar in iedergeval niks

  reageer
 • Raymond

   

  Wat is het nut van deze mededeling als niet bekend wordt gemaakt welke bedrijven dit betreft? De consument heeft er recht op te weten waar zij niet moet zijn. Als in een supermarkt een product niet aan de eisen voldoet wordt het uit de schappen gehaald en is er een terugroepactie met advertentie en al in de krant. Waarom moet dit bij de horeca toch altijd verborgen blijven, terwijl de klant direct gevaar voor de gezondheid ondervindt. Onbegrijpelijk! Horeca Nederland doe er iets aan, dat is uw plicht!

  reageer
 • Mark

   

  Kan je deze gegevens ergens inzien?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, want privacy. Wat staat er op jouw strafblad? Parkeerboetes? Medisch dossier? Ook niet openbaar, dus....

 • Huisvrouwtjes

   

  Welke bedrijven zijn dat in Dronten en Lelystad?

  reageer
 • Frenky

   

  Het kan in Urk.

  reageer
 • RRH

   

  In verhouding is het in Lelystad dus eigenlijk veel slechter dan in Almere? (Almere is 2.2 keer zo groot als Lelystad; 71 keer optreden in Lelystad zou in Almere vergelijkbaar 156 keer zijn, maar dat waren er maar 92) #allesinhetjuisteperspectiefzien

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert