Plan voor nieuw zwembad in Haven

ALMERE
Twee ondernemers willen een klein zwembad beginnen in Almere Haven. Dat blijkt uit een verkenning van de gemeente onder zwembadexploitanten, externe partijen, zorginstellingen en een groep betrokken Havenaren. Het huidige zwembad in Haven wordt volgend jaar gesloopt.

De ondernemers hebben contact opgenomen met het ondernemersloket en Economische Zaken van de gemeente Almere voor verdere gesprekken. Het nieuwe zwembad, met een afmeting van negen bij dertien meter, is alleen rendabel in combinatie met fitness en gezondheidszorg.

Het college van burgemeester en wethouders, dat de verkenning op verzoek van Leefbaar Almere heeft uitgevoerd, stelt dat de partijen serieus zijn. Het college benadrukt dat het een particulier initiatief is en dat er geen gemeentelijke subsidies beschikbaar zijn.

reacties (3)

 • ClasH

   

  Als je wilt dat de grote huurders van de zwembad uren we ook komen/blijven(zoals de reddingsbrigade 2 avonden per week) zal het bad wel 25 meter moeten zijn.

  reageer
 • joop

   

  wat een flauwekul, het gaat hier helemaal niet om een nieuw zwembad zoals we dat nu kunnen hoor. Het bad(je) dat slechts 9 x 13 meter is wordt als het doorgaat gewoon gebouw door een fitnessschool of commerciele zwemles club. daar hebben wij als gewone burgers dus helemaal niets aan.

  reageer
 • ron

   

  je ken ook het bestaande zwembad renoveren scheelt geld en tyd en doe er dan ook meteen een buitenbad by wel zo lekker in de zomer want weet u de havenaren hebben recht op een zwembad er is al genoeg verdwenen uit haven

  reageer
 • Pzaal

   

  Als uw spelling net zo goed is als je huishoud boekje heb ik er alle vertrouwen in Ron. Straks bestaat Almere Haven uit alleen nog maar woningen met daar om het uur een bus doorheen.

 • Ron

   

  Ik zou zeggen : als dat waar zou zijn doe het zelf ik zie je over 20 jaar wel weer ; idd totaal geen benul hoe dit werkt ; jammer

 • Jon

   

  Gelukkig heb hè geen verstand van zaken en geld

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert