Vluchtelingen vertrokken uit De Koploper

LELYSTAD
De 100 vluchtelingen die werden opgevangen in sportcentrum De Koploper zijn aan het eind van vrijdagmiddag uit Lelystad vertrokken.

Het COA, dat de opvang van vluchtelingen regelt, had Lelystad gevraagd of de vluchtelingen langer in De Koploper mogen blijven maar daar heeft de gemeente 'nee' tegen gezegd.

De groep kwam afgelopen zaterdagavond aan en zou 72 uur blijven. Die termijn werd al een keer verlengd.


reacties (53)

 • frits

   

  Dat was dus niet waar. Het waren zelfs heel veel niet-Syriërs. Zelfs de burgemeester geeft dat al toe.

  reageer
 • Henk

   

  Vroeger was alles beter!!! We hebben het zo slecht!!! Allemaal de schuld van iemand anders!!! Zij zijn slecht en wij goed!!! Geloof je het echt??? En stel je vooral niet open voor de echte verhalen achter de gezinnen die vluchten.

  reageer
 • Serieus

   

  Iemand gister rtl nieuws gezien? Over dat er 40 vluchtelingen meteen weer vertrokken waren nadat ze in Nijmegen waren aangekomen en zagen dat ze met meerdere mensen op 1 kamer moesten? Omg serieus wees blij dat je een kamer bed en weet ik het allemaal wat nog meer niet kan krijgen! Ondankbaar vind ik dit!!

  reageer
 • Opa Jan

   

  Ach ja, zolang je zelf werk hebt is alles geoorloofd!! Dat de maatschappij naar de Kl$%# gaat maakt het niets uit!!! Lang leve de participatie maatschappij!!!

  reageer
 • Vluchtelingenhelper

   

  Dat is ook precies wat deze vluchtelingen hebben gedaan, met hun gezin vluchten, dit waarom bijna allemaal gezinnen. Er waren overigens relatief weinig mannen ten opzichte van het aantal vrouwen en kinderen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Geert

   

  Wat ben jij slecht?? Europa zou zich er beter aan doen door de genezen te sluiten, Europa is Europa en geen midden oosten. Wat is gier slecht aan? Een volk hoort in zijn land te blijven ook al is daar "altijd" door eigen schuld oorlog. Europa is beter strakker en sterker georganiseerd dan het midden oosten.

  reageer
 • Kees

   

  Goed dat de gemeente eerst gaat bekijken wat de effecten zijn van deze try-out met langdurige opvang. Crisisopvang zoals de gemeente dat normaal gesproken levert/organiseert is veelal van zeer korte duur. En dat voor de eigen "bevolking/inwoners". Veelal gaat dat dan om zeer kleine groepen mensen (denk na een brand of ongeval). Die kunnen vaak binnen 24 uur ook weer terecht bij familieleden. Dit is andere koek! En niet alleen voor Lelystad maar voor geheel Europa.......dit gaat om duizenden en duizenden vluchtelingen waarvan wij echt niet weten wie we binnen halen. Eigenlijk geen taak voor gemeenten maar eerder voor de rijksoverheid. Drakonische tijden vragen om drakonische maatregelen.......en dat dient de rijksoverheid niet bij de gemeenten/bevolking te leggen. En dit is helaas nog maar het begin........er komen nog vele duizenden.........allemaal met de wens om in een veilige haven te schuilen. Dit heeft niets te maken met onze barmhartigheid en sociale gevoel om anderen te helpen. Veel meer met, wat is het absorptievermogen/rek van de maatschappij. En goedpraters die menen dat wij eerder grote groepen hebben opgevangen steken waarschijnlijk hun kop in het zand......

  reageer
 • Hno

   

  Trots op onze burgemeester! Nee zeggen tegen het COA vereist moed!

  reageer
 • leo

   

  En dan is bram slecht?? Waarom?? Tuurlijk moet er eerst ontsmet/schoongemaakt worden. Vreemde opmerking. ....

  reageer
 • alex

   

  In almere hebben ze wel de kans gehad......

  reageer
 • inwoonster

   

  Een paar vluchtelingen? Een paar is 2 en dit waren er toch echt meer. De echte vluchtelingen/slachtoffers zijn nog in hun eigen land, die hebben namelijk geen geld om te vluchten!!!! Dit zijn de gelukszoekers en geloofsradicalen. Wordt nou toch eens wakker!! Als je vlucht neem je toch je hele gezin mee en komen er niet alleen mannen. Maar blijf booral doir dromen. Welterusten!!!

  reageer
 • San

   

  Je spoort niet met zo'n uitspraak. Ze bedoelt dat deze mensen, als ze hier hadden gebleven, een woning hadden moeten krijgen en het duurt voor Lelystedelingen al lang genoeg om een woning te kunnen krijgen...

  reageer
 • proflevo

   

  Idd gemeente. 'Nee' is ook een antwoord.

  reageer
 • Henk25

   

  Huurwoningen zijn er NIET alleen voor asielzoekers. In de huidige regels krijgen statushouders inderdaad voorrang, maar als je het nieuws vandaag hebt gevolgd weet je dat dit niet zo kan blijven. De huizen zijn er niet en er zijn genoeg andere wachtenden. Daar ging mijn opmerking ook niet over. Wel over de opruiers die voorspelden dat de stad in 1 klap onveilig zou worden door de komst van 100 man in een sporthal. Dat noem ik nou stemmingmakerij.

  reageer
 • carl

   

  ja en als jij als nederlander je id kaart niet bij je hebt kost dat je een bekeuring van €90,- en zij kunnen zonder id en paspoort gewoon door de stad lopen. wie wordt er nu gediscrimineerd.

  reageer
 • Ze hoeven voor mij niet bang te zijn hoor,het is helaas zo dat mijn verhaal de waarheid is..en ik niet zoals u, in dromeland leef.

  reageer
 • Ze konden hun gang gaan want ze mochten gewoon de sporthal uit, maar ze durfde niet want ze waren bang dat ze iemand zo als U tegen zouden komen.

  reageer
 • Nol

   

  Wat ben jij slecht!! Door dat soort reacties gaat de samenleving naar de knoppe en niet door een paar vluchtelingen!!

  reageer
 • frits

   

  Er is gewoon een deal gesloten. Deze groep gaat weg, maar Lelystad moet nu op korte termijn een permanente opvanglocatie organiseren. Ik gok op een van de leegstaande bedrijfspanden in Lelystad...

  reageer
 • Ik vraag me af,wat als ze gewoon hun gang hadden kunnen gaan,zouden ze dan net als in limburg alles onder schijten ,overlast in de winkels veroorzaken etc.dat vraag ik me af...

  reageer
 • Fred

   

  Schaam je diep.

  reageer
 • Frebky

   

  Grenzen dicht gooien.

  reageer
 • KC

   

  Helemaal mee eens en dat zonder ellende. De sporthal is brandschoon opgeleverd. Fantastisch, alleen de negatievelingen bieden deze mensen geen excuse aan.

  reageer
 • Jacob

   

  Nee natuurlijk hoef ik geen weekje te ruilen. Dit is mijn land. Net zo min als ik mijzelf een schuldgevoel moet aanpraten of medelijden moet hebben met gasten die de gevolgen ondervinden van het vele decennia lang aanklooien. Zes dagen in een sporthal is voor de echte vluchteling een rijkdom boven de ellende waar zij vandaan komen. Alleen voor de gelukzoeker is het wellicht wat ongemakkelijk. Maar goed, hij kan altijd teruggaan naar waar hij vandaan komt en zo niet, dankbaar zijn voor de geboden gastvrijheid, de normen, waarden en cultuur van zijn gastheren en gastvrouwen respecteren en zo snel als mogelijk integreren.

  reageer
 • carl

   

  hoi henk 25 je hebt zeker al een koop of huurwoning maar er zijn zat nederlanders die ook graag een eigen woning willen hebben . die kunnen straks een woning gaat kopen want huurwoningen zijn er voor de asielzoekers. neem ze in je huis ik denk dat je na 2 weken gillend je hiis uit rent als je dat rend 2 weken.

  reageer
 • Àahhhh goed nieuws. Ik zou zeggen laat de veldbedjes staan voor alle klagers die zeggen dat ze geen huis hebben en amper te eten hebben. Tenslotte waren die stikjaloers op die vluchtelingen die zomaar een dak boven hun hoofd kregen en gratis eten en WiFi.

  reageer
 • tanja

   

  Ja gooi die met zijn allen in die sportzaal! Dan kunnen de asielzoekers in de huizen!

  reageer
 • Henk25

   

  Willen degenen die hier vorig weekeinde moord en brand schreeuwden over de tsunami aan criminaliteit die Lelystad stond te wachten even hun excuses aanbieden? Dank u. Zes dagen in een sporthal verblijven biedt niet veel kans om te stelen en te verkrachten. Weekje ruilen?

  reageer
 • Henk

   

  De nieuwe zijn al weer onderweg denk ik.

  reageer
 • henk

   

  Terug naar land van herkomst

  reageer
 • bb

   

  Alscje er 100000 toe laat zijn het er over een jaar 900000 wand dan komen vrouwen moeder vader kinderen ook deze kant op

  reageer
 • Bram

   

  Zo en dan eerst de boel maar eens flink ontsmetten voor dat we allerlei ziektes kado krijgen,voorlopig de koploper maar voor gezien houden.

  reageer
 • Jacob

   

  Nu de beleidsmakers nog altijd het beleid van de EU uitvoeren, eigen belangen voorop stellen en referenda afwijzen, staan diegene die dit beleid momenteel ten uitvoer brengen een noodzakelijke ommekeer in de weg. Daaronder begrepen de medewerkers van het COA, ondernemers en vrijwilligers. Een relatief kleine groep afvallige Nederlanders, die de opvang van "vluchtenlingen" faciliteren. Zonder hun inbreng kon het beleid niet ten uitvoer worden gebracht.

  reageer
 • Kaatje

   

  Prima statement van de gemeente! Eindelijk opkomen voor de afspraken die gemaakt zijn. Coulant dat er al verlenging is gegeven. Nu gewoon de poot stijf houden! Chapeau voor dit! Mag ook wel eens een keer posititief zijn toch? ( mijn mening over het vluchtelingen-gebeuren daargelaten.

  reageer
 • Hendrik

   

  Absoluut, een goed verhaal. Opzouten naar het eigen land. Overigens: mijn buurman is een nette, blanke man, die wel is veroordeeld voor pedofilie en er een zootje van maakt in zijn tuin. Waar kunnen we die heen sturen? En kunnen we misschien een avondklok instellen voor dat soort mensen?

  reageer
 • Tsja

   

  Nu verschillende docu's gezien op tv waar alleen maar klagende kerels staan. Niet een keer gehoord van die lui help ons ons land te bevrijden van de moslim terreur. Help ons land op te bouwen zodat wij daar in ons eigen land een toekomst hebben. Nee niets van dit alles gehoord. Hoelang gaat het in Nederland nog duren voordat de Nederlandse vrouwen die in de bijstand zitten te horen krijgen als jullie je uitkering willen behouden zullen jullie deze heren moeten behagen. Tis toch ook heel typisch dat er niet een vrouwelijke vluchteling haar woordje mag doen op TV. Nee Nederland het gaat niet goed hoor. Let op mijn woorden.

  reageer
 • Hendrik

   

  Goed plan, Esther: alle mensen die op de wachtlijst staan , mogen in de sporthal; gaan wonen. Dat zal gezellig worden!

  reageer
 • Koos

   

  Zo mensen, ze zijn weg hoor en wat hebben we een last van ze gehad! We hebben 6 dagen geen gebruik kunnen maken van de sportzaal, zwemmen kon ook niet, want stel je voor dat je moet praten met iemand die ergens anders vandaan komt en die misschien wel heel dankbaar is dat ze hier in Nederland zijn. Waar kunnen jullie je nu weer eens negatief over uitlaten? *sarcasme off*

  reageer
 • ik vraag me af?

   

  Hey alle schreeuwers hier! Hoeveel last heb je van deze mensen gehad de afgelopen week? ahhh niks? Jeetje! Praat niet alles na blijf bij jezelf en oordeel dan! Pfftt!!!

  reageer
 • Andrea

   

  enkeltje terug waar ze vandaan komen

  reageer
 • Jacob

   

  Prima feitelijk verslag Jan. Het onverschrokken, onvoorwaardelijk vasthouden aan de eigen cultuur, normen en waarden is voor een groep "Nederlanders" door o.a. hypocretie, zelfverloochening en valse sentimenten haast onmogelijk geworden. De teloorgang van Zwarte Piet staat daar symbool voor. Ik hoop dat we op Omroep Flevoland nog een sfeerimpressie te zien krijgen van het inwendige van De Koploper nadat "de heren" met onbestemde bestemming vertrokken zijn, alsook wat de kosten zijn om De Koploper weer enigszins "sportbaar" te krijgen.

  reageer
 • Jan

   

  gisteren weer eens beelden gezien vanuit een AZC. Je schrikt je kapot. Die klanten, allemaal mannen, zijn zo uitgesproken over allerlei zaken, die wil je helemaal niet in dit land hebben, zo overtuigd van hun gelijk over zaken die we hier in ons land als heel normaal beschouwen. Vrouwen, ander geloof, vrouwen. Vreemd hoor, als je zelf aanspraak maakt op rechten van de mens, maar je ontzegt tegelijkertijd heel veel anderen diezelfde rechten. Commentaar van die, door jou genoemde, salon socialisten, is dat er eerst nog gepraat moet worden met die mensen om ze uit te leggen dat dat hier allemaal niet zo gezien wordt als in hun 'cultuur' Nou dat zal helpen, kijk maar eens naar de fijne meningen die onze al hier geboren medelanders er op na houden. Probleem is dus, al die arbeidsmigranten zorgen ervoor dat de echte vluchtelingen hier nog eens verder bang moeten zijn voor hun leven! Heel snel een schifting maken en heel snel terugsturen voor het geduld op is. En daar lijden alleen de echte vluchtelingen onder. Het motto is, zachte dokters maken stinkende wonden.

  reageer
 • willem

   

  Graag niet meer terug komen dank u wel

  reageer
 • wil

   

  Hiep hiep hoera ze gaan weg

  reageer
 • willem dronte

   

  He he ze gaan weer de goede kant uit richting de grens niet meer stoppen met die bus voor je in turkijen ben dan graag leeg terug

  reageer
 • Ester

   

  Petje af voor deze gemeente, er staan al veel lelystedelingen op de wachtlijst voor woonruimte. Zorg daar eerst voor.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat heb je je ook maar aan laten praten door mensen die hun baantje in de Tweede Kamer danken aan het handig inspelen op jouw angsten. Laat je niet misbruiken zou ik zeggen.

  reageer
 • Goed zo gemeente ,laat je niet inpakken door coa....

  reageer
 • Ras

   

  Word ook tijd om de grenzen te sluiten dit loopt uit de hand.

  reageer
 • Dirk

   

  Dit betreft mensen, geen beesten! Wat een slappe hap die gemeente. Hoe moeilijk kan het zijn om 100 mensen fatsoenlijk onderdak te bieden? Salonsocialisme viert hier weer hoogtij!

  reageer
 • loes

   

  nu al? heb er geen 1 gezien

  reageer
 • JH

   

  Vind het heel moeilijk allemaal, je hoort zoveel verhalen. Het enige wat ik me nu afvraag is ............ waar naar toe. Je kan nee zeggen als gemeente, maar heeft het COA wel een andere opvangplek dan ??

  reageer
 • Pfff

   

  Nou eerst zien dan geloven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert