Veel interesse voor manege in vrije natuur

ZEEWOLDE
Er is belangstelling voor een nieuwe vorm van paardenhouderij waarbij de hoefdieren in de vrije natuur rondlopen en niet op stal staan. Nature Horse Paradise in het bos Horsterwold in Zeewolde biedt sinds twee maanden deze opvang aan en er lopen inmiddels 11 paarden.

De manege heeft een omheind bosachtig terrein van zeven hectare. Paarden leven daar in kuddeverband. Wel zijn er enkele voorzieningen zodat de viervoeters tijdens een regenbui beschutting kunnen vinden onder een afdak.

De paarden worden gevoerd, maar kunnen ook grazen. Uiteindelijk kunnen er 50 paarden in het bosgebied rondlopen.

reacties (10)

 • Trees Haan

   

  Leuk initiatief! 50 paarden op 7 Ha is echt te veel. Doe maar 40 minder. Haal het Halster van de pony!!! Echt heel gevaarlijk! Ik zeg goed bezig!

  reageer
 • Marlies

   

  Helemaal geweldig hoor... Natuurlijk paarden houden, zooo veel gezonder dan in je eigen cel van 3x3 je longen staan te verpesten met die ammoniakluchten en stof... uiteraard ga je even kijken of het ook in de winter goed geregeld is met schuilstallen en voldoende droge plekken en hooi, maar als dat goed geregeld is, super toch?

  reageer
 • Nico

   

  En het slachthuis gaat er LandRover-safari's houden!!

  reageer
 • LD

   

  Weer een aantal paarden die lekker zonder deken de vrieskou in gaan zonder dat ze het gewend zijn...... Jammer dat sommige mensen paarden mogen houden! Oostvaardersplassen nummer 2

  reageer
 • Paard

   

  Eindelijk een plek waar ik als paard een beetje normaal kan leven. In plaats van altijd maar in zo'n klein hok te staan of met die stomme dekens op! Eerst scheren ze me, en dan krijg ik een kleed over me heen. Ik snap die mensen niet zo goed. Laat mij daar maar lopen!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • En voor de paardrijles zelf eerst je paard vangen?

  reageer
 • Jan

   

  is dit een manege? Zijn er rijbakken (en hoe wil je rijden op je paard als die zeer dik in zijn vacht zit en bezweet raakt na een rit), of is het alleen de bedoeling dat je je paard als het ware dumpt in een stuk bos en verder er niets mee doet? Waarom zou je dan nog een paard willen? Misschien leuk voor paarden op leeftijd die niet meer bereden kunnen worden, maar verder snap ik niet echt de bedoeling. Wat is precies veel interesse? 11 paarden staan er nu, ruimte voor 50. En in de winter, bij zeer strenge vorst? Zijn er dan ook dichte stallen?

  reageer
 • Geert

   

  Je moet "paardenbeulen" geen gelegenheid geven tot hun praktijken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik denk dat die paarden er wel gelukkig van worden. En het kan zeker geen kwaad lijkt me zo.

  reageer
 • Gerrit

   

  Wie wil dit nou?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert