"Eredivisie zeilen heel erg geslaagd"

ALMERE
De organisatie van de Eredivisie zeilen op het Weerwater in Almere is heel tevreden over het verloop van het evenement dit weekend.

De Eredivisie was een test-evenement en volgens de organisatie heel erg geslaagd. Volgens projectleider Bart Salemans komen er nog wel aanpassingen, maar dan gaat het om details.
De organisatie wil vooral meer bezoekers trekken maar ieder nieuw sportevenement heeft een zekere aanlooptijd en het zeilen dus ook, aldus de zeilorganisatie.

Volgend jaar zal de promotie van de Eredivisie zeilen groter aangepakt worden en dan moet de competitie ook daadwerkelijk van start gaan. De Eredivisie zal bestaan uit vijf weekeinden waar 18 watersportverenigingen tegen elkaar strijden.

Volgens de plannen heeft Almere volgend jaar het slotweekeinde, maar helemaal zeker is dit niet. De contracten zijn nog niet getekend, maar de intentie is er wel, zegt de organisatie.

reacties (7)

 • Opa Schoonenberg

   

  Het zag er goed verzorgd uit, kwam er toevallig voorbij. Wist helemaal niet van die wedstrijd af, verbaast me daarom niets dat er weinig publiek was, ondanks het mooie weer. Je vraagt je meteen af waarom er daar op die plek niet een haventje is voor kleine plezierbootjes van (bijvoorbeeld) de flatbewoners daar. Dat zou die plek/plas veel meer sfeer geven.

  reageer
 • karel

   

  Dat is het hem nou juist, het trekt totaal geen publiek. Dus als het gemeenschapsgeld kost: stop daarmee.

  reageer
 • Jammer

   

  Was best als je er voor geïnteresseerd bent een leuke happening. Jammer dat het geen publiek trekt. Wat mij meteen opviel dat waren de dranghekken, dat moet juist worden vermeden. Het was net een besloten feest. En het winkelpubliek heeft ook totaal geen verbinding met het Weerwater. En bij zulke evenementen is altijd een aanvulling zeker op zijn plaats. Wat voor mij heel opvallend was "wat ik altijd als een hangijzer" zie, dat is de Schouwburg, deze had nooit daar gebouwd mogen worden. Het straalt ook totaal niets uit. Wat dat betreft mist de Stad een echte promenade, met wat kleinschalige horeca / winkels en of wat Café´s. Dan pas maak je een boulevard aantrekkelijk. Hopelijk dan voor de nieuwe generatie. Dus Gemeente neem de Schouwburg ook mee in het sloop pakket.

  reageer
 • Lubbert

   

  Klepper, neem nog een slok citroensap.

  reageer
 • Frans

   

  Weet je zeker dat er subsidie voor is gegeven? Weet je ook hoeveel? Ik kan er niets over vinden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • klepper

   

  Uiteraard vond de organisatie het heel erg geslaagd, ze willen dan ook volgend jaar graag weer geld van de gemeente. Dit is deze mensen hun inkomen dus subsidie is meer dan welkom. Geslaagd ? Wat een onzin, er was geen bezoeker te bekennen, kunnen we vanaf balkon goed zien. Totaal niet interessant voor Almere en aantrekkingskracht nul.

  reageer
 • Rutger

   

  Tof dat dit in Almere georganiseerd wordt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert