PvdA: bewoners Kruidenwijk slecht gehoord

ALMERE
Gemeenteraadslid Hassan Buyatui van de PvdA is ontevreden over de manier waarop de evaluatie is gegaan met de bewoners van de Almeerse Kruidenwijk, nadat er tientallen bomen zijn gekapt.

De bomen verdwenen tijdens het groot onderhoud in de wijk. Bewoners van de wijk verzamelden handtekeningen, maar de gemeente zette de kap door omdat het niet anders kon.

Volgens de PvdA is er slechts met vijf bewoners gesproken tijdens een evaluatie en is dat niet representatief. Deze bewoners waren geselecteerd door de gemeente uit een grotere groep mensen die zich had aangemeld. Buyatui is van mening dat er juist met zoveel mogelijk bewoners gesproken had moeten worden en heeft schriftelijke vragen gesteld.

reacties (8)

 • Jeck

   

  Voor de raadsleden gaat het vnl. over de organisatie en communicatie van een proces, in dit geval de grootschalige bomenkap van ca 2000 bomen in de voorheen lommerrijke Kruidenwijk. En de reactie van het bestuur laat zich raden: "wij nemen dit ter harte en zullen een volgend project anders en beter organiseren en communiceren. Slaap lekker. Beter, had dit raadslid zich kunnen bekommeren over de groenreductie in wijk en stad.

  reageer
 • Jan

   

  Moet de PVDA zeggen, de partij die zelf nergens naar luisterd, alles af pakt en maar al te graag weg geeft..

  reageer
 • ron

   

  eerder was helder dat de stemmen zeg maar 50-50 lagen. aan deze 5 reacties is duidelijk te zien hoe gevaarlijk het is om slechts 5 mensen te vragen. Bij een evaluatie moeten mensen wat zeggen uit de voor hoek de tegen hoek en de midden hoek. 1 a 2 per hoek kan toch (bijna) niet goed zijn. Tuurlijk niet met honderden dat vraagt ook niemand.

  reageer
 • natuurlijk

   

  Is meneer wel in de wijk geweest, en heeft bij gezien hoe deze is opgeknapt inderdaad. Er zijn altijd wel tegenstanders maar het is echt een verbetering voor de wijk..

  reageer
 • .\/\/. spreekt namens de gemeente

   

  Ok mensen, sorry, maandag zetten we de bomen weer terug. Zo goed?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • piet

   

  wat een onzin van dit raadslid, is ie zelf weleens lang geweest. Er is met name 1 beroeps bomenklager actief daar die verder niets te doen heeft zeker. Je ziet nu al dat men het eigenlijk wel prettig vindt al dat licht dat er nu is, de weg die niet steeds hobbelt etc. Meneer Draaisma moet misschien maar eens een andere hobby gaan kiezen. En met 5 mensen uit een buurt praten, dat is toch prima, of moet dan mat 675?

  reageer
 • Greb

   

  Woon ook in Kruiden wijk. PvdA moet niet zeuren. Het is een verademing dat in veel straten die vervuilende bomen weg zijn.

  reageer
 • Bewoner

   

  Wordt er überhaupt nog ergens naar de bewoners geluisterd? Of het nou om bomen of asylcentra gaat, de gemeente doet toch waar ze zin in heeft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert