Burgemeester: "Noodopvang moet anders"

LELYSTAD
Burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad pleit voor structurele veranderingen rond de noodopvang van vluchtelingen in Nederland.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden, zegt Horselenberg dat onder de honderd vluchtelingen in sportcentrum De Koploper veel Albanezen zaten die geen kans maken op een verblijfsvergunning. Horselenberg is voorstander van vroegtijdige screening, omdat die Albanezen nu wel plekken in de noodopvang bezet houden.

Volgens burgemeester Horselenberg verliep de communicatie met het COA over de noodopvang afgelopen week uiterst moeizaam. Ze toont wel begrip voor het COA, dat niet is toegerust op de huidige instroom.

GroenLinks in Lelystad heeft naar aanleiding van deze uitspraken vragen aan het college gesteld. De partij wil weten waarom de gemeenteraad niet is ingelicht over de moeizame communicatie en waarom de burgemeester niet op het verzoek van het COA is ingegaan om de noodopvang te verlengen.

reacties (16)

 • Maartje

   

  Dat is dezelfde groep type die slachtoffer van een misdaad daders vindt en daders van een misdaad slachtoffer vindt.

  reageer
 • Hano

   

  Onze burgemeester durft wel te benoemen. Trots op haar.

  reageer
 • Gerrit

   

  Zeer goed van onze burgemeester, direct kijken wat echte vluchttelingen zijn.

  reageer
 • frits

   

  Precies wat ik steeds al aangaf: het zijn nauwelijks Syriërs. Maar een groot deel van de bevolking houdt oogkleppen op, en heeft het maar over zielige mensen.

  reageer
 • Hendrik

   

  J, Klaas, jij als PVV'er hoeft je natuurlijk nergens wat van aan te trekken, alleen maar een beetje afgeven op PvdA'es. Hoeveel bejaarden heb jij eigenlijk in huis? Dat is toch één van de groepen waar jij je zo druk over maakt?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  aha, dus zelfs de PvdA kan niet langer met oogkleppen op de toestroom blijven benoemen als vluchtelingen.. Dus toch arbeidsimmigranten? Werkelijk..goh...

  reageer
 • klaas

   

  Ik had eigenlijk wel verwacht dat mevr Horsellenberg als PvdA burgemeester met rood kloppend hart, toch minimaal 10 vluchtelingen thuis had opgevangen, dus dat valt wel tegen. Maar dat zien we vaker bij de PvdA , mooie babbels, maar daden ho maar.

  reageer
 • Dirk

   

  Chapeau! Ik val in herhaling: salonsocialisten!

  reageer
 • Barbara

   

  Het is net of burgemeesters om beurten een duit in een zakje mogen doen. Dit keer was het Mevrouw Horselenberg die de beurt ten deel viel. Mij zeggen die opmerkingen eigenlijk niets, ze kunnen geen kwaad maar zetten ook geen zoden aan de dijk. Bovendien hoef je om een mening als deze te uiten helemaal geen burgemeester te zijn. Zovelen voor haar hebben daarover hun berichten al vrij gegeven.

  reageer
 • Jacob

   

  Prima betoog, mevrouw Horselenberg, open, eerlijk en gebaseerd op feiten. Reële voorstelling van zaken, praktisch en logisch inzicht. Oog voor de belangen van "haar" inwoners. Een "burgermoeder" waardig. Met zulk een inborst kunt u "een democratische gekozen" burgermeester met een gerust hart tegemoet zien.

  reageer
 • Maartje

   

  Deze zelfde PvdA dame had het eerst over alle in nood verkerende Syrische gezinnen... zo valt men dus door de mand met al die de waarheid verbloemende kletspraatjes

  reageer
 • Abdelkader

   

  Veel Albanezen ... is Albanie dan ook verwikkeld in oorlog?? waar is het COA mee bezig! Burgemeester Margreet Horselenberg heeft helemaal gelijk screening moet beter om de echte vluchtelingen te kunnen helpen hetzij tijdelijk. Gemeentes moeten eisen kunnen stellen aan wie ze opnemen en het COA moet haar werk beter doen en duidelijk zijn wie die mensen zijn. Om mensen die geen vluchtelingen zijn zsm eruit te halen en zsm terug te sturen aangezien ze vroeg of laat buiten de boot vallen. Alleen op deze manier kun je nog voor begrip zorgen bij de inwoners. Welvaartzoekers zullen ook snel afhaken en in hun land iets moeten opbouwen of naar een land gaan waar ze wel welkom zijn om te kunnen werken, hoeven zij ook risico's te nemen en extra kosten te maken voor reizen. Het asielbeleid van Nederland is al heel streng genoeg en strenger dan dit kan eigenlijk niet, grenzen dicht zoals gooien zoals enkel haatzaaiers zeggen is niet realistisch en is tevens onhaalbaar. Gewoon hulp bieden aan de mensen die het echt nodig hebben, en kinderen onderwijs bieden zodat ze later een goede toekomst kunnen bouwen waar dan ook.

  reageer
 • Barbara

   

  Zou knap zijn als deze burgemeester haar wensjes en ideetjes voor elkaar krijgt. Ik geef haar slechte hoop, omdat een volkeren verhuizing plaatsheeft die oncontroleerbaar is. Te laat dus..Was trouwens voor groot deel onvoorspelbaar, wat erg veel paralellen heeft me de rest van ons aller levens...Behalve dat van Wilders, maar dat is iemand die de vrede nog niet heeft weten te bewaren noch bewaken....

  reageer
 • willem

   

  Ja dat klop dat het anders moet namelijk niet

  reageer
 • Ok

   

  Eindelijk een burgemeester die verder kijkt dan zijn/haar neus lang is. Prima!!!

  reageer
 • Dus wel gelukzoekers,en niet alleen echte vluchtelingen...goed zo COA ga zo door.idd eerst maar eens screenen voor ze het land inkomen,en de gelukzoekers trakteren op een enkeltje retour.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert