PvdA wil betere begeleiding buurtwhatsappgroep

ALMERE
De PvdA-fractie in Almere wil dat misbruik door criminelen van buurtwhatsappgroepen wordt tegengegaan. In september waarschuwde de politie voor de aanwezigheid van inbrekers in de groepen.

Gemeenteraadslid Kerim Iskender vraagt burgemeester Franc Weerwind of de gemeente Almere inwoners beter kan begeleiden bij het opzetten van zo'n groep. De PvdA is blij met de betrokkenheid van inwoners, maar is bang dat die afneemt zodra de whatsappgroepen onbetrouwbaar lijken.

Kwaadwillenden kunnen met de informatie die bewoners met elkaar delen precies nagaan wie er op vakantie is. De politie heeft gebruikers al opgeroepen geen persoonlijke informatie te delen.

reacties (12)

 • Frenky

   

  Ik vind het maar niks. Al die onzin die voorbij komt over vermiste katten, koffie uurtjes en gevonden voetballen. Jongens jongens... neem het toch eens serieus. Het had zo een mooi medium kunnen zijn!

  reageer
 • Rob

   

  Een dikke plus 1!

  reageer
 • Reaguurder

   

  Want de overheid staat ook bekend om zijn goede omgang met moderne technieken....

  reageer
 • Serge

   

  Eens, maar volgens mij heeft de politie niet als taak om whatsapp-groepen te gaan controleren of begeleiden. Lijkt me dat er alleen mensen met verstand beheerder van een buurtgroep moet worden, dan worden er ook minder snel ongenode gasten in de groep geaccepteerd.

  reageer
 • Kees

   

  Preventie is toch gewoon belangrijk? Als dit er voor zorgt dat de politie minder bezig hoeft te zijn met daadwerkelijk (pogingen tot) inbraak lijkt het mij alleen maar verstandig.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Serge

   

  Je kunt ook op elke slak zout leggen. Het lijkt me geen zaak voor de politiek of politie om zich bezig te houden met dit soort zaken. Beheerders van dit soort groepen moeten zelf vinger aan de pols houden, maar helaas betreft het hier vaak te enthousiaste mensen die de materie niet in de hand hebben.

  reageer
 • A.

   

  Als je naar de voorgaande berichtgeving kijkt, ging het om een crimineel die een screenshot uit zo'n buurtwhatsappgroep tot zijn beschikking had. Dat lijkt me meer een probleem van een buurtbewoner die niet te vertrouwen is, dan iemand die heeft weten in te breken in de groep.

  reageer
 • Judith

   

  Dit gaat niet over de WhatsApp groepen die in samenwerking met de politie zijn opgericht, maar om de straatgroepen die mensen onderling oprichten. De buurtgroepen die met de politie samen zijn opgericht, zijn goed georganiseerd, worden ondersteund door de wijkagent en er wordt toezicht gehouden dat er geen persoonlijke informatie op gedeeld worden.

  reageer
 • Dirk

   

  De PvdA heeft weer eens aandacht nodig. Hou toch eens op, social media is veel te groot voor deze partij!

  reageer
 • .\/\/.

   

  En als de politiek zich afzijdig houdt is het waarschijnlijk óók niet goed. Zo lust ik er nog wel een.

  reageer
 • RL

   

  Je bent er als beheerder van zo'n groep toch zelf bij wie je toevoegt? Als je dat vrij laat, heb je poppen aan het dansen natuurlijk.

  reageer
 • Thea

   

  Weer de eeuwige regelzucht van de PvdA. Ik denk dat de meeste burgers nu echt wel alert zijn! De politiek hoeft zich niet met alles te bemoeien!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert